Warmtepomp Oud Ade

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Oud Ade. Een vernieuwende wijze om een woning te verwarmen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem wendt stroom aan en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 42 – 68 procent. Je energienota zal ook minder worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal huishoudens in Oud Ade zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website vind je de voorwaarden. Of lees direct meer over de Hitachi hybride.

warmtepomp vergelijken Oud Ade

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Wel 58% Co2 vermindering.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €260 op de energierekening.

Voor elk appartement

Voor elk huis (provincie Zuid-Holland) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Oud Ade Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Deze installatie transformeert dit in warm water voor verwarming en warm tapwater. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Opmerkelijk: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De pomp onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeibare stof heeft een laag kookpunt, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, en het concrete gebruik. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €315 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Door dit gegeven heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De gemiddelde terugverdienperiode bedraagt tussen de 9 – 10 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€3800€2100€59007 jaar
Lucht-lucht€3300€3300€66008 jaar
Water-water€9800€4600€1440012 jaar
Lucht-water€8000€4600€1260012 jaar
Grond-water€11900€8100€2000014 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Oud Ade?

Het installeren van de warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Oud Ade? In deze plaats zijn er een hoop capabele organisaties. Allen met expertise op het gebied van de installatie + inspectie van wtw-systemen. Benieuwd of er een installateur in en rondom Kaag en Braassem werkzaam is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van de bedreven warmtepomp organisatie uit de streek. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Ommen.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Elke pomp met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4700 tot plus minus €22000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de techniek. Maar ook de plaatsing van de pomp is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is nog steeds een hybride pomp. Deze is verkrijgbaar vanaf €4500, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is niet voor de kleine portemonnee. Dit begint vaak vanaf €24000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Oud Ade.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht/water (van o.a. Mitsubishi Electric)€6600
Water / water (van o.a. Galletti)€15300
Grond / water (bijvoorbeeld Weishaupt/Monarch)€14400
Hybride (via o.a. Inventum)€4500

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie past bij mijn situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Bijvoorbeeld het huidige gasverbruik, het soort huis (nieuwbouw, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, vrijstaand, flat) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Meestal maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Bijgaand vind je informatie over de keuze voor zo’n pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en werkt voornamelijk bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Goed te combineren in veel woningen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Opeinde). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. Subsidies zijn er vanaf €1700, maar lopen op tot €9300. In het geval van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1200. Bij aanschaf van een geothermische variant gaat het nog verder omhoog, tot wel €9000. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt onderbouwd op basis van de duurzaamheid van de installatie. In het overzicht tref je populaire subsidies in Oud Ade bij verschillende ketels.


SysteemMerkTypeKWSubsidie
Lucht/waterGallettiMPED035H280€3950
Water/waterDanfossDHP-R Eco 2226€4400
GrondboringWaterkotteEco Touch DS 5008 Ai RC (G/W)6,00€2800

warmtepomp-Oud Ade


Warmtepomp offerte aanvragen Oud Ade

Snel installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Oud Ade. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Kies nooit lukraak de goedkoopste. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een prijsvoorstel van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Oud Ade.
inventum-warmtepomp

Inventum

Aanbieder met ervaring
Hoge ISDE subsidie
Flinke verlaging CO2-uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Voor elk afgiftesysteem
Enorme besparing mogelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Ook in de winter werkzaam
Uitstekend rendement

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Combineren met vloerverwarming
Verlaag je vaste lasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Persoonlijke ondersteuning
Een lagere energienota

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Geschikt voor Nederlands klimaat
Besparen op gasverbruik

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Hoge subsidies mogelijk
Besparen op gasverbruik

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Uitgebreide garantie
Zeer rendabel systeem

installateur feenstra

Feenstra

Ook isolatie
Innovatieve techniek
Erg zuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Perfect voor nieuwbouw
Erg zuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Lucht en water mogelijkheden
Lagere energielasten

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Zuinig systeem
Reduceer energielasten


Zonneboiler Oud Ade

Een andere optie om energie te besparen in Oud Ade: zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit systeem nuttigt de zon om water op te warmen. De zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe? Een zonne-boiler van 1 m2 is gelijk aan 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt gemiddeld nagenoeg de helft van het bad- en douchewater. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (lijkt op een zonnepaneel), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Oud Ade bedraagt momenteel ongeveer €4750. Dat is met (hybride) montage. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let op: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een HR-ketel om het aantal graden op consumeerbaar niveau te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Oud Ade

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Oud Ade genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, een omvormer en een vakkundige installateur die de montage regelt. De prijs varieert tussen de €4100 en €6000. Let op: de aanschafprijs is afhankelijk van bijv. hoeveel panelen je wilt en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Via de vergelijker ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat jij een indicatie hebt wat jouw huidige verbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Oud Ade.