Warmtepomp Maarheeze

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Maarheeze. Een innovatieve benadering om je huis energiezuinig te verwarmen. Dit systeem creëert warmte in appartementen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit systeem verbruikt energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Het is dus een duurzaam alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 32 – 64 procent. En ook je energierekening daalt. Door de relatief hoge subsidies laten steeds meer bewoners van Maarheeze zo’n warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat is het prijskaartje? Uit welke systemen kan ik kiezen? Via warmtepompaanbieders.nl check je hiervoor hulp en advies. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de YORK installateur.

warmtepomp vergelijken Maarheeze

Duurzame oplossing

Je kunt helemaal gasvrij leven. Reëel: 49% CO2 beperking.

Lagere energiekosten

Geholpen door een warmtepomp heb je snel een besparing van €385 op jullie energienota.

Voor elk woonhuis

Voor elk type huis (provincie Noord-Brabant) is er een oplossing.

Warmtepomp vergelijken in Maarheeze Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Het systeem zet dit om warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. De installatie draait op stroom. Concreet: het stroomverbruik in huis zal toenemen maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Wil jij daarover meer informatie? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciaal soort vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Dit koudemiddel heeft een laag kookpunt, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een schoner milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de toepassing ervan. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie bedraagt gemiddeld al snel €335 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Door dit gegeven dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De geldende terugverdienperiode varieert tussen 4 t/m 11 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €1900 €5700 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 8 jaar
Water-water €10300 €4100 €14400 10 jaar
Lucht-water €8300 €4100 €12400 12 jaar
Grond-water €12500 €7900 €20400 16 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Maarheeze?

Het installeren van de warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te dealen met verschillende eisen en verplichtingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een gecertificeerde warmtepomp installateur in Maarheeze? In deze streek zijn er diverse competente vakmensen. Allen met expertise op het gebied van de installatie en service voor WTW systemen. Ontdekken welke installateur in de regio Cranendonck actief is? Maak een duidelijke situatieschets, en krijg binnen korte termijn een offerte via de gecertificeerde warmtepomp vakman uit de streek. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Lichtaard.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn tegenwoordig allerhande systemen. Allemaal met een ander kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp ligt tussen de €4100 tot ongeveer €24000. De hoge prijs zit’m voor een groot deel in de pomp. Let op: ook het plaatsen is niet goedkoop. Het instapmodel is vaak een hybride installatie. Deze is verkrijgbaar vanaf €4500, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is aannemelijk prijziger. Dit begint vaak vanaf €24000 voor de complete levering en plaatsing. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Maarheeze.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (o.a. GENERAL) €5100
Water-water (o.a. Waterkotte) €20700
Grond/water (via bijv. Mastertherm) €19500
Hybride (door Galletti) €18300

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie kan ik het beste kiezen? Dit verschilt sterk per situatie. Denk aan de jaarlijkse energieconsumptie, de locatie (nieuwbouw, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, oud huis, rijtjeshuis) de dalen en pieken van het verbruik, en uiteraard het beschikbare budget. Meestal differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hieronder bekijk jij hulp bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en regelt warm tapwater. Alleen aan te raden voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. De CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming , de energiewinst is het grootst bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Uitermate handig voor veel huizen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Loosdrecht). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Er is al een subsidie vanaf €1400 tot wel €9200. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp ontvang je zo’n €2100. Bij het laten installeren van een systeem met grondboring heb je recht op meer, tot wel €8800. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gegrond op de duurzaamheid van het systeem. In het overzicht check jij direct hedendaagse subsidies in Maarheeze bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Danfoss DHP-iQ 16 Maxi SP 130 €2600
Water/water Techneco Vulcan 12 AC (W/W) 16 €3400
Grondboring Hautec HCS-PN-75/2T (88ST1442SDPA5) 32,00 €5000

warmtepomp-Maarheeze


Warmtepomp offerte aanvragen Maarheeze

Eenvoudig de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Maarheeze. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Selecteer niet standaard de goedkoopste. Check ook zaken als service en garantie. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Maarheeze.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Natuurlijke warmte
Schoon & veilig systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Werkt het hele jaar
Efficiënt systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Hoge aanvoertermperatuur
Eenvoudige bediening
Zeer duurzame oplossing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Combineren met zonnepanelen
Korte termijn rendamenten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Verschillende toepassingen
Verminding schadelijke

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Innovatieve technologie
Zeer energiezuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Hybride of All-electric
Een groene installatie

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Onderhoudsarm
Een lagere energienota

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Lucht en water mogelijkheden
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Verwarmen op duurzame manier
Op lange termijn voordelig

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Combineren met zonnepanelen
Vermindert broeikasgassen

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Geschikt voor subsidie
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Maarheeze

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Maarheeze: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze tool maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Zo’n zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water op te warmen. Met deze installatie bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dit kan? 1m2 aan zonneboiler oppervlak produceert +/- 100 m3 gas. De zonneboiler produceert grof gezegd tussen de 60 en 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Een speciale collector (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (of warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Maarheeze schommelt rond de €5250. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Let wel: De zonneboiler coöperereert met een standaard CV-ketel om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Maarheeze

Als extra – naast de warmtepomp – gaan opvallend veel mensen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan ben je nog “groener” bezig. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Maarheeze opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Verscheidene zonnepanelen, 1 omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die alles op de juiste manier aansluit. De investering varieert tussen de €3750 en €4900. Let op: de offerte hangt sterk af van de hoeveelheid zonnecellen en de energieproductie van deze panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Gebruikmakend van de website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (ongeveer) weet wat het jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Maarheeze.