Panasonic Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Panasonic. Een baanbrekende aanpak om jouw huis op te warmen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt voor warm douche-water. Dit apparaat werkt op stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een verantwoord alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot daalt gemiddeld met 48 tot 62%. En ook je energierekening daalt. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer gezinnen een Panasonic warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina bekijk jij hulp en advies. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp Danfoss.

warmtepomp van Panasonic

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 41% schonere (Co2) uitstoot.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp bespaar jij snel €350 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elke woonruimte

Voor elk type huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Panasonic warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt de Panasonic warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de All-in-one High performance KIT-ADC12GE5) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem transformeert dit in bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Wil jij daarover meer informatie? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeibare stof kookt al snel, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Panasonic?

Overweeg je een warmtepomp? Bijvoorbeeld de All-in-one High performance KIT-ADC12GE5? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag allerlei oplossingen. Ieder met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4300 maar kan oplopen tot €25000. De totaalprijs komt tot stand door het product zelf. Goed om te weten: ook de plaatsing van de pomp is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

De voordeligste variant is een hybride systeem. Deze haal je in huis vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. De prijs: ga uit van +/- €20000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van Panasonic. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Noordwijk.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €16000
Water-water €25000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €12000
Hybride €6500

warmtepomp Panasonic


Panasonic warmtepomp offerte aanvragen

A la minute de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je bekijk snel alle energiebesparende systemen van Panasonic. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Kies nooit zomaar voor de scherpste offerte / installateur. Net zo belangrijk als prijs zijn service en garantie. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Enschede is gewoon mogelijk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope Panasonic warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van warmtepompen. Denk aan de Panasonic All-in-one High performance KIT-ADC12GE5.