Warmtepomp Meppel

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Meppel. Het is een grensverleggende methode om je huis te verwarmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit apparaat verbruikt energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief voor de traditionele cv-ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 32 – 53%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer consumenten in Meppel een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Hieronder bekijk jij hulp en advies. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Galletti warmtepompen.

warmtepomp vergelijken Meppel

Duurzaam systeem

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Reëel: 45 procent CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €425 op de energierekening.

Voor alle appartementen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Drenthe) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Meppel Stap jij over op duurzame energie? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Zo’n installatie gebruikt die warmte voor bruikbare energie van hoge temperatuur. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Concreet: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeibare stof kookt al snel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel resulteert in een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dit verschilt nogal per type installatie, plus de toepassing. De besparing op energie ligt vaak rond de €310 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Door dit gegeven zul je moeten beschikken over spaarcenten. De gemiddelde terugverdienperiode bedraagt tussen de 4 – 10 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2400 €6200 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €3200 €6100 6 jaar
Water-water €10500 €3900 €14400 11 jaar
Lucht-water €8200 €3900 €12100 14 jaar
Grond-water €12400 €8400 €20800 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Meppel?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is een vak apart. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Meppel? In deze plaats zijn er tal van gekwalificeerde installateurs. Vaak erg toegespitst op plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Nieuwsgierig of zo’n installateur in de regio Meppel actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een bevoegde warmtepomp expert in de buurt. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Maarheeze.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn momenteel allerlei oplossingen. Allemaal met een verschillende kostprijs. De prijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4300 tot plus minus €21000. De kostprijs is te verklaren door het product zelf. Goed om te weten: ook het plaatsingswerk is complex en dus duur. Het meest betaalbare systeem is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4900, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is alleen voor de grote budgetten. De prijs: ga uit van +/- €22000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Meppel.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Hidros) €9150
Water / water (van o.a. YORK) €16500
Grond/water (van o.a. Pico Energy) €8400
Hybride (bij Galletti) €11550

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie sluit aan bij mijn wensen? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Onder andere het huidige gasverbruik, de woning eigenschappen (flat, nieuwbouw, jaren 30 woning, rijtjeshuis, vrijstaand) de samenstelling van je huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Meestal spreken we over 3 type installaties. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Hierna ontdek je een beschrijving van zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Verwarmt je hele huis en levert water voor douchen en afwas. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en ondersteunt als het echt koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en wordt meer en meer geplaatst in ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er is een subsidieregeling. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Marwijksoord). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. De subsidies beginnen rond €1300 en kunnen toenemen tot €9700. In het geval van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1900. Bij aanschaf van een pomp in de grond is dit al gauw €8800. De ISDE bijdrage wordt onderbouwd op basis van de “groene score” van de pomp. In het overzicht ontdek je toepasbare subsidies in Meppel bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Emmeti EH1015DC 80 €2100
Water/water Waterkotte Eco Touch DS 5014.5 Ai RC (W/W) 12 €3000
Grondboring Mastertherm AQ30IC 11,00 €2900

warmtepomp-Meppel


Warmtepomp offerte aanvragen Meppel

Op je gemak de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Meppel. Maar welke moet ik kiezen? Tip: Selecteer niet standaard voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als service na plaatsing. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een prijsvoorstel van lokale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Meppel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Subsidie is mogelijk
Op lange termijn voordelig

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Combineren met zonnepanelen
Schoon & veilig systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Tip: Alterra brine/water
Natuurlijke warmte
Hoge besparingen mogelijk

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Gebruikt hernieuwbare energie
Schoon & veilig systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Simpele interface
Bespaar tot 25% energiekosten

daikin-warmtepomp

Daikin

Daikin Europe N.V.
Verschillende toepassingen
Hoge besparingen mogelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Slimme thermostaat
Bespaar tot honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Breed toepasbaar
Zeer enerziezuinig

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Lucht en water mogelijkheden
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Simpele interface
Lagere energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Vele jaren ervaring
Bespaar honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Zuinig systeem
Een bewuste keuze


Zonneboiler Meppel

Een andere optie om energie te besparen in Meppel: een zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Deze installatie gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler werkt op het licht van de zon voor het verwarmen van water. Door gebruik van dit concept kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom dit het geval is? Een zonne-boiler van 1 m2 staat gelijk aan 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft over het algemeen tot 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het is een 3 componenten systeem: Zonnecollectoren op de woning (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Meppel begint vanaf €5250. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er zijn ook subsidies mogelijk. Het product is niet altijd rendabel. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om het water (temperatuur) op consumeerbaar niveau te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Meppel

In combinatie met een warmtepomp nemen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Meppel opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 4, 8 of 10 zonnepanelen, de omvormer en een geschikte installatiemonteur die de installatie regelt. Het prijskaartje bedraagt ergens tussen de €2750 en €6200. Vergeet niet: het aanschaf-tarief wordt gedreven door o.a. het aantal panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Door gebruik van deze website vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat jij een indicatie hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Meppel.