Warmtepomp Nijlande

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Nijlande. Een vernieuwende aanpak om je huis te verwarmen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en wekt warm water op (douchen). Het systeem gebruikt stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 45 – 68 procent. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaten alsmaar meer consumenten in Nijlande een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder vind je hulp en advies. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Hitecsa offerte.

warmtepomp vergelijken Nijlande

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Denkbaar: 56% minder Co2 uitstoot.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €380 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk appartement

Voor elk huis (provincie Drenthe) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Nijlande Stap jij over op duurzame energie? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Het systeem transformeert dit in hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De machine haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciaal soort vloeistof verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel draagt bij aan een verminderd broeikaseffect. Maar het bespaart je ook geld. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota ligt vaak rond de €330 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daardoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdientijd bedraagt tussen de 5 en 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2500 €6800 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3300 €6200 7 jaar
Water-water €9900 €4000 €13900 11 jaar
Lucht-water €8200 €4000 €12200 14 jaar
Grond-water €11800 €8500 €20300 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Nijlande?

Het positioneren van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een ervaren warmtepomp installateur in Nijlande? In deze streek werken een groot aantal vakbekwame bedrijven. Deze partijen verzorgen de installatie en service voor WTW systemen. Benieuwd of er een installateur in omgeving Aa en Hunze actief is? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte via zo’n geroutineerde warmtepomp installateur in de buurt. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Nieuw Namen.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn tegenwoordig velerlei installaties. Elke pomp met een eigen prijskaartje. De investering van een warmtepomp begint rond de €4700 en €22000. De totaalprijs is te verklaren door de pomp. Goed om te weten: ook de installatie is prijzig. Het instapmodel is een hybride systeem. Deze heb je al vanaf €4500, inclusief ketel en installatie. Een pomp onder de grond is aannemelijk prijziger. Kosten: reken op ongeveer €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Nijlande.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld InterClima-MTA) €19350
Water-water (via bijv. Clivet) €19500
Grond-water (bijv. Thermia) €14400
Hybride (bij Hidros) €9150

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp sluit aan bij mijn wensen? Dit hangt af van veel factoren. Denk aan energieverbruik, het soort huis (flat, oud huis, jaren 30 woning, vrijstaand, rijtjeshuis) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. Grofweg hebben we het over 3 type pompen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina vind je hulp bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en biedt warm water in de keuken en badkamer. Uitsluitend voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Je CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en is geschikt voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook voor een warmtepomp Nieuwstadt). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Je hebt al bijdragen vanaf €1700, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €10000. Bij plaatsing van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1500. Bij aanschaf van een systeem met grondboring incasseer je zo €7600. De ISDE toelage komt tot stand op basis van de zuinigheid van de ketel. In het overzicht vergelijk jij hedendaagse subsidies in Nijlande bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Enerso AWK-O 36 440 €5700
Water/water CIAT GEOCIAT Modular 45H 9 €2800
Grondboring Techneco Vulcan 10 ACM (G/W) 10,00 €2800

warmtepomp-Nijlande


Warmtepomp offerte aanvragen Nijlande

Direct leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Nijlande. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Selecteer nooit eenvoudigweg voor de goedkoopste leverancier. Houd ook rekening met de garantieregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Nijlande.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Subsidie is mogelijk
Verlaag je vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Altijd vermogen beschikbaar
Efficiënt systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Eenvoudige bediening
Op lange termijn voordelig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Aantrekkelijke subsidies
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Aantrekkelijke terugverdientijd
Bespaar honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Zuinig systeem
Zeer duurzame oplossing

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Combineren met zonnepanelen
Verantwoord verbruiken

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Slimme thermostaat
Besparen op vaste lasten

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Eenvoudig te installeren
Een groene installatie

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Geschikt voor Nederlands klimaat
Reductie van Co2 uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Persoonlijke ondersteuning
Zeer duurzame oplossing

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Simpele interface
Efficiënt systeem


Zonneboiler Nijlande

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Nijlande: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze tool maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Deze zonneboiler werkt op basis van zonlicht en warmt water op. Door gebruik van dit concept kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte geeft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler regelt zo’n 50% – 70% van al het warme water. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (een soort zonnepaneel), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (of warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Nijlande is nu om en nabij de €3750. Dat is met (hybride) montage. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let wel: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het aantal graden tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Nijlande

Samen met de populaire warmtepomp nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of het met een alternatief als zonnepanelen in Nijlande opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die het installeert. De initiële investering varieert tussen de €2750 en €4700. Let wel: de investering hangt sterk af van bijv. hoeveel panelen je wilt en de energieproductie van deze panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebaseerd op het formulier vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat je weet wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Nijlande.