Mitsubishi Electric Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Mitsubishi Electric. Het is een grensverleggende wijze om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Deze installatie werkt op stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 44 tot 59%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Door gebruik te maken van subsidieslaat een groeiend aantal bewoners een Mitsubishi Electric warmtepomp plaatsen in huis. Hoe steekt dit in elkaar? Welk budget moet ik hebben? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Hieronder check je hiervoor stappenplannen. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Climaveneta.

warmtepomp van Mitsubishi Electric

Een Groen alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Denkbaar: 46 procent minder Co2 uitstoot.

Bespaar op de energienota

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €260 op de energierekening.

Voor elk huis

Voor elk type huis is er een geschikt systeem.

Werking en kosten van de Mitsubishi Electric warmtepomp Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een Mitsubishi Electric warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de PC(R)100Y) maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit product produceert daarmee geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De machine haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Zo’n koudemiddel heeft een laag kookpunt, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Mitsubishi Electric?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Misschien wel de PC(R)100Y? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan thans diverse constructies. Ieder met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp start vanaf €4700 tot plus minus €20000. Deze hoge prijs wordt deels bepaald door de pomp. Echter, ook het plaatsen is niet goedkoop.

De voordeligste variant is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €5000, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is prijstechnisch ongunstiger. De prijs: ga uit van +/- €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van Mitsubishi Electric. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Maastricht.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €11000
Water-water €24000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €11000
Hybride €5000

warmtepomp Mitsubishi Electric


Mitsubishi Electric warmtepomp offerte aanvragen

Snel de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van Mitsubishi Electric. Het is lastig om de juiste te kiezen. Belangrijk: Kies nooit domweg de laagste prijs. Neem in je overweging ook zaken mee als inspectie en onderhoud. Deze week een unieke offerte krijgen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, voer de gevraagde gegevens in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Dordrecht kan!


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van lokale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope Mitsubishi Electric warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Bijvoorbeeld de Mitsubishi Electric PC(R)100Y.