LG Warmtepomp

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp van LG. Dit is een populaire aanpak om je huis energiezuinig te verwarmen. Het systeem genereert de verwarming voor huizen en zorgt voor warm douche-water. Dit systeem maakt gebruik van stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Dit is een “groen” alternatief en het werkt niet op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De uitstoot van broeikasgas mindert met 32 – 61 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door de relatief hoge subsidies laten opvallend veel woningeigenaren een LG warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Welk budget moet ik hebben? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Op deze website ontdek je verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld warmtepomp Austria Email.

warmtepomp van LG

Duurzaam verwarmen

Je kunt helemaal gasvrij leven. Haalbaar: 49% schonere (Co2) uitstoot.

Een lagere energienota

Via een warmtepomp bespaar je al gauw €365 op de energierekening.

Voor alle appartementen

Voor vrijwel elke woning zijn passende oplossing mogelijk.

Werking en kosten van de LG warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt de LG warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de Multi V ARUM100LTE5 + ARNH10GK2A2) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Het systeem produceert daarmee geschikte warmte voor een woning. De installatie draait op stroom. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De machine onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Deze unieke vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en heeft een vlugge verdamping.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van LG?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Misschien wel de Multi V ARUM100LTE5 + ARNH10GK2A2? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan thans allerlei oplossingen. Allemaal met z’n voor- en nadelen. De kosten van een warmtepomp begint rond de €4900 – €24000. De kostprijs zit deels in de machine zelf. Goed om te weten: ook het plaatsingswerk is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze is verkrijgbaar vanaf €4700, inclusief ketel en installatie. Een systeem met grondboring is flink duurder. De kosten daarvoor zijn zo’n €20000 inclusief boren, boiler en installatie. Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van LG. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Laren.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Grond-water €10000
Water-water €13000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €12000
Hybride €5500

warmtepomp LG


LG warmtepomp offerte aanvragen

Moeiteloos aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je ziet ze regelmatig: energiebesparende producten van LG. Het is lastig om de juiste te kiezen. Vergis je niet: Kies nooit domweg voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als onderhoudsregeling. Deze week een unieke offerte krijgen? Ga naar het offerte formulier, beantwoord de gestelde vragen en start met besparen op gas en energie. Landelijke plaatsing, dus ook warmtepomp plaatsen in Delfzijl kan!


 1. Selecteer het type pomp.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat de goedkope LG warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct de beste pompen. Denk aan de LG Multi V ARUM100LTE5 + ARNH10GK2A2.