Danfoss Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Danfoss. Een baanbrekende manier om een woning te verwarmen. Dit apparaat regelt de verwarming in je huis en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie maakt gebruik van energie en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 48 tot 69%. En ook je energierekening daalt. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer woningeigenaren een Danfoss warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder tref je de voorwaarden. Of lees direct meer over de warmtepomp Viessmann.

warmtepomp van Danfoss

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Wel 54% CO2 besparing.

Bezuinigen op energiekosten

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €270 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk appartement

Voor elk type huis is een goede installatie.

Werking en kosten van de Danfoss warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een Danfoss warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de DHP-AQ 11) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit product genereert hiermee hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: het stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het apparaat haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Dit koudemiddel kookt supersnel, en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Danfoss?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de DHP-AQ 11? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Ieder met een kostenplaatje. De investering van een warmtepomp start vanaf €4100 tot ongeveer €22000. De kostprijs wordt deels bepaald door de pomp. Maar ook de vergoeding voor de installateur is een dure aangelegenheid. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is flink duurder. Hiervoor betaal je al snel €20000 (incl. boring en alle toebehoren). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp van Danfoss. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Doetinchem.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €21000
Water-water €22000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €5000
Hybride €7500

warmtepomp Danfoss


Danfoss warmtepomp offerte aanvragen

Zonder problemen leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende energiebesparende producten van Danfoss. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Goed om te weten: Kies nooit doodleuk voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als service na plaatsing. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de details in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Wassenaar behoort tot de opties.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een kostenoverzicht van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat jouw goedkope Danfoss warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle warmtepompen. Waaronder de Danfoss DHP-AQ 11.