Warmtepomp Laag-Keppel

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Laag-Keppel. Het is een nieuwe manier om een woning te verwarmen. Dit product genereert de verwarming voor huizen en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit systeem wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas mindert met 37 – 63 procent. En ook je energierekening daalt. Door de relatief hoge subsidies laten alsmaar meer consumenten in Laag-Keppel een warmtepomp plaatsen. Is dit ingewikkeld? Wat kost het? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze website lees jij daarover alle informatie! Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de SmartHeat systeem.

warmtepomp vergelijken Laag-Keppel

Duurzaam systeem

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Reëel: 47 procent schonere (Co2) uitstoot.

Minder betalen voor energie

Via een warmtepomp bespaar je zo’n €360 op de energierekening.

Voor alle woonhuizen

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Gelderland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Laag-Keppel Stap jij over op duurzame energie? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Zo’n installatie maakt op deze manier bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Opmerkelijk: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het product genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Zo’n koudemiddel gaat snel aan de kook, en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. De warmte vloeit rechtstreeks de woning in.
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat is mijn besparing? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en hoe het wordt gebruikt. De bezuiniging op de energierekening is plus minus €345 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daarom moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De huidige terugverdienperiode ligt tussen de 6 en 12 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2200 €6400 6 jaar
Lucht-lucht €3200 €2800 €6000 6 jaar
Water-water €9500 €4400 €13900 10 jaar
Lucht-water €8300 €4400 €12700 13 jaar
Grond-water €12200 €8200 €20400 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Laag-Keppel?

Het positioneren van zo’n warmtepomp is een vak apart. Installateurs moeten zich houden aan allerlei certificaten en wetgeving. Snel een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Laag-Keppel? In deze gemeente vind je verscheidene competente organisaties. Zeer goed in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Ontdekken of er een installateur in en rondom Bronckhorst aan huis langskomt? Vul alle velden van het formulier in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van deze ervaren warmtepomp vakman uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Kinderdijk.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel allerhande systemen. Elk met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4100 en €24000. De hoge prijs zit’m voor een groot deel in de pomp. Maar ook het plaatsen is een dure aangelegenheid. De goedkoopste optie is vaak een hybride installatie. Deze beginnen al bij €4500, inclusief ketel en installatie. Een bodem-water systeem is alleen voor de grote budgetten. Reken op tarieven vanaf €21000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van een warmtepomp in Laag-Keppel.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht-water (zoals Galletti) €16350
Water/water (zoals SmartHeat) €15300
Grond/water (via bijv. Enerso) €8400
Hybride (EnergyPanel) €3300

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Wat voor een warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Dit verschilt sterk per situatie. Bijvoorbeeld het huidige gasverbruik, grootte van je woning (2 onder 1 kap, flat, oud huis, nieuwbouw, vrijstaand) de isolatie en radiatoren, en ook het budget speelt een grote rol. Vaak onderscheiden we 3 types. Een volledig elektrische, ventilatie of hybride warmtepomp. Hieronder ontvang jij informatie over de keuze voor zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor woningen met een goede tot uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Een CV-ketel regelt het warme water, en springt bij als het koud is. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. De oplossing voor minder geïsoleerde woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw en werk goed bij woningen met een mechanische afzuiging. Ook voor wat oudere woningen dus.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, de overheid verstrekt subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Koudekerke). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Je hebt al bijdragen vanaf €2000 en kunnen toenemen tot €9400. Bij het laten installeren van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1900. In het geval van een installatie in de grond incasseer je zo €7800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg gaat hand in hand met de functionaliteit van het product. Nu bekijk je actuele subsidies in Laag-Keppel bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Daikin ERGA06DV* icm EHB(H)(X)08D**** 60 €1900
Water/water InterClima-MTA HTAT 030 SHE 45 €6150
Grondboring CTC EcoPart 412 + CTC EcoZenith 550 13,00 €3100

warmtepomp-Laag-Keppel


Warmtepomp offerte aanvragen Laag-Keppel

Direct de huidige warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Laag-Keppel. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Selecteer nooit zomaar de laagste prijs. Neem in je overweging ook zaken mee als service en garantie. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop met “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een voorstel van lokale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Laag-Keppel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Hybride of All-electric
Enorme besparing mogelijk

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Innovatief en energeizuinig
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Brine/water systemen
Meerdere producten
Uitstekend rendement

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
Ook in de winter werkzaam
Lagere energielasten

panasonic-warmtepomp

Panasonic

All in One hydromodule
Hoog tapwater rendement
Toekomstbestendig

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Zuinig systeem
Besparen op vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Nieuwbouw en bestaande bouw
Innovatieve techniek
Een groene keuze

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
A++ Energielabel
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Veel vestigingen
Onderhoudsarm
Hoge besparingen mogelijk

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Hybride of All-electric
Hoge besparingen mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Plaatselijke installateurs
Hoge ISDE subsidie
Enorme besparing mogelijk

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Simpele interface
Erg zuinig


Zonneboiler Laag-Keppel

Een andere optie om energie te besparen in Laag-Keppel: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze tool gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. Deze zonneboiler maakt gebruik van het licht van de zon om water op te warmen. Aan de hand van zo’n boiler kan je heel wat energie besparen. Hoe? Een oppervlakte van 100*100 CM produceert +/- honderd m3 gas. De zonneboiler produceert zo’n 50% – 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Dit product bestaat uit: De collector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir en een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (een warmteregelaar). De gemiddelde prijs voor een zonneboiler in Laag-Keppel begint vanaf €6000. Het systeem wordt dan geplaatst. Er gelden aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Het apparaat moet naar het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn. Tip: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om de watertemperatuur voldoende warm te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Laag-Keppel

In combinatie met een warmtepomp kiezen veel mensen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Laag-Keppel genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, de omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die het installeert. De investering schommelt zo tussen de €4250 en €5100. Niet vergeten: de kostprijs hangt sterk af van de hoeveelheid zonnecellen en vermogen dat de panelen leveren. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Met behulp van onze offerte-tool ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je (bij benadering) weet wat het huidige verbruik is.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Laag-Keppel.