Warmtepomp Maastricht

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Maastricht. Het is een nieuwe manier om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Het systeem gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 31 tot 66 procent. En ook je energierekening daalt. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer consumenten in Maastricht een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op deze pagina check je hiervoor verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Inovatech GmbH installateur.

warmtepomp vergelijken Maastricht

Milieuvriendelijk alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Reëel: 43% Co2 vermindering.

Bespaar op de energienota

Geholpen door een warmtepomp bespaar je zo’n €325 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk appartement

Voor elk huis (provincie Limburg) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Maastricht Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder lees jij verdere uitleg.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit product genereert hiermee hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, echter zal je gas-afname minimaliseren. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een verminderd broeikaseffect. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat ga ik besparen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €415 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Mede hierom is wel eerst een investering nodig. De huidige terugverdienperiode schommelt tussen 6 t/m 11 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2300 €6200 7 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 7 jaar
Water-water €9800 €4400 €14200 12 jaar
Lucht-water €8400 €4400 €12800 14 jaar
Grond-water €11800 €8300 €20100 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Maastricht?

Het monteren van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs zijn verplicht te werken via nationale regelgeving en verplichte eisen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Maastricht? In deze gemeente handelen tal van vakkundige organisaties. Zeer goed in de installatie en service voor WTW systemen. Belangstelling in of er een installateur in de streek Maastricht voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een offerte van zo’n gekwalificeerde warmtepomp expert uit de direct omgeving. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Lijnden.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik allerlei oplossingen. Elk met z’n voor- en nadelen. De prijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4800 tot ongeveer €20000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met de techniek. Let op: ook het installeren is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Al te bestellen vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een bodem-water systeem is aannemelijk prijziger. Reken op tarieven vanaf €22000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Maastricht.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld GENERAL) €7050
Water / water (van o.a. Weishaupt/Monarch) €9300
Grond / water (bijvoorbeeld Mastertherm) €8400
Hybride (via o.a. Galletti) €21900

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp-type is geschikt voor jouw situatie? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld huidige energieverbruik, het soort huis (nieuwbouw, vrijstaand, rijtjeshuis, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Grofweg differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder tref jij details die jou helpen bij het kiezen voor een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en levert water voor douchen en afwas. Enkel en alleen werkzaam bij woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en is geschikt voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Lutjebroek). Onze overheid regelt dit allemaal. De subsidies beginnen rond €1400 tot wel €11100. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp krijg je vaak al €1200. Bij plaatsing van een systeem met grondboring loopt dit op tot €7200. De hoogte van de ISDE subsidie heeft te maken met de mate van zuinigheid van het product. Nu tref je voorbeelden van subsidies in Maastricht bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Dimplex DHW300D+ 00 €1250
Water/water Techneco Vulcan 35 AH (W/W) 49 €6700
Grondboring Heliotherm HP10E DX 10,00 €2800

warmtepomp-Maastricht


Warmtepomp offerte aanvragen Maastricht

Direct de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Maastricht. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Kies niet domweg de meest voordelige aanbieder. Bekijk ook de inspectie en onderhoud. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Maastricht.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Combineren met zonnepanelen
Zeer energiezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Laag energieverbruik
Goed voor later

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Altijd vermogen beschikbaar
Efficiënt systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Onderhoudsarm
Minder schadelijke stoffen

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Een natuurlijke keuze
Zeer rendabel systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Simpele interface
Verantwoord verbruiken

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Een natuurlijke keuze
Zeer rendabel systeem

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Eenvoudige bediening
Schoon & veilig systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Subsidie is mogelijk
Efficiënt systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Verwarming en warm water
Bespaar tot honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Werkt met gasketels
Efficiënt systeem


Zonneboiler Maastricht

Een andere optie om energie te besparen in Maastricht: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Dit type installatie gebruikt de zon als duurzame energiebron. Zo’n zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van water. Door gebruik van dit concept kan je heel wat energie besparen. Waarom dit het geval is? Een zonne-boiler van 1 m2 levert +/- 100 m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt rond de ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (een soort zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (een warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Maastricht schommelt rond de €3250. Dit is met montagekosten. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Maastricht

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer huizen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan bespaar je nog meer geld. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt deze energie zelf inkopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Maastricht opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Verscheidene zonnepanelen, omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles op de juiste manier aansluit. De investering bedraagt zo’n €3000 en €6100. Belangrijk: de prijs komt met name tot stand door aspecten als merken en vermogen dat de panelen leveren. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebaseerd op de vergelijker ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (bij benadering) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Maastricht.