Warmtepomp Noordwijk

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Noordwijk. Een innovatieve aanpak om jouw huis op te warmen. Deze installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Deze installatie maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Dit is een “groen” alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot reduceert met 48 tot 52 procent. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Noordwijk zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op onze site tref je stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Oschner offerte.

warmtepomp vergelijken Noordwijk

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 51 procent schonere (Co2) uitstoot.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €310 op jullie energienota.

Voor alle woonhuizen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Zuid-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Noordwijk Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit apparaat maakt op deze manier hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. De installatie draait op stroom. Belangrijk: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een schonere aarde. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat ga ik besparen? Dat verschilt enorm per systeem, en de manier van gebruik. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €325 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De hedendaagse terugverdienperiode ligt in de range tussen de 7 – 15 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2300 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 7 jaar
Water-water €10500 €4400 €14900 10 jaar
Lucht-water €8400 €4400 €12800 14 jaar
Grond-water €12100 €8300 €20400 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Noordwijk?

Het aanbrengen van een warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Noordwijk? In deze streek werken een groot aantal capabele organisaties. Allemaal gespecialiseerd in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Benieuwd welke installateur in en rondom Noordwijk voor jou klaarstaat? Klik op “vergelijken”, volg de stappen en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze vakkundige warmtepomp aanbieder uit jouw regio. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Nieuwegein.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn vandaag de dag diverse constructies. Elke pomp met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4100 tot ongeveer €20000. De totaalprijs komt tot stand door het product zelf. Vergeet niet: ook het installeren kan kostbaar zijn. De voordeligste variant is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, inclusief ketel en installatie. Een grondwater alternatief is aannemelijk prijziger. Reken op tarieven vanaf €23000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Noordwijk.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (zoals Keyter) €12600
Water-water (o.a. Daikin) €11850
Grond/water (via bijv. Vaillant) €8400
Hybride (van Hidros) €15150

Welke warmtepomp past bij mij?

Wat voor een warmtepomp moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, type woning (flat, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis, oud huis, nieuwbouw) de hoeveelheid bewoners, en uiteraard het beschikbare budget. Ruwweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Het stuurt de centrale verwarming aan en levert water voor douchen en afwas. Enkel en alleen werkzaam bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jullie CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met een mechanische afzuiging. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Nijlande). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Je hebt al bijdragen vanaf €1300 tot wel €10500. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1800. Bij aanschaf van een bodem-water installatie incasseer je zo €7400. De ISDE bijdrage is afhankelijk van de energiezuinigheid van de installatie. In de tabel bekijk je toepasbare subsidies in Noordwijk bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Fujitsu Waterstage Comfort 10 80 €2100
Water/water Climaveneta WWH-HT 0151 60 €7800
Grondboring Thermia Comfort Optimum 6RF 6,00 €2800

warmtepomp-Noordwijk


Warmtepomp offerte aanvragen Noordwijk

Vandaag nog aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Noordwijk. Maar welke moet ik kiezen? Vergis je niet: Selecteer niet domweg voor het voordeligste bedrijf. Net zo belangrijk als prijs zijn onderhoudsregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Noordwijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Nieuw: Ecolution Solo
Gebruikt hernieuwbare energie
Zeer energiezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Simpele interface
Erg zuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Actief in heel Europa
Voor elk afgiftesysteem
Zeer milieuvriendelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Altijd vermogen beschikbaar
Flinke verlaging CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Compatibel met HR-ketel
Besparen op gasverbruik

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Eenvoudig te installeren
Zeer rendabel systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Ook in de winter werkzaam
Duurzame verwarming

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Een natuurlijke keuze
Bespaar tot honderden euro’s

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Een natuurlijke keuze
Bespaar tot 25% energiekosten

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Werkt het hele jaar
Korte termijn rendamenten

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Veelzijdig gebruik
Enorme besparing mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Aantrekkelijke terugverdientijd
Besparen op gasverbruik


Zonneboiler Noordwijk

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Noordwijk: de zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit concept gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Een zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Aan de hand van zo’n boiler gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? Een oppervlakte van 100*100 CM voorziet in +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft ruwweg tussen de 60 en 70% van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Een speciale collector (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Noordwijk bedraagt zo’n €2500. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Check: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden tot de juiste hoogte te verhitten (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Noordwijk

Behalve de warmtepomp gaan veel woningen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Noordwijk genereren. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Een aantal zonnepanelen, de omvormer en een handige vakman die alles aansluit. De initiële investering bedraagt ergens tussen de €3750 en €6700. Vergeet niet: het prijskaartje heeft alles te maken met het m2 oppervlak aan panelen en vermogen dat de panelen leveren. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Met behulp van warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Noordwijk.