Warmtepomp Nieuwegein

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Nieuwegein. Een innovatieve manier om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Deze installatie maakt gebruik van energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Het is dus een duurzaam alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 47 – 58%. Ook het energietarief neemt af. Mede door de huidige subsidieregeling laten steeds meer consumenten in Nieuwegein zo’n warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat zijn de kosten? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Via warmtepompaanbieders.nl vind je hulp en advies. Of lees direct meer over de Buderus offerte.

warmtepomp vergelijken Nieuwegein

Milieuvriendelijk alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Wel 48 procent CO2 beperking.

Bezuinigen op energiekosten

Dankzij een warmtepomp bespaar je al gauw €350 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elke woning

Voor elk type huis (provincie Utrecht) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Nieuwegein Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit apparaat zet dit om warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Dus: de consumptie van stroom wordt minder, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een schoner milieu. Maar het bespaart je ook geld. Wat is mijn besparing? Dat hangt af van het type systeem, en het daadwerkelijke gebruik. De hoogte van de besparing ligt vaak rond de €300 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Daarom is wel eerst een investering nodig. De hedendaagse terugverdienperiode schommelt tussen 7 en 11 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €1800 €5600 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 6 jaar
Water-water €10300 €4600 €14900 10 jaar
Lucht-water €7700 €4600 €12300 13 jaar
Grond-water €12300 €7800 €20100 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Nieuwegein?

Het installeren van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten voldoen aan allerlei certificaten en wetgeving. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Nieuwegein? In deze buurt zijn er verscheidene vakkundige vakmensen. Deze partijen verzorgen de installatie en service voor WTW systemen. Benieuwd of er een installateur in omgeving Nieuwegein actief is? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van de erkende warmtepomp specialist uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Mook.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel allerhande systemen. Ieder met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4000 – €20000. De kostprijs komt tot stand door de machine zelf. Let op: ook het plaatsingswerk is een dure aangelegenheid. Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze beginnen al bij €4800, inclusief de materialen en plaatsing. Een pomp onder de grond is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Nieuwegein.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (bijvoorbeeld Hitachi) €7650
Water / water (van o.a. Climaveneta) €8550
Grond/water (van o.a. Techneco) €9000
Hybride (via o.a. Hautec) €5700

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Wat voor een warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Dit verschilt sterk per situatie. Denk bijv. aan huidige energieverbruik, de woning eigenschappen (flat, oud huis, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, rijtjeshuis) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk budget. Vaak zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina bekijk jij een beschrijving van zo’n warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Utrecht.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. De CV-ketel regelt het warme water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Goed te combineren in veel woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Nieuw Namen). Onze overheid regelt dit allemaal. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1700 tot wel €11000. Bij plaatsing van de hybride warmtepomp krijg je vaak al €2200. Bij aanschaf van een installatie in de grond incasseer je zo €7100. De ISDE bijdrage hangt af van de doelmatigheid van het product. In de tabel ontdek je actuele subsidies in Nieuwegein bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Enerso AW 21 150 €3800
Water/water Alpha Innotec WWC 440X 42 €6000
Grondboring Stiebel-Eltron WPF 29 Set (220896) 30,00 €4800

warmtepomp-Nieuwegein


Warmtepomp offerte aanvragen Nieuwegein

Vandaag nog de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Nieuwegein. Waar vindt jij de beste prijzen? Ons advies: Kies niet standaard voor de goedkoopste leverancier. Neem ook zaken in acht als after sales service. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en start met besparen op gas en energie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een voorstel van lokale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Nieuwegein.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Eenvoudige installatie
Korte termijn rendamenten

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Hoge subsidies mogelijk
Flinke verlaging CO2-uitstoot

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Onderhoudsarm
Vermindert broeikasgassen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Innovatief en energeizuinig
Vermindert broeikasgassen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Vele jaren ervaring
Goed voor later

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Eenvoudig te installeren
Besparen op vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Ook in de winter werkzaam
Efficiënt systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Verschillende toepassingen
Verminding schadelijke

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Meerdere producten
Bespaar honderden euro’s

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Eenvoudige bediening
Erg zuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Breed toepasbaar
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Simpele interface
Een groene installatie


Zonneboiler Nieuwegein

Een andere optie om energie te besparen in Nieuwegein: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit type installatie gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler werkt op basis van zonlicht en warmt water op. Met deze installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe dit kan? 1m2 aan zonneboiler oppervlak staat gelijk aan 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler verwarmt vaak 50% – 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het is een 3 componenten systeem: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijkt op een zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (een warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Nieuwegein schommelt rond de €4000. Dat is inclusief plaatsing. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om water op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Nieuwegein

In combinatie met een warmtepomp gaan veel huizen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Nieuwegein genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, een omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de installatie regelt. De initiële investering varieert tussen de €3000 en €7000. Let wel: de investering wordt sterk bepaald door de hoeveelheid zonnecellen en het vermogen van de zonnecellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Middels de vergelijker vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieconsumptie (stroom + gas) is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Nieuwegein.