Warmtepomp Loosdrecht

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Loosdrecht. Dit is een populaire methode om een woning te verwarmen en koelen. Het systeem genereert de verwarming voor huizen en wekt warm water op (douchen). Zo’n installatie verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van broeikasgas reduceert met 46 tot 53%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal woningeigenaren in Loosdrecht een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat kost het? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op deze website lees jij daarover alle informatie! Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Sonnenkraft installateur.

warmtepomp vergelijken Loosdrecht

Duurzame oplossing

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Haalbaar: 53% CO2 beperking.

Besparen op energierekening

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €435 op de energienota.

Voor alle huizen

Voor elk type huis (provincie Noord-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Loosdrecht Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit product maakt op deze manier verwarmingswater van 40⁰C. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het apparaat onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze vloeistof kookt supersnel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert minder uitstoot van CO2. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is plus minus €370 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Daarom moet je wel eerst zelf investeren. De hedendaagse terugverdienperiode schommelt tussen 4 – 15 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4300€2100€64007 jaar
Lucht-lucht€3300€3300€66007 jaar
Water-water€10000€4600€1460010 jaar
Lucht-water€8000€4600€1260012 jaar
Grond-water€12300€8100€2040016 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Loosdrecht?

Het aanbrengen van een warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een bevoegde warmtepomp installateur in Loosdrecht? In deze streek functioneren tal van ervaren vakmannen. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Ontdekken of zo’n installateur in omgeving Wijdemeren actief is? Vul alle velden van het formulier in en krijg binnen korte termijn een offerte van de professionele warmtepomp organisatie in de buurt. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Lekkum.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn momenteel velerlei installaties. Elk met een verschillende kostprijs. De prijs van een warmtepomp begint rond de €4500 – €20000. Deze hoge prijs komt tot stand door de techniek. Onderschat het niet, ook het installeren kan kostbaar zijn. Het instapmodel is vaak een hybride installatie. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4900, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. Dit kost al gauw €23000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Loosdrecht.


Type warmtepompPrijs incl. aanleggen (verwacht)
Lucht / water (o.a. Galletti)€21750
Water / water (van o.a. Waterkotte)€8400
Grond/water (via bijv. Heliotherm)€13800
Hybride (Fujitsu)€7200

Welke warmtepomp past bij mij?

Welk type warmtepomp moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld de jaarlijkse energieconsumptie, type woning (nieuwbouw, oud huis, rijtjeshuis, flat, 2 onder 1 kap) de samenstelling van je huishouden, en zeker ook jullie budget. Ruwweg spreken we over 3 type installaties. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder ontvang jij een beschrijving van zo’n warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en levert water voor douchen en afwas. Uitsluitend voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jullie CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en ondersteunt als het echt koud is. Een gemakkelijk te plaatsen warmtesysteem. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en is toepasbaar bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Linne). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. De subsidies beginnen rond €1000 en kunnen toenemen tot €11400. Op een hybride warmtepomp krijg je vaak al €1300. Op een systeem met grondboring loopt dit op tot €7800. De ISDE hulp wordt gebaseerd op de “groene score” van de warmtepomp. Hieronder tref je actuele subsidies in Loosdrecht bij verschillende productcategorieën.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterDaikinEWYQ-013ACW1150€2650
Water/waterTechnecoToros Vision TVXX 36€2800
GrondboringHautecHCS-PN-26A (88SF0261SDPA1)9,00€2800

warmtepomp-Loosdrecht


Warmtepomp offerte aanvragen Loosdrecht

Direct de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Loosdrecht. Wie biedt bij de beste deal? Belangrijk: Selecteer nooit lukraak de meest voordelige aanbieder. Net zo belangrijk als prijs zijn after sales service. Direct advies voor jouw situatie? Druk dan op de button ‘vergelijken’, geef antwoord op de vragen en ontvang advies + offerte op maat.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een kostenoverzicht van lokale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Loosdrecht.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Aantrekkelijke terugverdientijd
Besparen op gasverbruik

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Altijd vermogen beschikbaar
Een bewuste keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Een natuurlijke keuze
Besparen op gasverbruik

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Werkt met gasketels
Bespaar energie en CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Gebruikt hernieuwbare energie
Uitstekend rendement

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook zakelijk
O.a. mechanische ventilatie
Op lange termijn voordelig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Innovatieve techniek
Verlaag je vaste lasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Altijd vermogen beschikbaar
Een groene keuze

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Veelzijdig gebruik
Eigen bespaarassistent

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Simpele interface
Goed voor later

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Hoge ISDE subsidie
Minder betalen voor gas + stroom

installateur kemkens

Kemkens

Ook zonnepanelen + isolatie
Slimme thermostaat
Korte termijn rendamenten


Zonneboiler Loosdrecht

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Loosdrecht: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit concept gebruikt zonlicht om water op te warmen. Zo’n zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Met dit type installatie kan je heel wat energie besparen. Waarom dit het geval is? 1 m2 aan dakoppervlak is gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler levert gemiddeld tot 70% van het benodigde warme water. Het systeem kent 3 pijlers: Gunstig gelegen zonnecollectoren (in lijn met zonnecellen), een warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Loosdrecht begint vanaf €3750. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er gelden aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Check: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een HR-ketel om de temperatuur op consumeerbaar niveau te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Loosdrecht

Naast een warmtepomp kiezen steeds meer woningen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, ben je bijna helemaal zelfvoorzienend. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Loosdrecht opwekken. Hiervoor heb je niet veel nodig. Een aantal zonnepanelen, één omvormer en een handige vakman die de montage regelt. Het prijskaartje schommelt zo tussen de €3750 en €6800. Learning: de aanschafprijs hangt sterk af van factoren zoals merk en de max-opbrengst van deze zonne-cellen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Aan de hand van de website krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieconsumptie (stroom + gas) is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Loosdrecht.