Warmtepomp Luddeweer

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Luddeweer. Een vernieuwende aanpak om je huis te verwarmen. Deze installatie dient als verwarming van je huis en wekt warm water op (douchen). Het systeem wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een innovatief en groen alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 30 – 59%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer consumenten in Luddeweer een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn deze prijzen? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Via warmtepompaanbieders.nl ontdek je verdere info. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Thercon installateur.

warmtepomp vergelijken Luddeweer

Een groen alternatief

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Reëel: 43 procent CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €265 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor elk huis (provincie Groningen) is er een geschikt systeem.

Warmtepomp vergelijken in Luddeweer Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat transformeert dit in geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Belangrijk: de consumptie van stroom wordt minder, echter verbruik je geen/minder gas. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het product haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een speciale vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kookt al snel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel is belangrijk voor minder uitstoot van CO2. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat is mijn besparing? Dat hangt af van het type systeem, en hoe het wordt gebruikt. De energiebesparing is plus minus €375 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Hiervoor zul je moeten beschikken over spaarcenten. De actuele terugverdientijd ligt ergens tussen de 7 t/m 11 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2200 €6400 7 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 7 jaar
Water-water €10500 €4600 €15100 12 jaar
Lucht-water €8100 €4600 €12700 14 jaar
Grond-water €12200 €8200 €20400 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Luddeweer?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een warmtepomp installateur in Luddeweer? In deze gemeente opereren een groot aantal capabele installateurs. Je kunt bij hen terecht voor het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd welke installateur in de gemeente Slochteren actief is? Vul alle velden van het formulier in en je krijgt een offerte van zo’n erkende warmtepomp installateur uit de streek. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Leons.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn momenteel allerhande systemen. Elk systeem met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp start vanaf €4800 maar kan oplopen tot €24000. De hoge prijs wordt deels bepaald door de techniek. Maar ook het installeren is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4500, in die prijs zit dan alles inbegrepen. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €21000 voor de complete levering en plaatsing. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Luddeweer.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Galmet) €4650
Water / water (bijvoorbeeld Waterkotte) €10200
Grond / water (bijvoorbeeld IDM) €13500
Hybride (van Galletti) €5550

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Bijvoorbeeld het huidige gasverbruik, het soort huis (nieuwbouw, jaren 30 woning, vrijstaand, rijtjeshuis, oud huis) de omvang van het huishouden, en natuurlijk budget. Ruwweg onderscheiden we 3 types. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Verderop vind je info die je helpt bij het kiezen van een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en zorgt voor warm water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Een CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan indien gevraagd meer vermogen toevoegen. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Lochem). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Subsidies zijn er vanaf €2000 en kunnen toenemen tot €9500. In het geval van de hybride warmtepomp krijg je vaak al €2000. Bij het laten installeren van een systeem met grondboring gaat het nog verder omhoog, tot wel €8400. De ISDE overheid-bijdrage hangt af van de duurzaamheid van het product. Hieronder check jij direct hedendaagse subsidies in Luddeweer bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Daikin EWYQ-040BAWN 420 €5350
Water/water Techneco Vulcan 06 ACR (W/W) 9 €2800
Grondboring Hautec HCS-PN-42A (88SF0301SDPA5) 10,00 €2800

warmtepomp-Luddeweer


Warmtepomp offerte aanvragen Luddeweer

Direct de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Luddeweer. Wie biedt bij de beste deal? Goed om te weten: Kies nooit standaard de goedkoopste. Net zo belangrijk als prijs zijn inspectie en onderhoud. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een kostenoverzicht van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Luddeweer.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Hoge ISDE subsidie
Verlaag je vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Eenvoudige bediening
Reduceer energielasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Onderhoudsarm
Verantwoord verbruiken

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
De totaaloplossing
Vermindert broeikasgassen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Meerdere producten
Reduceer energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
De totaaloplossing
Lagere energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Combineren met zonnepanelen
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Eenvoudige bediening
Duurzame verwarming

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Altijd vermogen beschikbaar
Verminding schadelijke

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Innovatieve technologie
Vermindert broeikasgassen

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Werkt met huidige leidingen
Zeer rendabel systeem

installateur kemkens

Kemkens

Erkende installateurs
Werkt met gasketels
Een lagere energienota


Zonneboiler Luddeweer

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Luddeweer: een zonneboiler. Een breed toegepast systeem. Dit systeem nuttigt de zon om water op te warmen. Zo’n zonneboiler werkt op basis van zonlicht om water te verwarmen. Met dit type installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Voorbeeld: Een zonne-boiler van 1 m2 geeft +/- 100 m3 gas. De zonneboiler produceert over het algemeen nagenoeg de helft van het benodigde warme water. Drie zaken zijn hier van belang: Zonnecollectoren op de woning (lijkt op een zonnepaneel), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Luddeweer bedraagt zo’n €3750. Dat is met (hybride) montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Het product is niet altijd rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let wel: Het apparaat werkt standaard samen met een standaard CV-ketel om het water (temperatuur) op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Luddeweer

In combinatie met een warmtepomp gaan opvallend veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Luddeweer opwekken. Eigenlijk is hier niet veel voor benodigd: Diverse zonnepanelen, 1 omvormer en een handige vakman die alles op de juiste manier aansluit. De prijs ligt tussen de €4250 en €6000. Opletten: de prijs wordt sterk bepaald door factoren zoals merk en de capaciteit van de panelen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Middels de vergelijker ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je (bij benadering) weet wat het actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Luddeweer.