Atlantic Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van Atlantic. Een baanbrekende aanpak om jouw huis op te warmen. Dit product zorgt voor verwarming van de woning en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit systeem gebruikt stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een milieuvriendelijk alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 43 – 61%. Ook het energietarief neemt af. Door de relatief hoge subsidies laten veel woningeigenaren een Atlantic warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Op onze site tref je de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Sonnenkraft.

warmtepomp van Atlantic

Een Groen alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Wel 43% CO2 besparing.

Bezuinigen op energiekosten

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €375 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woonruimtes

Voor elk huis is duurzame warmte mogelijk.

Werking en kosten van de Atlantic warmtepomp Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een Atlantic warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de Alfea Extensa+ 10) wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Deze installatie transformeert dit in verwarmingswater van 40⁰C. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het apparaat creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof wordt naar de compressor gebracht. Deze vloeibare stof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt gemakkelijk.
 2. Een compressor perst deze damp samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Atlantic?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld de Alfea Extensa+ 10? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans ontzettend veel soorten pompen. Elk met z’n voor- en nadelen. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4900 tot plus minus €25000. Het prijskaartje zit deels in de techniek. Echter, ook de installatie is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs).

Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze heb je al vanaf €4800, inclusief de WTW en het installeren. Ga je de grond in? Dat is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €22000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Atlantic. Direct aan de slag: warmtepomp kopen in Barendrecht.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Grond-water €18000
Water-water €16000
Lucht-lucht €3000
Lucht-water €15000
Hybride €6000

warmtepomp Atlantic


Atlantic warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn meerdere energiebesparende producten van Atlantic. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Vergis je niet: Kies niet standaard voor het voordeligste bedrijf. Net zo belangrijk als prijs zijn after sales service. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en start met besparen op gas en energie. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Staphorst behoort tot de opties.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een prijsvoorstel van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope Atlantic warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van warmtepompen. Denk aan de Atlantic Alfea Extensa+ 10.