Warmtepomp Enschede

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Enschede. Dit is een populaire manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Het systeem draagt zorg voor verwarming van jouw huis en wekt warm water op (douchen). Deze installatie verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 44 tot 66 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten veel huishoudens in Enschede zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Via warmtepompaanbieders.nl check je hiervoor stappenplannen. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Auer pomp.

warmtepomp vergelijken Enschede

Milieuvriendelijk alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Denkbaar: 55% minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Dankzij de inzet van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €395 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle appartementen

Voor vrijwel elke woning (provincie Overijssel) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Enschede Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit systeem genereert zo hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Dus: het stroomverbruik neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeistof (koudemiddel) verdampt naar de compressor. Deze vloeibare stof kookt al snel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan een schonere lucht. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat verschilt enorm per systeem, en de toepassing ervan. De besparing op energie ligt vaak rond de €280 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Daardoor is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 4 – 15 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €1800 €6000 6 jaar
Lucht-lucht €2800 €3200 €6000 8 jaar
Water-water €10300 €4200 €14500 11 jaar
Lucht-water €8100 €4200 €12300 13 jaar
Grond-water €12300 €7800 €20100 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Enschede?

Het aanbrengen van een warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Enschede? In deze plaats functioneren een hoop geroutineerde vakmannen. Allemaal gespecialiseerd in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig of er een installateur in de buurt van Enschede bij jou kan komen? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een offerte via zo’n gekwalificeerde warmtepomp organisatie uit jouw regio. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Edam.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Elk systeem met een kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp begint rond de €4200 tot €22000. Het prijskaartje is te verklaren door de pomp. Maar ook de installatie is niet goedkoop. De goedkoopste optie is een hybride systeem. Deze heb je al vanaf €4900, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is aanzienlijk kostbaarder. Reken op tarieven vanaf €22000 voor de complete levering en plaatsing. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Enschede.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (zoals CLINT) €20850
Water / water (van o.a. Western Airconditioning) €12600
Grond / water (zoals NRGTEQ) €11400
Hybride (door Climaveneta) €4500

Welke warmtepomp past bij mij?

Wat voor een warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Denk bijv. aan het huidige gasverbruik, type woning (jaren 30 woning, oud huis, nieuwbouw, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap) de omvang van het huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Globaal hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Onderstaand lees je een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Enkel en alleen werkzaam bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en is geschikt voor woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook voor een warmtepomp Eleveld). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Er is al een subsidie vanaf €1400, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €10500. In het geval van een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1900. Wanneer we spreken van een bodem-water installatie heb je recht op meer, tot wel €9000. De ISDE overheid-bijdrage is afhankelijk van de duurzaamheid van het product. In het schema bekijk je toepasbare subsidies in Enschede bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Alpha Innotec LWD 70A-HMD1 70 €2000
Water/water Vaillant flexoCOMPACT VWF 88/4 + VWW 11/4 SI (0010016683) 12 €3000
Grondboring Mastertherm 37Z 14,00 €3200

warmtepomp-Enschede


Warmtepomp offerte aanvragen Enschede

Op je gemak installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Enschede. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Kies niet blind voor de goedkoopste leverancier. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Kies de beste aanbieding en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Enschede.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Simpele interface
Erg zuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Vele jaren ervaring
Bespaar tot 25% energiekosten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Werkt met huidige leidingen
Zeer duurzame oplossing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
De totaaloplossing
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Aantrekkelijke terugverdientijd
Uitstekend rendement

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Persoonlijke ondersteuning
Bespaar honderden euro’s

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Werkt met gasketels
Eigen bespaarassistent

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Zuinig systeem
Verlaag je vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Innovatief en energeizuinig
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Verwarmen op duurzame manier
Op weg naar een schoner milieu

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
A++ Energielabel
Zeer energiezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Uitgebreide garantie
Besparen op vaste lasten


Zonneboiler Enschede

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Enschede: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit type installatie gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Een zonneboiler gebruikt zonlicht en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door gebruik van dit concept gaan de gaskosten flink omlaag. Voorbeeld: 1m2 aan zonneboiler oppervlak genereert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft bij benadering om en nabij 50% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Drie zaken zijn hier van belang: Zonnecollectoren boven het huis (lijken op zonnecellen), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (dit is de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Enschede ligt rond de €5750. Het systeem wordt dan geplaatst. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Let wel: Een zonneboiler werkt samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden tot de juiste hoogte te verhitten (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Enschede

Naast een warmtepomp kiezen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Enschede opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Verscheidene zonnepanelen, zo’n omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles aansluit. De investering ligt in de range tussen €2500 en €7000. Let op: de aanschafprijs komt met name tot stand door aspecten als merken en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Aan de hand van warmtepompaanbieders.nl vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat jij een indicatie hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Enschede.