Austria Email Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van Austria Email. Het is een nieuwe manier om jouw huis op te warmen. Dit systeem regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Zo’n installatie maakt gebruik van energie om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een populair alternatief, voor de cv-ketel op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot mindert met 40 – 51 procent. En ook je energierekening daalt. Door gebruik te maken van subsidieslaat een groeiend aantal consumenten een Austria Email warmtepomp plaatsen in huis. Hoe steekt dit in elkaar? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Hieronder bekijk jij alle informatie! Of lees direct meer over de warmtepomp Stiebel-Eltron.

warmtepomp van Austria Email

Duurzaam verwarmen

Een warm huis en warm water zonder gas. Denkbaar: 44% CO2 besparing.

Lagere energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je zo’n €360 op de energienota.

Voor alle ruimtes

Voor alle woonruimtes is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de Austria Email warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt de Austria Email warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de Hotwater heatpump WPA 100 E-LF) haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Zo’n installatie maakt op deze manier hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. De installatie draait op stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wat is het geheim van dit systeem? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het product onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof kookt supersnel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Het expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Austria Email?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Bijvoorbeeld de Hotwater heatpump WPA 100 E-LF? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik veel verschillende systemen. Elk met een eigen prijskaartje. De actuele kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €5000 tot €25000. Deze hoge prijs zit’m voor een groot deel in de machine zelf. Onderschat het niet, ook het installeren is prijzig.

De goedkoopste optie is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze heb je al vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is veel kosten-intensiever. Kosten: reken op ongeveer €23000 inclusief boren, boiler en installatie. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Austria Email. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Blaricum.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €14000
Water-water €19000
Lucht-lucht €7000
Lucht-water €8000
Hybride €6000

warmtepomp Austria Email


Austria Email warmtepomp offerte aanvragen

Online aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn flink wat energiebesparende systemen van Austria Email. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Belangrijk: Kies niet domweg voor het voordeligste bedrijf. Bekijk ook de service en garantie. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, beantwoord de vragen zo volledig mogelijk, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn. In alle regio’s is dit mogelijk, dus ook warmtepomp plaatsen in Tiel behoort tot de opties.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef een voorkeur aan wanneer de installatie plaats kan vinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat snel een goedkope Austria Email warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Start met het vergelijken van warmtepompen. Waaronder de Austria Email Hotwater heatpump WPA 100 E-LF.