Warmtepomp Moerdijk

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Moerdijk. Het is een nieuwe methode om een huis op te warmen (en te koelen). Zo’n installatie dient als verwarming van je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Dit apparaat wendt stroom aan om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een populair alternatief, in vergelijking met gas (cv) ketels. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De CO2-uitstoot mindert met 38 tot 58%. Ook het energietarief neemt af. Door gebruik te maken van subsidieslaten opvallend veel bewoners van Moerdijk de warmtepomp plaatsen in huis. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op onze site bekijk jij meer details. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld NRGTEQ warmtepompen.

warmtepomp vergelijken Moerdijk

Milieuvriendelijk alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Wel 43% Co2 reductie.

Een lagere energienota

Via een warmtepomp bespaar je zo’n €385 op de energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Brabant) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Moerdijk Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit apparaat transformeert dit in bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: het stroomverbruik in huis zal toenemen en het gasverbruik neemt af. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De installatie genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciaal soort vloeistof verdampt naar de compressor. Deze koelvloeistof heeft een laag kookpunt, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel zorgt vervolgens voor een verlaagde druk van de damp. Het wordt weer een vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Hoeveel bespaar ik met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel resulteert in een schonere aarde. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoeveel geld? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie ligt al gauw op €400 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Door dit gegeven zul je moeten beschikken over spaarcenten. De huidige terugverdienperiode ligt tussen de 7 – 14 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2500 €6800 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €2900 €5800 7 jaar
Water-water €9800 €4500 €14300 10 jaar
Lucht-water €7700 €4500 €12200 13 jaar
Grond-water €12000 €8500 €20500 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Moerdijk?

Het plaatsen van zo’n warmtepomp is vrij complex. Installateurs zijn verplicht te werken via allerlei wettelijke eisen en certificaten. Eerdaags een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Moerdijk? In deze buurt vind je verscheidene bekwame bedrijven. Vaak erg toegespitst op het installeren en onderhouden van het WTW. Weten welke installateur in de regio Moerdijk aan huis langskomt? Maak een duidelijke situatieschets, en je krijgt een offerte van de competente warmtepomp installateur uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Markenbinnen.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er bestaan op het ogenblik ontzettend veel soorten pompen. Elk met een kostenplaatje. De investering van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4600 maar kan oplopen tot €24000. De totaalprijs heeft natuurlijk te maken met de pomp. Goed om te weten: ook de plaatsing van de pomp is niet goedkoop. De voordeligste variant is een hybride model. Deze haal je in huis vanaf €4500, dat is dan inclusief materiaal en plaatsen. Een pomp onder de grond is aannemelijk prijziger. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Moerdijk.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (zoals Hidros) €17250
Water-water (o.a. Carrier) €19500
Grond / water (bijvoorbeeld Stiebel-Eltron) €8400
Hybride (via bijv. Galletti) €6750

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk aan huidige energieverbruik, de woning eigenschappen (nieuwbouw, oud huis, rijtjeshuis, vrijstaand, flat) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. Globaal onderscheiden we 3 types. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Bijgaand vind je informatie over de keuze voor zo’n installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Het werkt i.c.m. vloer- of radiator verwarming. en zorgt voor warm water. Is enkel rendabel bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Regelt voor groot deel de benodigde verwarming. Jullie CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit huis opnieuw , de energiewinst is het grootst bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Uitermate handig voor veel huizen.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er is een subsidieregeling. Deze geldt voor heel Nederland (dus evengoed voor een warmtepomp Middelie). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Je hebt al bijdragen vanaf €2000, maar lopen op tot €11500. Op de hybride warmtepomp ontvang je zo’n €1400. In het geval van een geothermische variant is dit al gauw €7000. De hoogte van de ISDE subsidie komt tot stand op basis van de energiezuinigheid van de installatie. Nu vergelijk jij populaire subsidies in Moerdijk bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Energie EST SB40 460 €5900
Water/water Weishaupt/Monarch WWP W 65 ID 69 €8700
Grondboring NRGTEQ TNG20 (G/W) 20,00 €3800

warmtepomp-Moerdijk


Warmtepomp offerte aanvragen Moerdijk

Eenvoudig de actuele warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. We zien ze steeds meer: warmtepomp aanbieders in Moerdijk. Waar vindt jij de beste prijzen? Niet vergeten: Kies nooit doodleuk voor de scherpste offerte / installateur. Neem ook zaken in acht als onderhoudsregeling. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Klik op de knop hieronder, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Wat is jouw huidige verbruik?
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een prijsvoorstel van regionale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Moerdijk.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
Eenvoudige installatie
Lagere energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Geschikt voor Nederlands klimaat
Zeer rendabel systeem

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Hoge ISDE subsidie
Besparen op gasverbruik

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Compacte systemen
Zeer energiezuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Gemakkelijk te plaatsen
Lagere energielasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook kantoren
Hoge subsidies mogelijk
Zeer milieuvriendelijk

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Combineren met zonnepanelen
Efficiënt systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Aantrekkelijke subsidies
Eigen bespaarassistent

installateur feenstra

Feenstra

Lokale specialisten
Altijd vermogen beschikbaar
Besparen op vaste lasten

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Eenvoudige installatie
Vermindert broeikasgassen

installateur warmgarant

Warmgarant

15 jaar garantie
Voor elk afgiftesysteem
Zeer rendabel systeem

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Innovatieve technologie
Lagere energielasten


Zonneboiler Moerdijk

Een andere optie om energie te besparen in Moerdijk: een zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit artikel gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler werkt op basis van het licht van de zon voor het verwarmen van water. Met dit type installatie kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak voorziet in +/- 100 m3 gas. De zonneboiler verwarmt vaak tussen de 60 en 70% van al het warme water. Het is een 3 componenten systeem: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Moerdijk bedraagt zo’n €4500. Vaak met een geheel verzorgde montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Tip: Het apparaat werkt standaard samen met een hulpverwarmingsketel om het water (temperatuur) op consumeerbaar niveau te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Moerdijk

Naast een warmtepomp kiezen steeds meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Moerdijk genereren. Dit vergt niet veel. Een aantal zonnepanelen, 1 omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon om alles aan te sluiten. De prijs bedraagt ergens tussen de €2500 en €7000. Let wel: het tarief wordt sterk bepaald door o.a. het aantal panelen en de energieproductie van deze panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebaseerd op de vergelijker ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Moerdijk.