YORK Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van YORK. Een baanbrekende benadering om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Deze installatie werkt op stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 30 tot 65%. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten veel gezinnen een YORK warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website ontdek je alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp LG.

warmtepomp van YORK

Milieuvriendelijk alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 60% CO2 besparing.

Een lagere energienota

Dankzij de inzet van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €425 per jaar aan energie.

Voor elke woonruimte

Voor elk huis zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de YORK warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een YORK warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Ecofrio v2 YLHA 12 PLUS G1 TC) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat zet dit om hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, maar het verbruik van gas neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een unieke vloeistof wordt naar een compressor geleid. Zo’n koudemiddel heeft een laag kookpunt, wat verdamping ten goede komt.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. De damp wordt weer vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van YORK?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Bijvoorbeeld de Ecofrio v2 YLHA 12 PLUS G1 TC? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Ieder met een eigen prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4500 maar kan oplopen tot €21000. Het prijskaartje zit deels in het product zelf. Maar ook de vergoeding voor de installateur is prijzig.

Het “budgetsysteem” is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €4600, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Dit kost al gauw €22000 voor de complete levering en plaatsing. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van YORK. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Waddinxveen.


Type warmtepompPrijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water€13000
Water-water€13000
Lucht-lucht€8000
Lucht-water€7000
Hybride€8000

warmtepomp YORK


YORK warmtepomp offerte aanvragen

A la minute aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn verschillende energiebesparende producten van YORK. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Kies nooit domweg voor het voordeligste bedrijf. Net zo belangrijk als prijs zijn onderhoudsregeling. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Medemblik kan.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een kostenoverzicht van lokale installateurs.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope YORK warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Vergelijk direct de beste pompen. Denk aan de YORK Ecofrio v2 YLHA 12 PLUS G1 TC.