Warmtepomp Maashees

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Maashees. Een baanbrekende benadering om een woning te verwarmen. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product wendt stroom aan om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot neemt gemiddeld af met 39 – 60%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer consumenten in Maashees zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn deze prijzen? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Hieronder vind je verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Ecensy installateur.

warmtepomp vergelijken Maashees

Milieuvriendelijk alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Mogelijk: 53% CO2 beperking.

Een lagere energienota

Dankzij de inzet van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €280 per jaar aan energie.

Voor elk woonhuis

Voor ieder type woning (provincie Noord-Brabant) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Maashees Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Deze installatie gebruikt dit voor warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kenmerkt zich door lage kookpunten, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel helpt mee aan minder uitstoot van CO2. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dit verschilt nogal per type installatie, en hoe het wordt gebruikt. De hoogte van de besparing is plus minus €305 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De gemiddelde terugverdientijd varieert tussen 8 – 15 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2000 €5900 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €2800 €6100 8 jaar
Water-water €9800 €4100 €13900 12 jaar
Lucht-water €8400 €4100 €12500 12 jaar
Grond-water €11800 €8000 €19800 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Maashees?

Het positioneren van de warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met nationale regelgeving en verplichte eisen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een kundige warmtepomp installateur in Maashees? In deze regio werken verscheidene ervaren organisaties. Deze partijen verzorgen het plaatsen en onderhouden van de ketel. Belangstelling in of zo’n installateur in en rondom Boxmeer bij jullie kan werken? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave via deze gekwalificeerde warmtepomp installateur uit jouw regio. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Liessel.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Elke pomp met een kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4800 en loopt op tot €22000. De totaalprijs is te verklaren door de machine zelf. Maar ook het plaatsingswerk is prijzig. Het “budgetsysteem” is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4800, inclusief de materialen en plaatsing. Een grondwater alternatief is aannemelijk prijziger. De prijs: ga uit van +/- €23000 (incl. boring en alle toebehoren). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Maashees.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (zoals GENERAL) €6750
Water-water (via bijv. Weider) €8400
Grond / water (bijvoorbeeld Mastertherm) €12300
Hybride (Galletti) €22350

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie moet ik nu hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk aan de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (vrijstaand, nieuwbouw, flat, 2 onder 1 kap, rijtjeshuis) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Ruwweg spreken we over 3 type installaties. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Hieronder vind je info die je helpt bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Verwarmt je hele huis en biedt warm water in de keuken en badkamer. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werk goed bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Goed te combineren in veel woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook van toepassing op een warmtepomp Luddeweer). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Ontvang toelagen vanaf minimaal €1500, maar lopen op tot €9600. Bij aanschaf van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1900. Bij aanschaf van een bodem-water installatie is dit al gauw €7200. Hoeveel ISDE subsidie je krijg komt tot stand op basis van de efficiëntie van de ketel. Hieronder vergelijk jij toepasbare subsidies in Maashees bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Dimplex DHW300 00 €1250
Water/water Techneco Vulcan 22 AHR (W/W) 26 €4400
Grondboring Heliotherm HP08E DX 8,00 €2800

warmtepomp-Maashees


Warmtepomp offerte aanvragen Maashees

Probleemloos de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Maashees. Maar welke moet ik kiezen? Belangrijk: Selecteer nooit klakkeloos de goedkoopste. Neem ook zaken in acht als service na plaatsing. Snel een op maat gemaakte offerte? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de gestelde vragen en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Maashees.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Geschikt voor Nederlands klimaat
Efficiënt systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Diverse modellen
Besparen op vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Geschikt voor Nederlands klimaat
Verlaag je vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Slimme thermostaat
Bespaar tot honderden euro’s

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Eenvoudige bediening
Bespaar honderden euro’s

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Werkt met gasketels
Besparen op vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
Innovatieve techniek
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Diverse modellen
Reduceer energielasten

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Compacte systemen
Zeer energiezuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Gebruikt hernieuwbare energie
Duurzame verwarming

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Zuinig systeem
Bespaar tot honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Verwarmen op duurzame manier
Schoon & veilig systeem


Zonneboiler Maashees

Een extra systeem voor energiebesparing in Maashees: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze installatie gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon voor het verwarmen van water. Via dit systeem kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom dit het geval is? Een oppervlakte van 100*100 CM genereert +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler levert grof gezegd om en nabij 50% van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren op de woning (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Maashees ligt rond de €5250. Dit is met montagekosten. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Check: Het apparaat werkt standaard samen met een standaard CV-ketel om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Maashees

Behalve de warmtepomp nemen meer en meer woningen ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Maashees genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Een aantal zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die het installeert. Het prijskaartje schommelt zo tussen de €2750 en €6200. Learning: de offerte heeft alles te maken met aspecten als merken en de energieproductie van deze panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Door gebruik van de website vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Maashees.