MDV Warmtepomp

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp van MDV. Een baanbrekende benadering om een woning te verwarmen en koelen. Dit systeem creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Zo’n installatie verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief voor de traditionele cv-ketel. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De uitstoot van CO2 mindert met 33 tot 62 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer huishoudens een MDV warmtepomp plaatsen in huis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Met behulp van deze website vind je meer details. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Buderus.

warmtepomp van MDV

Milieuvriendelijk alternatief

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Reëel: 56% schonere (Co2) uitstoot.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €425 op de energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor vrijwel elke woning is een goede installatie.

Werking en kosten van de MDV warmtepomp Streef jij ook naar een woning zonder gas? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt de MDV warmtepomp?

Een warmtepomp (bijvoorbeeld de MGC-V12W/D2RN1) haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit systeem maakt op deze manier warmte voor je huis. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. Het product haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een speciaal soort vloeistof verdampt naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Hierna begint het proces opnieuw (circulair).

Wat kost een warmtepomp van MDV?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld de MGC-V12W/D2RN1? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans veel verschillende systemen. Elke installatie met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp begint rond de €4400 tot +/- €24000. De kostprijs is te verklaren door de pomp. Maar ook de installatie is complex en dus duur.

De voordeligste variant is doorgaans de hybride ketel. Deze haal je in huis vanaf €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is alleen voor de grote budgetten. De kosten daarvoor zijn zo’n €22000 (incl. boring en alle toebehoren). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van MDV. Je kunt ook direct een warmtepomp kopen in Lelystad.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Grond-water €19000
Water-water €12000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €4000
Hybride €9000

warmtepomp MDV


MDV warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn flink wat energiebesparende producten van MDV. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Vergis je niet: Kies nooit standaard de meest voordelige aanbieder. Houd ook rekening met de service en garantie. Een persoonlijke offerte ontvangen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen. Beschikbaar voor heel Nederland, dus ook warmtepomp plaatsen in Deventer is mogeiljk.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Hoe kan een installateur contact met je zoeken?
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
 8. Kies de beste aanbieding en laat snel een goedkope MDV warmtepomp plaatsen.

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Snel alle installaties vergelijken. Bijvoorbeeld de MDV MGC-V12W/D2RN1.