Warmtepomp Kolhorn

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Kolhorn. Een vernieuwende methode om je huis te verwarmen. Dit apparaat dient als verwarming van je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Zo’n installatie verbruikt energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 wordt teruggedrongen met wel 44 – 53%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten alsmaar meer consumenten in Kolhorn een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat is het prijskaartje? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Hieronder ontdek je meer details. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Remko systeem.

warmtepomp vergelijken Kolhorn

Een groen alternatief

Je kunt helemaal gasvrij leven. Wel 52% minder Co2 uitstoot.

Lagere energiekosten

Via een warmtepomp bespaar je zo’n €335 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle woningen

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Holland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Kolhorn Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie gebruikt die warmte voor bruikbare energie van hoge temperatuur. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Belangrijk: je gebruikt meer stroom, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het systeem onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een speciale vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) heeft een laag kookpunt, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel helpt mee aan een schonere aarde. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat hangt af van het type systeem, en hoe het wordt gebruikt. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie loopt al vlug op tot €320 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Daardoor is wel eerst een investering nodig. De actuele terugverdientijd varieert tussen 5 en 13 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2300 €6100 7 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 6 jaar
Water-water €11000 €4100 €15100 11 jaar
Lucht-water €7900 €4100 €12000 12 jaar
Grond-water €11800 €8300 €20100 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Kolhorn?

Het positioneren van een warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten zich houden aan diverse verplichtingen en opleidingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Kolhorn? In deze plaats zijn er een hoop gekwalificeerde organisaties. Allemaal gespecialiseerd in de installatie en service voor WTW systemen. Nieuwsgierig welke installateur in de buurt van Hollands Kroon bij jou kan komen? Maak een duidelijke situatieschets, en je krijgt een offerte via zo’n competente warmtepomp organisatie uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of bekijk meer info over warmtepomp installateur Joure.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan thans allerlei oplossingen. Elk systeem met z’n voor- en nadelen. De investering van een warmtepomp ligt tussen de €4900 tot €23000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Let op: ook de vergoeding voor de installateur is prijzig. Het goedkoopste systeem is vaak een hybride installatie. Al te bestellen vanaf €4800, inclusief de WTW en het installeren. Een bodem-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. De prijs: ga uit van +/- €20000 (inclusief grondboring en installatie). In het bijgaande schema lees je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Kolhorn.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht-water (bijv. ES) €5250
Water/water (bijv. NRGTEQ) €9000
Grond-water (o.a. CTC) €11100
Hybride (Energie EST) €6300

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp moet ik nu hebben? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk aan de jaarlijkse energieconsumptie, grootte van je woning (oud huis, rijtjeshuis, vrijstaand, flat, 2 onder 1 kap) de samenstelling van je huishouden, en zeker ook jullie budget. Globaal differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Op deze pagina ontvang jij hulp bij het kiezen van een warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Verwarmt je hele huis en biedt warm water in de keuken en badkamer. Is enkel rendabel bij woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Deze pomp kan niet ‘stand-alone’ 100% zelfstandig werken. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een prima tussenstap voor veel mensen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp functioneert op basis van lucht , de energiewinst is het grootst bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Kinderdijk). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Ontvang toelagen vanaf minimaal €2000, bij complexe systemen kan dit zelfs oplopen tot €11300. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1200. Bij het laten installeren van een systeem met grondboring kan dat oplopen tot €9000. De ISDE overheid-bijdrage wordt gebaseerd op de energiezuinigheid van het systeem. Hierna vergelijk jij actuele subsidies in Kolhorn bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Cooper&Hunter CH-HP8.0SINK3 60 €1900
Water/water Galletti MCW 020HS 18 €3600
Grondboring Climaveneta BWR 0041TS MTD2 14,00 €3050

warmtepomp-Kolhorn


Warmtepomp offerte aanvragen Kolhorn

Snel de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Kolhorn. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Selecteer nooit doodleuk de meest voordelige aanbieder. Neem ook zaken in acht als service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, geef antwoord op de vragen en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Kolhorn.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Ook in de winter werkzaam
Vermindert broeikasgassen

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Compacte systemen
Verlaag je vaste lasten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Uitgebreide garantie
Minder schadelijke stoffen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniSTOR
Diverse modellen
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Geschikt voor subsidie
Schoon & veilig systeem

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Hybride of standalone
Besparen op vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Aantrekkelijke terugverdientijd
Eigen bespaarassistent

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Hoge ISDE subsidie
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Veelzijdig gebruik
Op lange termijn voordelig

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
Verschillende toepassingen
Verminding schadelijke

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Innovatieve techniek
Minder betalen voor gas + stroom

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Op lange termijn voordelig


Zonneboiler Kolhorn

Op een andere manier energie besparen in Kolhorn: zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit systeem gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Een zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon voor het verwarmen van water. Met deze installatie gaan de gaskosten flink omlaag. Waarom dit het geval is? 1 m2 aan dakoppervlak geeft +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Een zonneboiler verschaft om en nabij de tussen de 60 en 70% van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (lijken op zonnecellen), het warmwaterreservoir en circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (of warmteregelaar). De kosten voor een zonneboiler in Kolhorn ligt rond de €4500. Het systeem wordt dan geplaatst. Er gelden aantrekkelijke subsidies. De zonneboiler kan niet zomaar op ieder dak geïnstalleerd worden. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let wel: Het apparaat werkt standaard samen met een standaard CV-ketel om de temperatuur voldoende warm te krijgen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Kolhorn

Naast een warmtepomp nemen meer en meer Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan bespaar je nog meer geld. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Kolhorn genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?4, 8 of 10 zonnepanelen, een omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles op de juiste manier aansluit. Het prijskaartje ligt in de range tussen €3000 en €5800. Learning: het tarief wordt gedreven door het m2 oppervlak aan panelen en de energieproductie van deze panelen. Subsidies worden niet meer gegeven op panelen. Via het formulier vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat je weet wat jouw actuele gas- en stroomverbruik is.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Vergelijk direct lokale leveranciers: warmtepomp kopen Kolhorn.