Ecensy Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Ecensy. Een vernieuwende wijze om je huis te verwarmen. Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit product maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 38 – 58%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de huidige subsidieregeling laten meer en meer consumenten een Ecensy warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat kost het? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website lees jij daarover stappenplannen. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Nefit.

warmtepomp van Ecensy

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 45% minder Co2 uitstoot.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €270 op de jaarlijkse energierekening.

Voor alle huizen

Voor alle woonruimtes is een goede installatie.

Werking en kosten van de Ecensy warmtepomp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt de Ecensy warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de SBW 45) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit product transformeert dit in warmte voor je huis. De installatie draait op stroom. Opmerkelijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het systeem onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeistof heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor perst deze damp samen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit wordt eindeloos herhaald (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Ecensy?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld de SBW 45? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan thans diverse constructies. Elk systeem met een eigen prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp ligt ergens tussen de €5000 maar kan oplopen tot €22000. Deze hoge prijs zit deels in het product zelf. Echter, ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur.

Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze beginnen al bij €4800, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een grond-water systeem is veel kosten-intensiever. Hiervoor betaal je al snel €24000 (incl. boring en alle toebehoren). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp van Ecensy. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Zeewolde.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €20000
Water-water €24000
Lucht-lucht €8000
Lucht-water €6000
Hybride €5000

warmtepomp Ecensy


Ecensy warmtepomp offerte aanvragen

Direct aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende installaties van Ecensy. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Goed om te weten: Selecteer nooit lukraak voor het voordeligste bedrijf. Net zo belangrijk als prijs zijn after sales service. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop hieronder, voer de gevraagde gegevens in, en bekijk hoeveel jij kunt besparen. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Oldebroek kan.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een kostenoverzicht van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope Ecensy warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Wij vergelijken alle warmtepompen. Denk aan de Ecensy SBW 45.