Climaveneta Warmtepomp

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp van Climaveneta. Het is een grensverleggende wijze om je huis te verwarmen. Deze installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en eventueel voor warm water. Deze installatie maakt gebruik van energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Het is dus een duurzaam alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 41 tot 61 procent. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaten steeds meer bewoners een Climaveneta warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Hoeveel ben ik kwijt? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website vind je hulp en advies. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp Thercon.

warmtepomp van Climaveneta

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 43 procent Co2 reductie.

Een lagere energienota

Dankzij een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €330 op de energienota.

Voor elke woning

Voor eigenlijk elk soort huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Climaveneta warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een Climaveneta warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de AW 0041HT) wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Dit apparaat genereert zo geschikte warmte voor een woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Let op: het stroomverbruik neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het systeem onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze unieke vloeistof heeft een laag kookpunt, en verdampt eenvoudig.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Climaveneta?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Bijvoorbeeld de AW 0041HT? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans diverse constructies. Elke pomp met z’n voor- en nadelen. De investering van een warmtepomp begint rond de €4200 – €24000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de pomp. Goed om te weten: ook de vergoeding voor de installateur is prijzig.

Het “budgetsysteem” is nog steeds een hybride pomp. Deze haal je in huis vanaf €5000, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een pomp onder de grond is alleen voor de grote budgetten. Dit kost al gauw €22000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Climaveneta. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Delft.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €12000
Water-water €23000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €5000
Hybride €6000

warmtepomp Climaveneta


Climaveneta warmtepomp offerte aanvragen

Snel de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van Climaveneta. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Belangrijk: Kies niet zomaar de scherpste offerte. Houd ook rekening met de service en garantie. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop met “vergelijken”, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Veldhoven kan!


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een persoonlijk bericht van regionale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope Climaveneta warmtepomp plaatsen.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Hier vergelijk je alle systemen. Onder andere de Climaveneta AW 0041HT.