Warmtepomp Marwijksoord

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Marwijksoord. Een baanbrekende wijze om je huis te verwarmen. Het systeem creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Dit systeem verbruikt energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot daalt al snel met 38 – 62 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Mede door de subsidieslaten alsmaar meer consumenten in Marwijksoord een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat kost het? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina ontdek je verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Climer warmtepompen.

warmtepomp vergelijken Marwijksoord

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Denkbaar: 41% Co2 terugdringen.

Besparen op energierekening

Via een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €390 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woonruimtes

Voor elk type huis (provincie Drenthe) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Marwijksoord Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Zo’n installatie gebruikt dit voor warmte voor je huis. De installatie draait op stroom. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het apparaat genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel zorgt voor een minder vervuild milieu. Het kan ook flink geld besparen. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het concrete gebruik. De besparing op energie is ongeveer €285 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Hiervoor moet je wel eerst zelf investeren. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 8 t/m 11 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €1800 €6000 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €2800 €6000 7 jaar
Water-water €9700 €4400 €14100 11 jaar
Lucht-water €7900 €4400 €12300 13 jaar
Grond-water €12300 €7800 €20100 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Marwijksoord?

Het aanbrengen van de warmtepomp is een hele klus. Installateurs hebben te maken met verschillende eisen en verplichtingen. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Marwijksoord? In deze gemeente opereren meerdere competente bedrijven. Deze partijen verzorgen het plaatsen en onderhouden van de ketel. Benieuwd of zo’n installateur in de gemeente Aa en Hunze voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via een gecertificeerde warmtepomp organisatie uit de streek. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Loosdrecht.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan thans allerhande systemen. Elke pomp met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €5000 tot +/- €24000. De hoge prijs zit deels in het apparaat. Goed om te weten: ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze haal je in huis vanaf €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is aanzienlijk kostbaarder. Dit kost al gauw €23000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Marwijksoord.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (zoals Hautec) €17400
Water-water (o.a. Western Airconditioning) €10500
Grond/water (van o.a. NIBE) €9000
Hybride (door Galletti) €24000

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Wat voor een warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit verschilt sterk per situatie. Zo kun je denken aan het huidige gasverbruik, het soort huis (rijtjeshuis, oud huis, 2 onder 1 kap, flat, nieuwbouw) de isolatie en radiatoren, en ook het budget speelt een grote rol. Ruwweg onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina ontvang jij uitleg en ondersteuning over een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Een warm huis zonder aardgas en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jouw CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en springt bij als het koud is. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is toepasbaar bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Goed te combineren in veel woningen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Malden). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Subsidies zijn er vanaf €1600 oplopend tot €11000. In het geval van de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2200. Bij aanschaf van een geothermische variant is dit al gauw €8900. De hoogte van de ISDE subsidie wordt gebaseerd op de doelmatigheid van de pomp. In het schema check jij direct populaire subsidies in Marwijksoord bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water ELCO Aerotop G07-14M 110 €2400
Water/water Waterkotte Basic Line Ai1 Geo 5006.5 (W/W) 7 €2800
Grondboring Inovatech GmbH Inno SWP 32i 8,00 €2800

warmtepomp-Marwijksoord


Warmtepomp offerte aanvragen Marwijksoord

Direct leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Marwijksoord. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Vergis je niet: Kies niet lukraak de laagste prijs. Net zo belangrijk als prijs zijn after sales service. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop hieronder, geef antwoord op de vragen en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Marwijksoord.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Hybride of All-electric
Een bewuste keuze

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Hoge subsidies mogelijk
Minder betalen voor gas + stroom

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Geschikt voor subsidie
Zeer energiezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Combineren met vloerverwarming
Vermindert broeikasgassen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Hybride of standalone
Besparen op gasverbruik

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Lucht en water mogelijkheden
Duurzame verwarming

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Energie uit buitenlucht
Hoge subsidies mogelijk
Duurzame verwarming

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Altijd vermogen beschikbaar
Hoge besparingen mogelijk

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Hybride of All-electric
Reductie van Co2 uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Eenvoudige bediening
Een groene installatie

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Natuurlijke warmte
Op lange termijn voordelig

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Goede garantie
Flinke kostenbesparing


Zonneboiler Marwijksoord

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Marwijksoord: zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Deze installatie gebruikt de zon als energiebron. Deze zonneboiler werkt op zonlicht en warmt water op. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom? 1 m2 aan dakoppervlak levert +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler verwarmt over het algemeen om en nabij 50% van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (de warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Marwijksoord bedraagt momenteel ongeveer €3000. Dat is inclusief plaatsing. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om water tot de juiste hoogte te verhitten (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Marwijksoord

In combinatie met een warmtepomp gaan veel mensen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan profiteer je van nog meer voordeel. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt deze energie zelf inkopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Marwijksoord genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, een omvormer en een geschikte installatiemonteur die het installeert. De gemiddelde prijs schommelt zo tussen de €2250 en €6000. Niet vergeten: het tarief wordt gedreven door o.a. het aantal panelen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Via warmtepompaanbieders.nl krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (bij benadering) weet wat het huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Marwijksoord.