Warmtepomp Middelburg

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Middelburg. Een baanbrekende methode om je huis energiezuinig te verwarmen. Het systeem creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Dit product wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 49 tot 50 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten veel gezinnen in Middelburg een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl ontdek je verdere info. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Hidros warmtepompen.

warmtepomp vergelijken Middelburg

Beter voor het milieu

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Mogelijk: 47 procent Co2 vermindering.

Een lagere energienota

Via een warmtepomp heb je snel een besparing van €400 per jaar aan energie.

Voor alle ruimtes

Voor alle woonruimtes (provincie Zeeland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Middelburg Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Het systeem produceert daarmee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. De installatie draait op stroom. Concreet: het stroomverbruik in huis zal toenemen terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeibare stof wordt naar een compressor geleid. Deze unieke vloeistof kookt al snel, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert een schoner milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en de toepassing ervan. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is ongeveer €425 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Mede hierom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De gemiddelde terugverdienperiode schommelt tussen 4 t/m 13 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2500 €6400 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €2900 €6000 8 jaar
Water-water €11000 €3900 €14900 11 jaar
Lucht-water €8300 €3900 €12200 13 jaar
Grond-water €12500 €8500 €21000 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Middelburg?

Het installeren van een warmtepomp is tamelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te maken met diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Middelburg? In deze gemeente handelen meerdere capabele installateurs. Vaak erg toegespitst op installatie en onderhoud. Ontdekken of zo’n installateur in de buurt van Middelburg bij jou kan komen? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van deze bevoegde warmtepomp aanbieder uit jouw regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Maashees.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Ieder met z’n voor- en nadelen. De actuele kosten van een warmtepomp begint rond de €4500 tot +/- €22000. Deze hoge prijs zit deels in de apparatuur. Echter, ook het plaatsen is niet goedkoop. Het instapmodel is nog steeds een hybride pomp. Deze heb je al vanaf €4700, inclusief de WTW en het installeren. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Middelburg.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (bijv. Hidros) €16050
Water/water (zoals Aermec) €9000
Grond/water (via bijv. Pico Energy) €11100
Hybride (van Galletti) €6600

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Factoren zijn onder andere het actuele stroom + gasverbruik, type woning (rijtjeshuis, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, vrijstaand) de omvang van het huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. In grote lijnen hebben we het over 3 type pompen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Hieronder tref jij details die jou helpen bij het kiezen voor een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en draagt ook zorg voor warm tapwater. Uitsluitend voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Zeeland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en werkt voornamelijk bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook voor een warmtepomp Meerlo). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Er is al een subsidie vanaf €1600, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9200. Bij aanschaf van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1500. In het geval van een grond/water systeem is dit al gauw €8500. De hoogte van de ISDE subsidie wordt onderbouwd op basis van de duurzaamheid van de pomp. Nu vergelijk jij geldende subsidies in Middelburg bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Energie EST ECO250ix 00 €1250
Water/water Waterkotte Eco Touch DS 5023.5 Ai RC (W/W) 21 €3900
Grondboring NIBE F1145-15 18,00 €3600

warmtepomp-Middelburg


Warmtepomp offerte aanvragen Middelburg

Zonder problemen leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Middelburg. Waar vindt jij de beste prijzen? Belangrijk: Kies nooit domweg de goedkoopste. Check ook zaken als garantieregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een kostenoverzicht van installateurs in de buurt.
 8. Vergelijk de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Middelburg.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Eenvoudige bediening
Verminding schadelijke

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Werkt het hele jaar
Verlaag je vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Innovatieve technologie
Besparen op gasverbruik

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Combineren met vloerverwarming
Reductie van Co2 uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Laag energieverbruik
Efficiënt systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
O.a. mechanische ventilatie
Schoon & veilig systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Gemakkelijk te plaatsen
Vermindert broeikasgassen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Verwarmen op duurzame manier
Zeer energiezuinig

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Verschillende toepassingen
Schoon & veilig systeem

installateur energiewacht

Energiewacht

Levert samen met Essent
Diverse modellen
Op weg naar een schoner milieu

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Hoog tapwater rendement
Op lange termijn voordelig

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Werkt met huidige leidingen
Flinke kostenbesparing


Zonneboiler Middelburg

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Middelburg: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Dit artikel gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler werkt op het licht van de zon en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door middel van dit product kan je heel wat energie besparen. Voorbeeld: De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte genereert +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler regelt rond de nagenoeg de helft van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren op de woning (lijkt op een zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Middelburg bedraagt momenteel ongeveer €3000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Vergeet niet: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden tot de juiste hoogte te verhitten (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Middelburg

Samen met de populaire warmtepomp kiezen veel huizen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Middelburg genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Verscheidene zonnepanelen, omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die de montage regelt. De prijs bedraagt zo’n €3250 en €5400. Opletten: het prijsvoorstel is afhankelijk van de hoeveelheid zonnecellen en de capaciteit van de panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Gebaseerd op deze website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je een idee hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Middelburg.