Warmtepomp Winterswijk

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Winterswijk. Dit is een populaire manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Het systeem dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Dit apparaat verbruikt energie en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een populair alternatief, voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 42 – 64 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Mede door de huidige subsidieregeling laat een groeiend aantal gezinnen in Winterswijk een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Welk budget moet ik hebben? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Via warmtepompaanbieders.nl vind je meer details. Of lees direct meer over de warmtepomp Vaillant.

warmtepomp vergelijken Winterswijk

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Reëel: 51% schonere (Co2) uitstoot.

Minder betalen voor energie

Geholpen door een warmtepomp bespaar jij snel €275 op jullie energienota.

Voor elke woonruimte

Voor elk type huis (provincie Gelderland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Winterswijk Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp wint de energie uit de directe omgeving: uit water, lucht en aarde. Dit apparaat gebruikt dit voor hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Dus: de stroomconsumptie neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. Het systeem onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciaal soort vloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeibare stof kookt supersnel, en verdampt eenvoudig.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Zo heb je warm water en een goed werkende verwarming.
 4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. De damp wordt weer vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat hangt af van het type systeem, plus de toepassing. De hoogte van de besparing bedraagt gemiddeld al snel €410 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Plannen om jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daardoor moet je wel eerst zelf investeren. De geldende terugverdienperiode schommelt tussen 6 – 14 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €1800 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €3000 €2800 €5800 7 jaar
Water-water €9800 €4100 €13900 10 jaar
Lucht-water €8200 €4100 €12300 14 jaar
Grond-water €12200 €7800 €20000 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Winterswijk?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp vergt vakmanschap. Installateurs moeten werken conform nationale regelgeving en verplichte eisen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een gekwalificeerde warmtepomp installateur in Winterswijk? In deze plaats werken meerdere professionele aanbieders. Allemaal gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van het WTW. Weten of er een installateur in de streek Winterswijk voor jou klaarstaat? Vul alle velden van het formulier in en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een vakkundige warmtepomp installateur uit de direct omgeving. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Westergeest.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan heb je vast een budget in gedachten. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Elke pomp met een kostenplaatje. De prijs van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4100 en €20000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met de machine zelf. Goed om te weten: ook de vergoeding voor de installateur is complex en dus duur. Het meest betaalbare systeem is een hybride model. Deze beginnen al bij €4700, inclusief de materialen en plaatsing. Een grond-water systeem is aannemelijk prijziger. De prijs: ga uit van +/- €20000 inclusief boren, boiler en installatie. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Winterswijk.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Trane) €17550
Water / water (bijvoorbeeld Galletti) €26100
Grond / water (bijvoorbeeld Alpha Innotec) €9000
Hybride (via o.a. Stiebel-Eltron) €3750

Welke warmtepomp moet ik hebben?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Factoren zijn onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, de woning eigenschappen (vrijstaand, rijtjeshuis, 2 onder 1 kap, oud huis, flat) de hoeveelheid bewoners, en natuurlijk budget. Grofweg zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina vind je info die je helpt bij het kiezen van een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Geen HR-ketel meer nodig. Een warm huis zonder aardgas en draagt ook zorg voor warm tapwater. Alleen geschikt voor woonhuizen met hoogwaardige isolatie. Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Gelderland.

Hybride warmtepomp
Werkt samen met je hr-ketel (gas). Het verzorgt de warmte in je woning. Een CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en ondersteunt als het echt koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en werk goed bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Krijg ik subsidie (RVO) op de warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze geldt voor heel Nederland (dus ook van toepassing op een warmtepomp Wijnaldum). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €1900, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9400. In het geval van zo’n hybride warmtepomp incasseer je vaak al €1600. Met een pomp in de grond loopt dit op tot €7700. De ISDE hulp hangt af van de zuinigheid van de installatie. In het schema vergelijk jij populaire subsidies in Winterswijk bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Remeha E-HP AW 44 Cool Ace 230 €3600
Water/water Galletti ENE009WS 9 €2650
Grondboring Weider SW300eso 22,00 €4000

warmtepomp-Winterswijk


Warmtepomp offerte aanvragen Winterswijk

Online het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Winterswijk. Het is lastig om de juiste te kiezen. Tip: Kies niet lukraak voor het voordeligste bedrijf. Bekijk ook de garantieregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, geef antwoord op de vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een kostenoverzicht van regionale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Winterswijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Altijd vermogen beschikbaar
Verlaag je vaste lasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Bosch eigen merk
Combineren met vloerverwarming
Bespaar tot honderden euro’s

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
A++ Energielabel
Besparen op vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Hoge ISDE subsidie
Verminding schadelijke

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Op afstand beheren
Lucht en water mogelijkheden
Enorme besparing mogelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Geschikt voor subsidie
Efficiënt systeem

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

For a greener tomorrow
Slimme thermostaat
Lagere energielasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Aantrekkelijke subsidies
Flinke kostenbesparing

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Aantrekkelijke subsidies
Op weg naar een schoner milieu

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
De totaaloplossing
Minder betalen voor gas + stroom

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Hybride of standalone
Verlaag je vaste lasten

installateur kemkens

Kemkens

Alles onder een dak
Meerdere producten
Uitstekend rendement


Zonneboiler Winterswijk

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Winterswijk: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Deze tool gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De zonneboiler gebruikt zonlicht en warmt water op. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte produceert +/- 100 m3 gas. Een zonneboiler verschaft gemiddeld om en nabij 50% van het benodigde warme water. Het is een 3 componenten systeem: Gunstig gelegen zonnecollectoren (vergelijkbaar met een zonnecel), eigen warmwaterreservoir en circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (of warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Winterswijk is nu om en nabij de €5500. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Momenteel zijn er aantrekkelijke subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) op het gewenste niveau te krijgen (indien de zon niet genoeg schijnt).


Zonnepanelen Winterswijk

Als extra – naast de warmtepomp – gaan veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Jij kan kiezen om energie in te kopen, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Winterswijk opwekken. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 3, 6, 9 of bijv. 12 zonnepanelen, één omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die de installatie regelt. Het prijskaartje ligt in de range tussen €4100 en €6700. Let wel: het prijsvoorstel komt met name tot stand door de hoeveelheid zonnecellen en de energieproductie van deze panelen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Gebruikmakend van deze website krijg jij verdere info met betrekking tot zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat jij een indicatie hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Winterswijk.