Warmtepomp Liessel

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Liessel. Dit is een populaire manier om een woning te verwarmen en koelen. Het systeem genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Het systeem maakt gebruik van stroom en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 49 tot 68 procent. Je energienota zal ook minder worden. Aangedreven door enorme subsidies laten veel woningeigenaren in Liessel een warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Met behulp van deze website tref je meer details. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Lennox installateur.

warmtepomp vergelijken Liessel

Een groen alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Tot 44 procent minder Co2 uitstoot.

Bezuinigen op energiekosten

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €370 per jaar aan energie.

Voor alle woonhuizen

Voor alle woonruimtes (provincie Noord-Brabant) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Liessel Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit product gebruikt die warmte voor bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciaal soort vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) gaat snel aan de kook, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor perst deze damp samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere aarde. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het concrete gebruik. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €390 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daarom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De hedendaagse terugverdientijd schommelt tussen 7 en 11 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2300 €6100 7 jaar
Lucht-lucht €2800 €3300 €6100 8 jaar
Water-water €9500 €4300 €13800 12 jaar
Lucht-water €7700 €4300 €12000 14 jaar
Grond-water €11800 €8300 €20100 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Liessel?

Het positioneren van zo’n warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Liessel? In deze regio handelen een groot aantal professionele bedrijven. Je kunt bij hen terecht voor de installatie + inspectie van wtw-systemen. Benieuwd of er een installateur in de streek Deurne bij jullie kan werken? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via een geroutineerde warmtepomp installateur uit de streek. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Langedijke.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans velerlei installaties. Elk systeem met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €4900 tot €23000. Deze hoge prijs is te verklaren door de apparatuur. Let op: ook het plaatsen is een dure aangelegenheid. De goedkoopste optie is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €4700, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is prijstechnisch ongunstiger. Dit begint vaak vanaf €24000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Liessel.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht / water (o.a. Galletti) €6600
Water-water (via bijv. Vaillant) €9900
Grond/water (van o.a. Hautec) €9900
Hybride (bij Enerso) €5250

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp past bij mijn situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Bijvoorbeeld energieverbruik, het soort huis (nieuwbouw, jaren 30 woning, rijtjeshuis, oud huis, vrijstaand) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. In grote lijnen zijn er 3 soorten systemen. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Onderstaand lees je een beschrijving van zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Een warm huis zonder aardgas en zorgt voor warm water. Is enkel rendabel bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jullie CV-ketel regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht en werkt voornamelijk bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus evengoed voor een warmtepomp Leons). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1200 en kunnen toenemen tot €12000. Met een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1600. Op een bodem-water installatie loopt dit op tot €8900. De ISDE hulp wordt gegrond op de mate van zuinigheid van het systeem. Nu tref je geldende subsidies in Liessel bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Daikin ERLQ014(**)W1 + EHVH16S18(**)3V 120 €2500
Water/water SmartHeat Bravour-i 016 WWi 17 €3500
Grondboring Hautec HCS-PK-219K (88SU215ASCPN5) 7,00 €2800

warmtepomp-Liessel


Warmtepomp offerte aanvragen Liessel

Probleemloos de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je vindt diverse warmtepomp aanbieders in Liessel. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Niet vergeten: Kies nooit klakkeloos de laagste prijs. Houd ook rekening met de service en garantie. Deze week een unieke offerte krijgen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een voorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Kies de beste aanbieding en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Liessel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Combineren met zonnepanelen
Lagere energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
O.a. mechanische ventilatie
Verminding schadelijke

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Toonaangevende producent
Combineren met vloerverwarming
Flinke kostenbesparing

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Gebruikt hernieuwbare energie
Een groene keuze

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Verschillende toepassingen
Lagere energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Gebruikt hernieuwbare energie
Op weg naar een schoner milieu

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Simpele interface
Lagere energielasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Aantrekkelijke terugverdientijd
Toekomstbestendig

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Onderhoudsarm
Verantwoord verbruiken

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Persoonlijke ondersteuning
Erg zuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Verwarmen op duurzame manier
Duurzame verwarming

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Geschikt voor Nederlands klimaat
Besparen op vaste lasten


Zonneboiler Liessel

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Liessel: zonneboiler. Een veelgebruikte installatie. Deze installatie gebruikt zonne-energie om water op te warmen. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon om water te verwarmen. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte is gelijk aan honderd m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt gemiddeld tussen de 60 en 70% van al het warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Een zonnecollector op het dak (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (ook wel warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Liessel bedraagt momenteel ongeveer €4000. Dit is met montagekosten. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let wel: Het apparaat werkt standaard samen met een HR-ketel om de watertemperatuur tot acceptabele kwaliteit te brengen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Liessel

In aanvulling op een warmtepomp nemen meer en meer mensen ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt deze energie zelf inkopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Liessel genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. 4, 8 of 10 zonnepanelen, omvormer en een handige vakman die het installeert. De initiële investering bedraagt ergens tussen de €4000 en €5300. Let op: de aanschafprijs hangt sterk af van bijv. hoeveel panelen je wilt en het vermogen van de zonnecellen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Gebruikmakend van deze website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het rendement wordt duidelijker op het moment dat je inzichtelijk hebt wat jullie huidige verbruik is.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Liessel.