Warmtepomp Mariaparochie

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Mariaparochie. Een vernieuwende manier om je huis te verwarmen. Dit product regelt de verwarming in je huis en eventueel voor warm water. Zo’n installatie werkt op stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 40 tot 50 procent. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaten meer en meer consumenten in Mariaparochie de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat zijn de kosten? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina vind je stappenplannen. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de ARGO warmtepompen.

warmtepomp vergelijken Mariaparochie

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Reëel: 48% Co2 reductie.

Lagere energiekosten

Via een warmtepomp heb je snel een besparing van €405 op de energierekening.

Voor alle woonruimtes

Voor elk huis (provincie Overijssel) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Mariaparochie Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit apparaat produceert daarmee bruikbare energie van hoge temperatuur. De installatie draait op stroom. Dus: het stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. De machine haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een unieke vloeistof verdampt naar de compressor. Zo’n koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. En voila! De warmte is geboren.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Daardoor verdampt het weer. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel bevordert minder uitstoot van CO2. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat is mijn besparing? Dit verschilt nogal per type installatie, en de toepassing ervan. De hoogte van de besparing is ongeveer €380 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd ligt ergens tussen de 7 – 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2100 €6200 5 jaar
Lucht-lucht €2900 €3300 €6200 8 jaar
Water-water €9500 €4000 €13500 11 jaar
Lucht-water €7800 €4000 €11800 14 jaar
Grond-water €12000 €8100 €20100 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Mariaparochie?

Het monteren van een warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs zijn verplicht te werken via allerlei wettelijke eisen en certificaten. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Mariaparochie? In deze streek functioneren diverse bekwame vakmensen. Deze partijen verzorgen installatie en onderhoud. Belangstelling in of zo’n installateur in de buurt van Tubbergen voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je ontvangt een vrijblijvende prijsopgaaf via deze geroutineerde warmtepomp expert in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Lochem.

Wat kost een warmtepomp?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er zijn vandaag de dag ontzettend veel soorten pompen. Elk met z’n voor- en nadelen. De actuele kosten van een warmtepomp begint rond de €4300 tot €22000. De hoge prijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Onderschat het niet, ook het plaatsingswerk is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €25000 (inclusief grondboring en installatie). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Mariaparochie.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht / water (via bijv. Hautec) €4950
Water / water (bijvoorbeeld Western Airconditioning) €13500
Grond-water (bijv. NIBE) €10800
Hybride (Galletti) €17700

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp moet ik hebben? Daar is geen standaard berekening voor. Bijvoorbeeld het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (vrijstaand, 2 onder 1 kap, flat, nieuwbouw, jaren 30 woning) de samenstelling van je huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Grofweg zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop ontdek je info die je helpt bij het kiezen van een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen geschikt voor woningen met goede isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jouw CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en ondersteunt als het echt koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werkt voornamelijk bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dit is bij voor veel huishoudens mogelijk.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er is een subsidieregeling. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook van toepassing op een warmtepomp Maasbommel). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Er is al een subsidie vanaf €1800 tot wel €10300. Bij het laten installeren van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €2000. Bij het laten installeren van een bodem-water installatie is dit al gauw €8600. De ISDE toelage wordt gebaseerd op de mate van zuinigheid van de pomp. In het schema tref je populaire subsidies in Mariaparochie bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Ecopomp 9LMW-240 Agarant 60 €1850
Water/water Vaillant flexoCOMPACT VWF 58/4 + VWW 11/4 SI (0010016682) 7 €2800
Grondboring IDM TERRA SW 15 Twin; 810340 15,00 €3300

warmtepomp-Mariaparochie


Warmtepomp offerte aanvragen Mariaparochie

Direct installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Mariaparochie. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Kies nooit lukraak de goedkoopste. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je ontvangt zo snel mogelijk een kostenoverzicht van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Mariaparochie.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Perfect voor nieuwbouw
Besparen op gasverbruik

nefit-warmtepomp

Nefit

Best beoordeeld
Slimme thermostaat
Efficiënt systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Geschikt voor subsidie
Een bewuste keuze

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Slimme thermostaat
Erg zuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Breed toepasbaar
Een groene keuze

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Perfect voor nieuwbouw
Een bewuste keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Aantrekkelijke subsidies
Erg zuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Domuz multi-zoneregeling
Aantrekkelijke terugverdientijd
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

8+ klantenservice
Geschikt voor Nederlands klimaat
Reductie van Co2 uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Laag energieverbruik
Op weg naar een schoner milieu

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Gebruikt hernieuwbare energie
Op lange termijn voordelig

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Compacte systemen
Vermindert broeikasgassen


Zonneboiler Mariaparochie

Op een andere manier energie besparen in Mariaparochie: de zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit type installatie gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht voor het verwarmen van water. Met dit type installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe dat werkt? 1 m2 aan dakoppervlak geeft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler levert bij benadering ongeveer 50 procent van al het warme water. Het is een 3 componenten systeem: Een zonnecollector op het dak (een soort zonnepaneel), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (of warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Mariaparochie schommelt rond de €5250. Dat is met (hybride) montage. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Vergeet niet: Het systeem gebruik je samen met een standaard CV-ketel om het water (temperatuur) voldoende warm te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Mariaparochie

Samen met de populaire warmtepomp kiezen steeds meer consumenten ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Mariaparochie genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, zo’n omvormer en een vakkundige installateur die alles op de juiste manier aansluit. De aanschafprijs bedraagt ergens tussen de €2750 en €6600. Belangrijk: de offerte wordt sterk bepaald door bijv. hoeveel panelen je wilt en het vermogen van de zonnecellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebaseerd op warmtepompaanbieders.nl kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je een idee hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Mariaparochie.