Nefit Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van Nefit. Het is een nieuwe aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit apparaat genereert de verwarming voor huizen en ook voor opgewarmd water. Dit apparaat gebruikt stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een innovatief en groen alternatief voor de cv-ketel op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 37 tot 58 procent. Ook het energietarief neemt af. Mede door de subsidieslaten steeds meer bewoners een Nefit warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze pagina bekijk jij hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp CLINT.

warmtepomp van Nefit

Beter voor het milieu

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 55% CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €295 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woonhuizen

Voor vrijwel elke woning is een goede installatie.

Werking en kosten van de Nefit warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een Nefit warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de EnviLine A/W 14 B-T) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat gebruikt dit voor bruikbare energie van hoge temperatuur. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, echter verbruik je geen/minder gas. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeibare stof kookt al snel, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Nefit?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de EnviLine A/W 14 B-T? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik ontzettend veel soorten pompen. Elke installatie met een kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4700 en €21000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Echter, ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop.

De voordeligste variant is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een grondwater alternatief is flink duurder. Hiervoor betaal je al snel €23000 (inclusief grondboring en installatie). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van Nefit. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Meppel.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €10000
Water-water €15000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €6000
Hybride €7000

warmtepomp Nefit


Nefit warmtepomp offerte aanvragen

Eenvoudig de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende energiebesparende producten van Nefit. Waar vindt jij de beste prijzen? Niet vergeten: Kies niet eenvoudigweg de meest voordelige aanbieder. Check ook zaken als inspectie en onderhoud. Een persoonlijke offerte ontvangen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Ede kan.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van regionale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope Nefit warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Onder andere de Nefit EnviLine A/W 14 B-T.