DUCO Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van DUCO. Een baanbrekende methode om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie dient als verwarming van je huis en zorgt voor warm douche-water. Zo’n installatie werkt op stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 42 tot 69 procent. Ook het energietarief neemt af. Mede door de huidige subsidieregeling laten veel woningeigenaren een DUCO warmtepomp plaatsen in huis. Maar hoe werkt dat? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website bekijk jij hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de warmtepomp Weishaupt/Monarch.

warmtepomp van DUCO

Milieuvriendelijk alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 54 procent minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €340 op de energierekening.

Voor alle appartementen

Voor elk type huis zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de DUCO warmtepomp Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt de DUCO warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de Ducobox WTW) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem genereert hiermee hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Oftewel: je gebruikt meer stroom, echter zal je gas-afname minimaliseren. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het apparaat haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeibare stof wordt naar de compressor gebracht. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De vervolgstap is deze damp condenseren. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van DUCO?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Bijvoorbeeld het type Ducobox WTW? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Elk systeem met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp begint bij plusminus €4800 – €22000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Let op: ook de installatie is een dure aangelegenheid. Het goedkoopste systeem is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Al te bestellen vanaf €4700, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een grond-water systeem is prijstechnisch ongunstiger. Reken op tarieven vanaf €21000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp van DUCO. Populair: warmtepomp kopen in Ede.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Grond-water €22000
Water-water €15000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €12000
Hybride €6000

warmtepomp DUCO


DUCO warmtepomp offerte aanvragen

Probleemloos aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. We zien ze steeds meer: energiebesparende producten van DUCO. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Tip: Selecteer nooit blind de meest voordelige aanbieder. Check ook zaken als garantieregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Woudenberg behoort tot de opties.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat jouw goedkope DUCO warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Vergelijk direct de beste pompen. Waaronder de DUCO Ducobox WTW.