Warmtepomp Maasbommel

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Maasbommel. Een innovatieve methode om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Het systeem maakt gebruik van energie en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 reduceert met 34 tot 65 procent. Ook het energietarief neemt af. Door de relatief hoge subsidies laten veel woningeigenaren in Maasbommel zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website lees jij daarover hulp en advies. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Masser installateur.

warmtepomp vergelijken Maasbommel

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Wel 59% Co2 reductie.

Bezuinigen op energiekosten

Via een warmtepomp bespaar je al gauw €385 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk huis

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Gelderland) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Maasbommel Stap jij over op duurzame energie? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit product genereert zo bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het product haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) wordt naar een compressor geleid. Deze koelvloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een schoner milieu. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit varieert enorm per type pomp, en hoe het wordt gebruikt. De besparing op jouw energienota is ongeveer €340 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Hiervoor moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De gemiddelde terugverdienperiode ligt in de range tussen de 9 – 15 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2300 €6100 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €2900 €6100 8 jaar
Water-water €10300 €4500 €14800 11 jaar
Lucht-water €8300 €4500 €12800 14 jaar
Grond-water €12500 €8300 €20800 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Maasbommel?

Het plaatsen van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs hebben te maken met allerlei certificaten en wetgeving. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Maasbommel? In deze plaats werken tal van professionele bedrijven. Zeer goed in het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd of zo’n installateur in de gemeente West Maas en Waal bij jou kan komen? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en krijg binnen korte termijn een offerte via de ervaren warmtepomp organisatie uit de direct omgeving. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Lierderholthuis.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan momenteel ontzettend veel soorten pompen. Ieder met een ander prijskaartje. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €5000 – €23000. Het prijskaartje heeft natuurlijk te maken met de apparatuur. Maar ook het installeren is niet goedkoop. Het instapmodel is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4700, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is veel kosten-intensiever. De prijs: ga uit van +/- €23000 (inclusief grondboring en installatie). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Maasbommel.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld GENERAL) €6900
Water-water (o.a. Weider) €22800
Grond/water (van o.a. Mastertherm) €8400
Hybride (van Galletti) €19800

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Bijvoorbeeld de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (oud huis, jaren 30 woning, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, vrijstaand) de hoeveelheid bewoners, en ook het budget speelt een grote rol. Vaak maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Hierna bekijk jij hulp bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Het stuurt de centrale verwarming aan en coördineert ook het warme/hete water. Alleen geschikt voor huizen met uitstekende isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werkt voornamelijk bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Loppersum). Onze overheid regelt dit allemaal. Je hebt al bijdragen vanaf €1300, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11400. In het geval van de hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €1700. Op een geothermische variant gaat het nog verder omhoog, tot wel €8100. De ISDE bijdrage wordt onderbouwd op basis van de toepassing van het product. In de tabel check jij direct voorbeelden van subsidies in Maasbommel bij verschillende ketels.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Danfoss DHP-iQ 5 Mini SP 50 €1800
Water/water Techneco Vulcan 14 AC (W/W) 19 €3700
Grondboring Hautec HCS-PN-94 (88SF0941SDPN5) 26,00 €4400

warmtepomp-Maasbommel


Warmtepomp offerte aanvragen Maasbommel

Direct de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Maasbommel. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Vergis je niet: Selecteer nooit klakkeloos voor het voordeligste bedrijf. Net zo belangrijk als prijs zijn onderhoudsregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop hieronder, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van lokale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Maasbommel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Persoonlijke ondersteuning
Zeer energiezuinig

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Gebruikt hernieuwbare energie
Korte termijn rendamenten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Gemakkelijk te plaatsen
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Laag energieverbruik
Korte termijn rendamenten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Hoog tapwater rendement
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
Aantrekkelijke terugverdientijd
Bespaar tot 25% energiekosten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
Slimme thermostaat
Vermindert broeikasgassen

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Geschikt voor subsidie
Minder schadelijke stoffen

installateur feenstra

Feenstra

Ook ventilatie
Slimme thermostaat
Flinke kostenbesparing

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Geschikt voor Nederlands klimaat
Efficiënt systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Eenvoudige installatie
Minder schadelijke stoffen

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Perfect voor nieuwbouw
Bespaar honderden euro’s


Zonneboiler Maasbommel

Een andere optie om energie te besparen in Maasbommel: een zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Dit type installatie gebruikt de zon als duurzame energiebron. De zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon voor het verwarmen van water. Door middel van dit product kunnen de kosten voor gas drastisch naar beneden. Waarom dit het geval is? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte levert +/- honderd m3 gas. De zonneboiler verwarmt ruwweg nagenoeg de helft van het bad- en douchewater. Drie zaken zijn hier van belang: Een zonnecollector op het dak (variatie op zonnepanelen), een warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (ook wel warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Maasbommel ligt rond de €3000. Vaak met een geheel verzorgde montage. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het aantal graden tot de juiste hoogte te verhitten (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Maasbommel

In combinatie met een warmtepomp kiezen veel huizen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan bespaar je nog meer geld. Zo’n CV-ketel zonder gas draait namelijk nog wel op stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Maasbommel opwekken. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Verscheidene zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die de montage regelt. Het prijskaartje ligt tussen de €3500 en €7000. Learning: de investering is afhankelijk van de hoeveelheid zonnecellen en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Met behulp van deze website kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat jij een indicatie hebt wat jouw energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Maasbommel.