Warmtepomp Dordrecht

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Dordrecht. Het is een nieuwe methode om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en wekt warm water op (douchen). Deze installatie wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Het is dus een duurzaam alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 45 tot 66%. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer huishoudens in Dordrecht zo’n warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Hieronder bekijk jij meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Ferroli producten.

warmtepomp vergelijken Dordrecht

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 47 procent Co2 terugdringen.

Bespaar op de energienota

Via een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €265 op jullie energienota.

Voor elk woonhuis

Voor vrijwel elke woning (provincie Zuid-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Dordrecht Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product produceert daarmee warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciaal soort vloeistof wordt naar een compressor geleid. Dit koudemiddel kookt al snel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. De damp wordt weer vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere lucht. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dit varieert enorm per type pomp, en het concrete gebruik. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €390 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Hiervoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De gemiddelde terugverdienperiode bedraagt tussen de 6 t/m 14 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1800 €6100 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 8 jaar
Water-water €10000 €4600 €14600 11 jaar
Lucht-water €7700 €4600 €12300 13 jaar
Grond-water €12500 €7800 €20300 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Dordrecht?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Dordrecht? In deze regio opereren een hoop kundige vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van het WTW. Ontdekken welke installateur in de buurt van Dordrecht voor jou klaarstaat? Maak een duidelijke situatieschets, en krijg binnen korte termijn een offerte via de bedreven warmtepomp expert uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Dedemsvaart.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan thans diverse constructies. Ieder met een eigen prijskaartje. De investering van een warmtepomp begint rond de €4700 maar kan oplopen tot €21000. De hoge prijs heeft natuurlijk te maken met het product zelf. Echter, ook de vergoeding voor de installateur is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De goedkoopste optie is een hybride model. Deze beginnen al bij €4700, inclusief ketel en installatie. Ga je de grond in? Dat is aannemelijk prijziger. De kosten daarvoor zijn zo’n €23000 (inclusief grondboring en installatie). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Dordrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (bijv. Climaveneta) €5550
Water / water (van o.a. Techneco) €9300
Grond / water (bijvoorbeeld Viessmann) €15600
Hybride (van Carrier) €16950

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Denk bijv. aan de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (rijtjeshuis, flat, jaren 30 woning, vrijstaand, oud huis) de hoeveelheid bewoners, en ook het budget speelt een grote rol. Ruwweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hieronder vind je hulp bij het kiezen van een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het stuurt de centrale verwarming aan en biedt warm water in de keuken en badkamer. Uitsluitend voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Je CV-ketel regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is geschikt voor woningen met een mechanische afzuiging. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Dinteloord). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1200, maar lopen op tot €9200. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €2200. Met een installatie in de grond is dit al gauw €7000. De ISDE bijdrage is afhankelijk van de milieuvriendelijkheid van de warmtepomp. Hieronder vind je voorbeelden van subsidies in Dordrecht bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning Geyser 2 HT 60 410 €5250
Water/water Oilon Cube 12 10 €2800
Grondboring Vaillant geoTHERM VWS 220/3 (G/W) (0010018420) 24,00 €4200

warmtepomp-Dordrecht


Warmtepomp offerte aanvragen Dordrecht

Zonder problemen de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Dordrecht. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Kies niet eenvoudigweg de laagste prijs. Bekijk ook de garantie en servicevoorwaarden. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Dordrecht.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Meerdere producten
Toekomstbestendig

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Werkt met huidige leidingen
Efficiënt systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Eenvoudige installatie
Minder betalen voor gas + stroom

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Al 140 jaar actief
Goede garantie
Verantwoord verbruiken

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Alles in de Cloud
Zuinig systeem
Op weg naar een schoner milieu

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Diverse modellen
Zeer enerziezuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Zuinig systeem
Verlaag je vaste lasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Werkt met gasketels
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Breed toepasbaar
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Gebruikt hernieuwbare energie
Enorme besparing mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Combineren met zonnepanelen
Schoon & veilig systeem

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
A++ Energielabel
Minder betalen voor gas + stroom


Zonneboiler Dordrecht

Een extra systeem voor energiebesparing in Dordrecht: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit product gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Met dit type installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte voorziet in +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor ruwweg tot 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het systeem kent 3 pijlers: Een zonnecollector op het dak (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Dordrecht begint vanaf €3750. Het systeem wordt dan geplaatst. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Check: Het apparaat werkt standaard samen met een standaard CV-ketel om de watertemperatuur op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Dordrecht

Behalve de warmtepomp nemen meer en meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt deze energie zelf inkopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Dordrecht genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Een aantal zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles aansluit. Het prijskaartje schommelt zo tussen de €2750 en €6900. Niet vergeten: de prijs wordt sterk bepaald door o.a. het aantal panelen en de energieproductie van deze panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Op basis van onze offerte-tool krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Dordrecht.