Warmtepomp Meerlo

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Meerlo. Een vernieuwende wijze om een woning te verwarmen en koelen. Zo’n installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt voor warm douche-water. Deze installatie wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 31 tot 53%. Je energienota zal ook minder worden. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel huishoudens in Meerlo een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op onze site vind je hulp en advies. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de DUCO warmtepompen.

warmtepomp vergelijken Meerlo

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Wel 56 procent Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Met behulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €410 op jullie energienota.

Voor elke woonruimte

Voor alle woonruimtes (provincie Limburg) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Meerlo Stap jij over op duurzame energie? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit systeem genereert hiermee warm water voor verwarming en warm tapwater. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Opmerkelijk: de stroomconsumptie neemt toe, echter verbruik je geen/minder gas. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciale vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeibare stof kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor minder uitstoot van CO2. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt vaak rond de €320 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Mede hierom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De actuele terugverdientijd bedraagt tussen de 7 en 12 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1900 €6200 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €3100 €6400 7 jaar
Water-water €9900 €4400 €14300 12 jaar
Lucht-water €8000 €4400 €12400 14 jaar
Grond-water €12200 €7900 €20100 14 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Meerlo?

Het aanbrengen van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs hebben te maken met certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Meerlo? In deze plaats opereren verscheidene vakkundige bedrijven. Deze partijen verzorgen de installatie en service voor WTW systemen. Weten of er een installateur in omgeving Horst aan de Maas actief is? Vul dan snel je gegevens in en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf van deze geroutineerde warmtepomp installateur uit jouw regio. Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Luddeweer.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan momenteel allerlei oplossingen. Elk met een ander prijskaartje. De prijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4400 en €22000. Deze hoge prijs wordt deels bepaald door de pomp. Onderschat het niet, ook de installatie is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4600, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is niet voor de kleine portemonnee. Kosten: reken op ongeveer €25000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van zo’n warmtepomp in Meerlo.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht / water (via bijv. Heliotherm) €6900
Water-water (via bijv. Western Airconditioning) €14700
Grond/water (van o.a. Nilan) €8400
Hybride (bij Galletti) €4800

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk aan de huidige gas- en stroom consumptie, grootte van je woning (jaren 30 woning, flat, nieuwbouw, rijtjeshuis, oud huis) de dalen en pieken van het verbruik, en natuurlijk budget. Grofweg differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Op deze pagina vind je uitleg en ondersteuning over een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Een warm huis zonder aardgas en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen aan te raden voor woningen met goede isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Limburg.

Hybride warmtepomp
Dit wordt samen met een normale HR-ketel gebruikt. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jullie CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Mariaparochie). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Er is al een subsidie vanaf €1400 en kunnen toenemen tot €10500. Met een hybride warmtepomp krijg je vaak al €1800. Bij plaatsing van een grond/water systeem gaat het nog verder omhoog, tot wel €7800. De ISDE overheid-bijdrage wordt gegrond op de functionaliteit van de pomp. Hierna vind je populaire subsidies in Meerlo bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water ELCO Aerotop T26R 250 €3800
Water/water Waterkotte Eco Touch Ai1 Geo Compact 5014.5 (W/W) 13 €3100
Grondboring Mastertherm 26Z 10,00 €2800

warmtepomp-Meerlo


Warmtepomp offerte aanvragen Meerlo

Op je gemak de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Meerlo. Wie biedt bij de beste deal? Belangrijk: Kies niet klakkeloos voor de goedkoopste leverancier. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Direct advies voor jouw situatie? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, vul je gegevens in en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een kostenoverzicht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Meerlo.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Veelzijdig gebruik
Efficiënt systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Hybride of All-electric
Toekomstbestendig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Innovatieve technologie
Bespaar honderden euro’s

vaillant-warmtepomp

Vaillant

geoTHERM
Combineren met vloerverwarming
Zeer milieuvriendelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Werkt met gasketels
Zeer enerziezuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Hulp en advies
Duurzame verwarming

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Subsidie is mogelijk
Verlaag je vaste lasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Verwarming en warm water
Besparen op gasverbruik

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Zuinig systeem
Reductie van Co2 uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Lagere energielasten

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Eenvoudige installatie
Lagere energielasten

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Voor elk afgiftesysteem
Een groene keuze


Zonneboiler Meerlo

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Meerlo: een zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit systeem gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Deze zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept kan je heel wat energie besparen. Hoe? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte is gelijk aan een gas-reductie van 100 m3. De zonneboiler verwarmt bij benadering 50% – 70% van het bad- en douchewater. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (of warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Meerlo begint vanaf €2750. Het systeem wordt dan geplaatst. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let op: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een standaard CV-ketel om de temperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Meerlo

Naast een warmtepomp nemen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of het met een alternatief als zonnepanelen in Meerlo genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, 1 omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de installatie regelt. De prijs varieert tussen de €3250 en €6900. Vergeet niet: de aanschafprijs hangt sterk af van de hoeveelheid zonnecellen en vermogen dat de panelen leveren. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Aan de hand van warmtepompaanbieders.nl kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat jij een indicatie hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Meerlo.