Warmtepomp Ede

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Ede. Een innovatieve wijze om jouw huis op te warmen. Deze installatie regelt de verwarming in je huis en ook voor opgewarmd water. Het systeem gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 43 tot 64%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer woningeigenaren in Ede een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat kost het? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Met behulp van deze website ontdek je alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Robur producten.

warmtepomp vergelijken Ede

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Denkbaar: 54 procent minder Co2 uitstoot.

Lagere energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp heb je snel een besparing van €360 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk huis

Voor ieder type woning (provincie Gelderland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Ede Streef jij ook naar een woning zonder gas? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit systeem gebruikt die warmte voor verwarmingswater van 40⁰C. De installatie draait op stroom. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof (koudemiddel) kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. De damp wordt weer vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een schonere aarde. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, en de toepassing ervan. De hoogte van de besparing loopt al vlug op tot €315 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De actuele terugverdienperiode varieert tussen 8 en 11 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2200 €6500 5 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 6 jaar
Water-water €9600 €4500 €14100 12 jaar
Lucht-water €8200 €4500 €12700 14 jaar
Grond-water €12300 €8200 €20500 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Ede?

Het inrichten van de warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te maken met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Ede? In deze omgeving zijn er een groot aantal professionele bedrijven. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Nieuwsgierig of er een installateur in de streek Ede bij jullie kan werken? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en je krijgt een offerte van zo’n competente warmtepomp expert uit jouw regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Dodewaard.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Elke pomp met een kostenplaatje. De actuele kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4400 tot +/- €25000. Deze hoge prijs is te verklaren door de techniek. Goed om te weten: ook het installeren is prijzig. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €5000, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een grond-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. Dit begint vaak vanaf €23000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Ede.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht/water (van o.a. Climaveneta) €17850
Water-water (via bijv. Waterkotte) €9000
Grond/water (van o.a. Waterkotte) €10200
Hybride (CIAT) €18150

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welk warmtepomp systeem moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (jaren 30 woning, flat, 2 onder 1 kap, vrijstaand, rijtjeshuis) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. In grote lijnen maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Op deze pagina lees je details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en biedt warm water in de keuken en badkamer. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Zorgt voor warmte in huis. Jullie CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is toepasbaar bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Uitermate handig voor veel huizen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Drouwenermond). Onze overheid regelt dit allemaal. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1100 tot wel €10000. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €2100. Bij plaatsing van een bodem-water installatie is dit al gauw €7000. De ISDE overheid-bijdrage wordt gebaseerd op de efficiëntie van het product. In het schema bekijk je hedendaagse subsidies in Ede bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Wolf BWL-1S(B) 10/400V 90 €2200
Water/water Techneco AQUATOP T35H 36 €5400
Grondboring Viessmann Vitocal 350-G BW/BWS 351.B27 34,00 €5200

warmtepomp-Ede


Warmtepomp offerte aanvragen Ede

Zonder problemen de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Ede. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Niet vergeten: Kies nooit domweg voor de scherpste offerte / installateur. Bekijk ook de after sales service. Snel een op maat gemaakte offerte? Ga naar het offerte formulier, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Ede.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Natuurlijke warmte
Goed voor later

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Ook in de winter werkzaam
Minder betalen voor gas + stroom

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Subsidie is mogelijk
Verlaag je vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
A++ Energielabel
Zeer rendabel systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Subsidie is mogelijk
Toekomstbestendig

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Werkt met huidige leidingen
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Perfect voor nieuwbouw
Flinke kostenbesparing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
O.a. mechanische ventilatie
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Werkt met gasketels
Een groene installatie

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Onderhoudsarm
Verlaag je vaste lasten

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Eenvoudig te installeren
Besparen op gasverbruik

installateur kemkens

Kemkens

Echte vakmannen
Aantrekkelijke terugverdientijd
Verlaag je vaste lasten


Zonneboiler Ede

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Ede: zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit artikel nuttigt de zon om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt water op. Met deze installatie kan je heel wat energie besparen. Waarom dit het geval is? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte genereert +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler regelt over het algemeen ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het is een 3 componenten systeem: De collector op het dak (variatie op zonnepanelen), eigen warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (of warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Ede is nu om en nabij de €5750. Het systeem wordt dan geplaatst. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Goed om te weten: Een zonneboiler werkt samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de temperatuur op consumeerbaar niveau te brengen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Ede

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan profiteer je van nog meer voordeel. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Ede opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, één omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon om alles aan te sluiten. De gemiddelde prijs ligt tussen de €3000 en €6300. Niet vergeten: het aanschaf-tarief heeft alles te maken met het m2 oppervlak aan panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Op basis van het formulier vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je een idee hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Ede.