Warmtepomp Delfzijl

Het is ontzettend populair: een warmtepomp in Delfzijl. Dit is een populaire benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Zo’n installatie regelt de verwarming in je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Het is dus een duurzaam alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 37 tot 65 procent. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaten steeds meer huishoudens in Delfzijl een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Hoeveel ben ik kwijt? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Hieronder bekijk jij stappenplannen. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Clausius ketels.

warmtepomp vergelijken Delfzijl

Duurzame oplossing

Je kunt helemaal gasvrij leven. Reëel: 54% Co2 reductie.

Bespaar op de energienota

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €345 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor elk type huis (provincie Groningen) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Delfzijl Stap jij over op duurzame energie? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Deze installatie zet dit om bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Belangrijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen echter zal je gas-afname minimaliseren. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een koelvloeistof wordt naar een compressor geleid. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het gevolg? Een hoge temperatuur!
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel is belangrijk voor een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dit varieert enorm per type pomp, en het daadwerkelijke gebruik. De bezuiniging op de energierekening is plus minus €310 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Daarom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De hedendaagse terugverdientijd ligt tussen de 5 t/m 12 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2300 €6600 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €3300 €6500 7 jaar
Water-water €9800 €4000 €13800 11 jaar
Lucht-water €8000 €4000 €12000 14 jaar
Grond-water €11800 €8300 €20100 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Delfzijl?

Het installeren van zo’n warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten werken conform diverse verplichtingen en opleidingen. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Delfzijl? In deze buurt werken diverse competente organisaties. Zeer goed in plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Belangstelling in welke installateur in en rondom Delfzijl aan huis langskomt? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van de competente warmtepomp aanbieder uit de streek. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Culemborg.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er bestaan op het ogenblik diverse constructies. Elk met een verschillende kostprijs. De actuele kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4600 tot ongeveer €22000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Onderschat het niet, ook het installeren is een dure aangelegenheid. Het “budgetsysteem” is vaak een hybride installatie. Deze haal je in huis vanaf €4600, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is aannemelijk prijziger. Kosten: reken op ongeveer €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Delfzijl.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (zoals Climaveneta) €8850
Water / water (bijvoorbeeld YORK) €23700
Grond / water (zoals Vaillant) €8400
Hybride (bij Carrier) €10050

Welke warmtepomp past bij mijn situatie?

Wat voor een warmtepomp past bij mijn situatie? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Onder andere het huidige gasverbruik, grootte van je woning (nieuwbouw, rijtjeshuis, vrijstaand, oud huis, 2 onder 1 kap) de hoeveelheid bewoners, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Voor het gemak hebben we het over 3 type pompen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina ontdek je uitleg en ondersteuning over een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en levert water voor douchen en afwas. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Aanbevolen voor nieuwbouwwoningen in de provincie Groningen.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Zorgt voor warmte in huis. Jouw CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht en werk goed bij woningen met een mechanische afzuiging. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke gemeente doet hieraan mee (dus ook van toepassing op een warmtepomp De Steeg). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Subsidies zijn er vanaf €1700 oplopend tot €11000. In het geval van de hybride warmtepomp heb je recht op ong. €1300. Bij aanschaf van een systeem met grondboring loopt dit op tot €8700. De hoogte van de ISDE subsidie hangt af van de energiezuinigheid van het systeem. Nu vergelijk jij toepasbare subsidies in Delfzijl bij diverse situaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning BETA REV RFE HP 3.2 310 €4250
Water/water InterClima-MTA HOCT 130 46 €6400
Grondboring Techneco Vulcan 14 ACR (G/W) 14,00 €3200

warmtepomp-Delfzijl


Warmtepomp offerte aanvragen Delfzijl

A la minute de duurzaamste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Delfzijl. Waar vindt jij de beste prijzen? Goed om te weten: Kies niet klakkeloos de scherpste offerte. Het is ook belangrijk te kijken naar de garantie en servicevoorwaarden. Direct advies voor jouw situatie? Ga naar het offerte formulier, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van lokale installateurs.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Delfzijl.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Eenvoudige installatie
Minder betalen voor gas + stroom

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Zuinig systeem
Op lange termijn voordelig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Frequentiegeregeld
Verwarmen op duurzame manier
Toekomstbestendig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Ook in de winter werkzaam
Flinke verlaging CO2-uitstoot

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Compacte systemen
Verminding schadelijke

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Verantwoord verbruiken

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

City Multi VRF
Slimme thermostaat
Zeer duurzame oplossing

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Altijd vermogen beschikbaar
Zeer enerziezuinig

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Gemakkelijk te plaatsen
Verlaag je vaste lasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
A++ Energielabel
Zeer milieuvriendelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Hybride of All-electric
Bespaar tot honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Slimme thermostaat
Goed voor later


Zonneboiler Delfzijl

Op een andere manier energie besparen in Delfzijl: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Deze tool gebruikt de zon als duurzame energiebron. De zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon om water te verwarmen. Via dit systeem bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom dit het geval is? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte produceert +/- 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor ruwweg tussen de 60 en 70% van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Gunstig gelegen zonnecollectoren (in lijn met zonnecellen), het warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (dit is de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Delfzijl ligt rond de €4000. Het systeem wordt dan geplaatst. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Zo’n zonneboiler kan niet altijd uit. Het dak moet bijvoorbeeld wel bestand zijn tegen de boiler. Goed om te weten: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de temperatuur in bepaalde situaties te ondersteunen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Delfzijl

Naast een warmtepomp nemen meer en meer mensen ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Delfzijl opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Meerdere zonnepanelen, de omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die de montage regelt. De prijs varieert tussen de €4100 en €4800. Learning: het prijskaartje wordt gedreven door factoren zoals merk en de energieproductie van deze panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Middels deze website vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je (ongeveer) weet wat het actuele gas- en stroomverbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Delfzijl.