Warmtepomp Lichtaard

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Lichtaard. Het is een nieuwe manier om je huis te verwarmen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en ook voor opgewarmd water. Dit product maakt gebruik van stroom om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot mindert met 39 – 59 procent. En ook je energierekening daalt. Mede door de subsidieslaten veel consumenten in Lichtaard een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Welk budget moet ik hebben? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op onze site lees jij daarover meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Hitachi installateur.

warmtepomp vergelijken Lichtaard

Een groen alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Mogelijk: 44 procent Co2 terugdringen.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €385 op jullie energienota.

Voor alle huizen

Voor alle woonruimtes (provincie Friesland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Lichtaard Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit systeem gebruikt dit voor verwarmingswater van 40⁰C. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Belangrijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het systeem haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Dit koudemiddel heeft een laag kookpunt, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor perst deze damp samen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schoner milieu. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dit varieert enorm per type pomp, en het concrete gebruik. De hoogte van de besparing loopt al vlug op tot €315 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Juist om deze reden dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De hedendaagse terugverdientijd varieert tussen 4 – 12 jaar. Bij elke woonsituatie kan dit anders zijn.

Soort WarmtepompPrijsMontageTotaalTerugverdientijd
Hybride€4300€2300€66006 jaar
Lucht-lucht€3000€3300€63006 jaar
Water-water€9800€4600€1440012 jaar
Lucht-water€8200€4600€1280014 jaar
Grond-water€12200€8300€2050015 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Lichtaard?

Het stationeren van een warmtepomp is niet gemakkelijk. Installateurs hebben te maken met allerlei wettelijke eisen en certificaten. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een vakbekwame warmtepomp installateur in Lichtaard? In deze plaats vind je diverse bevoegde installateurs. Allen met expertise op het gebied van plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Weten of zo’n installateur in de regio Ferwerderadiel werkzaam is? Druk op de knop ‘start met vergelijk’, vul de vragen in en ontvang een offerte van zo’n gecertificeerde warmtepomp aanbieder in de buurt. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Lage Zwaluwe.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn tegenwoordig allerlei oplossingen. Elk systeem met een verschillende kostprijs. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4100 tot +/- €22000. De totaalprijs komt tot stand door de techniek. Vergeet niet: ook het plaatsingswerk is prijzig. Het “budgetsysteem” is nog steeds een hybride pomp. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4500, inclusief ketel en installatie. Ga je de grond in? Dat is aanzienlijk kostbaarder. De prijs: ga uit van +/- €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van een warmtepomp in Lichtaard.


Type warmtepompPrijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (via bijv. Galletti)€11550
Water/water (bijv. Thermia)€9000
Grond-water (o.a. Hautec)€10200
Hybride (Enerso)€9150

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Welke warmtepomp installatie moet ik nu hebben? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Onder andere de jaarlijkse energieconsumptie, het soort huis (oud huis, jaren 30 woning, 2 onder 1 kap, nieuwbouw, flat) de omvang van het huishouden, en zeker ook jullie budget. Globaal hebben we het over 3 type pompen. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Verderop lees je info die je helpt bij het kiezen van een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Verwarmt je hele huis en draagt ook zorg voor warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Zorgt voor warmte in huis. Een CV-ketel regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en wordt meer en meer geplaatst in woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Goed te combineren in veel woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Deze geldt voor heel Nederland (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Lekkum). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Er is al een subsidie vanaf €1600, maar lopen op tot €10300. Bij aanschaf van zo’n hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €2000. Bij plaatsing van een installatie in de grond loopt dit op tot €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg is afhankelijk van de milieuvriendelijkheid van de pomp. In het overzicht vind je toepasbare subsidies in Lichtaard bij diverse situaties.


SysteemMerkModelKWSubsidie
Lucht/waterDaikinERLQ011C(A)W + EHBX11CB9W90€2400
Water/waterOilonMH 77€2800
GrondboringEnersoTBW 5052,00€7000

warmtepomp-Lichtaard


Warmtepomp offerte aanvragen Lichtaard

Probleemloos het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Lichtaard. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Tip: Kies nooit doodleuk voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als service na plaatsing. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op “vergelijken”, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een voorstel van installateurs uit de regio.
 8. Vergelijk de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Lichtaard.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
O.a. mechanische ventilatie
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Combineren met vloerverwarming
Verlaag je vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Geschikt voor Nederlands klimaat
Duurzame verwarming

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Gebruikt hernieuwbare energie
Bespaar tot 25% energiekosten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Voor elk afgiftesysteem
Hoge besparingen mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Altijd vermogen beschikbaar
Een groene keuze

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Eenvoudige installatie
Verantwoord verbruiken

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Sanistage
Combineren met vloerverwarming
Flinke verlaging CO2-uitstoot

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Hybride of standalone
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Hoog tapwater rendement
Verminding schadelijke

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Hybride of standalone
Verminding schadelijke

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Zuinig systeem
Besparen op vaste lasten


Zonneboiler Lichtaard

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Lichtaard: een zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze tool gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Zo’n zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt water op. Met deze installatie bespaar je veel op de energiekosten. Waarom dit het geval is? Een oppervlakte van 100*100 CM verschaft +/- honderd m3 gas. Zo’n zonneboiler regelt vaak 50% – 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Drie zaken zijn hier van belang: Een speciale collector (lijkt op een zonnepaneel), het warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (dit is de warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Lichtaard begint vanaf €2750. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Er zijn ook subsidies mogelijk. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Goed om te weten: Het systeem gebruik je samen met een hulpverwarmingsketel om de warmtegraad in bepaalde situaties te ondersteunen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Lichtaard

Naast een warmtepomp nemen meer en meer Nederlanders ook voor zonnepanelen. Wanneer je jouw eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Lichtaard genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. Meerdere zonnepanelen, 1 omvormer en een geschikte installatiemonteur die alles aansluit. De aanschafprijs ligt tussen de €3250 en €6700. Opletten: de aanschafprijs hangt sterk af van o.a. het aantal panelen en vermogen dat de panelen leveren. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebaseerd op deze website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je weet wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Lichtaard.