Warmtepomp Lochem

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Lochem. Een innovatieve methode om je huis te verwarmen. Zo’n installatie draagt zorg voor verwarming van jouw huis en eventueel voor warm water. Dit product gebruikt stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot wordt gereduceerd met 44 tot 65%. Ook het energietarief neemt af. Door de relatief hoge subsidies laten steeds meer consumenten in Lochem zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Met behulp van deze website check je hiervoor stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Pico Energy installateur.

warmtepomp vergelijken Lochem

Duurzaam verwarmen

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Mogelijk: 41 procent CO2 besparing.

Besparen op energierekening

Geholpen door een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €330 op de energierekening.

Voor elk appartement

Voor elk type huis (provincie Gelderland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Lochem Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit apparaat gebruikt dit voor warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar een compressor geleid. Deze koelvloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor perst deze damp samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De energiebesparing is ongeveer €335 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Juist om deze reden heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De geldende terugverdienperiode ligt in de range tussen de 6 – 12 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4000 €2400 €6400 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3200 €6300 8 jaar
Water-water €9900 €4200 €14100 10 jaar
Lucht-water €7900 €4200 €12100 12 jaar
Grond-water €12000 €8400 €20400 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Lochem?

Het plaatsen van de warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten voldoen aan nationale regelgeving en verplichte eisen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Lochem? In deze gemeente opereren een groot aantal gekwalificeerde vakmensen. Allemaal gespecialiseerd in de installatie en service voor WTW systemen. Ontdekken of zo’n installateur in de regio Lochem voor jou klaarstaat? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een offerte via deze capabele warmtepomp specialist uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of ga direct naar een warmtepomp installateur Leens.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan op het ogenblik velerlei installaties. Elke pomp met een ander prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4700 tot plus minus €20000. Deze hoge prijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Goed om te weten: ook het plaatsingswerk is prijzig. Het instapmodel is een hybride model. Deze haal je in huis vanaf €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Dit begint vaak vanaf €24000 (incl. boring en alle toebehoren). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Lochem.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Galletti) €14550
Water/water (zoals Waterkotte) €8400
Grond / water (zoals Heliotherm) €8400
Hybride (Fujitsu) €6900

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welk warmtepomp-type is geschikt voor jouw situatie? Dit hangt af van veel factoren. Factoren zijn onder andere energieverbruik, type woning (oud huis, rijtjeshuis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap, jaren 30 woning) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Grofweg spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Verderop lees je informatie over de keuze voor zo’n warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen aan te raden voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Je CV-ketel regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en werkt voornamelijk bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Goed te combineren in veel woningen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Lierderholthuis). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1400, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €10500. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp ontvang je zo’n €2200. Bij het laten installeren van een geothermische variant incasseer je zo €7600. De ISDE hulp komt tot stand op basis van de doelmatigheid van het product. Hieronder tref je populaire subsidies in Lochem bij verschillende productcategorieën.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Daikin ERRQ014(**)Y1 + EKHBRD014(**)Y1 Altherma HT 130 €2450
Water/water Techneco AQUATOP T28H 27 €4500
Grondboring Hautec HCS-PN-15 (88SF015ASDPN1) 6,00 €2800

warmtepomp-Lochem


Warmtepomp offerte aanvragen Lochem

Moeiteloos de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Lochem. Maar welke moet ik kiezen? Goed om te weten: Kies niet eenvoudigweg de meest voordelige aanbieder. Neem in je overweging ook zaken mee als garantie en servicevoorwaarden. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Ga naar het offerte formulier, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van lokale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Lochem.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Combineren met vloerverwarming
Duurzame verwarming

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Smart Grid Ready
Innovatieve technologie
Zeer rendabel systeem

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Combineren met vloerverwarming
Flinke verlaging CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
O.a. mechanische ventilatie
Flinke kostenbesparing

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Gebruikt hernieuwbare energie
Reduceer energielasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Werkt met huidige leidingen
Vermindert broeikasgassen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Geschikt voor Nederlands klimaat
Goed voor later

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Diverse modellen
Enorme besparing mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Vele jaren ervaring
Zeer enerziezuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Geschikt voor Nederlands klimaat
Een bewuste keuze

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Geschikt voor Nederlands klimaat
Zeer milieuvriendelijk


Zonneboiler Lochem

Op een andere manier energie besparen in Lochem: de zonneboiler. Dit is erg in trek. Deze tool gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Een zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) om water op te warmen. Door middel van dit product kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Hoe dit kan? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte genereert +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler regelt rond de tussen de 60 en 70% van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een speciale collector (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en de circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Lochem begint vanaf €3250. Het systeem wordt dan geplaatst. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de warmtegraad tot acceptabele kwaliteit te brengen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Lochem

Als extra – naast de warmtepomp – gaan veel consumenten ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan profiteer je van nog meer voordeel. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, maar ook zelf met zonnepanelen in Lochem genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Diverse zonnepanelen, de omvormer en een vakkundige installateur die het installeert. De aanschafprijs schommelt zo tussen de €3250 en €5700. Opletten: de investering hangt sterk af van factoren zoals merk en het vermogen van de zonnecellen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Op basis van het formulier ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat jij een indicatie hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Lochem.