Warmtepomp Capelle aan den IJssel

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Capelle aan den IJssel. Een baanbrekende manier om een woning te verwarmen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product gebruikt stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een innovatief en groen alternatief en het werkt niet op gas. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van broeikasgas daalt gemiddeld met 48 – 54%. En de kosten voor energie zullen teruglopen. Mede door de huidige subsidieregeling laten opvallend veel woningeigenaren in Capelle aan den IJssel zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat is het prijskaartje? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze pagina ontdek je verdere info. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld GENERAL ketels.

warmtepomp vergelijken Capelle aan den IJssel

Milieuvriendelijk alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 58% Co2 vermindering.

Besparen op energierekening

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar jij snel €370 per jaar aan energie.

Voor elk woonhuis

Voor eigenlijk elk soort huis (provincie Zuid-Holland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Capelle aan den IJssel Wil jij ook milieubewust je huis opwarmen? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Zo’n installatie zet dit om warm water voor verwarming en warm tapwater. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Belangrijk: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. Het apparaat genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een unieke vloeistof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kan snel aan de kook worden gebracht wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Toenemende druk veroorzaakt een stijging van temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Zo kan de damp volledig decondenseren tot vloeistof. Het proces begint opnieuw (circulair).

Hoeveel geld kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het concrete gebruik. De energiebesparing loopt al vlug op tot €365 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Mede hierom heb je wel aardig wat eigen geld nodig. De geldende terugverdienperiode bedraagt tussen de 9 t/m 13 jaar. Belangrijk: dat is afhankelijk van veel factoren.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2500 €6600 6 jaar
Lucht-lucht €3100 €3300 €6400 7 jaar
Water-water €9800 €4300 €14100 10 jaar
Lucht-water €7900 €4300 €12200 14 jaar
Grond-water €12400 €8500 €20900 14 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Capelle aan den IJssel?

Het installeren van zo’n warmtepomp is niet voor iedereen weggelegd. Installateurs moeten voldoen aan diverse verplichtingen en opleidingen. Binnenkort een warmtepomp laten plaatsen door een capabele warmtepomp installateur in Capelle aan den IJssel? In deze regio handelen meerdere vakbekwame organisaties. Je kunt bij hen terecht voor de installatie + inspectie van wtw-systemen. Weten of zo’n installateur in de buurt van Capelle aan den IJssel bij jou kan komen? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via de bekwame warmtepomp expert uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Boxmeer.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig allerlei oplossingen. Ieder met een ander prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4800 tot €20000. De hoogte van de investering komt tot stand door het product zelf. Onderschat het niet, ook het plaatsen is niet goedkoop. De voordeligste variant is een combi van warmtepomp en HR-ketel (hybride). Deze haal je in huis vanaf €4600, inclusief ketel en installatie. Een systeem met grondboring is flink duurder. De prijs: ga uit van +/- €24000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Capelle aan den IJssel.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Carrier) €11400
Water / water (bijvoorbeeld Waterkotte) €10200
Grond-water (o.a. Techneco) €8400
Hybride (door ARGO) €3300

Welke warmtepomp past bij mij?

Wat voor een warmtepomp kan ik het beste kiezen? Daarvoor hebben we geen eenduidig antwoord. Denk bijv. aan energieverbruik, het soort huis (flat, jaren 30 woning, oud huis, nieuwbouw, vrijstaand) de isolatie en radiatoren, en zeker ook jullie budget. Ruwweg differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hieronder lees je een beschrijving van zo’n product.

Volledig elektrische warmtepomp
Een standalone warmtepomp. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en regelt warm tapwater. Alleen geschikt voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Jouw CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een eenvoudig aan te sluiten verwarm-installatie. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en werk goed bij woningen met een mechanische afzuiging. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Kan ik aanspraak maken op warmtepomp subsidie (RVO)?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook voor een warmtepomp Buggenum). Dit heet ook wel Investeringssubsidie duurzame energie. De subsidies beginnen rond €1100, maar lopen op tot €11300. Wanneer we spreken van zo’n hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €2200. In het geval van een systeem met grondboring incasseer je zo €8500. De ISDE toelage wordt gegrond op de functionaliteit van het systeem. In de tabel vind je hedendaagse subsidies in Capelle aan den IJssel bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Viessmann Vitocal 222-S AWB-E 221.C10 90 €2200
Water/water Galletti LEW 051WL 53 €7100
Grondboring Stiebel-Eltron WPC 10 (232929) 10,00 €2800

warmtepomp-Capelle aan den IJssel


Warmtepomp offerte aanvragen Capelle aan den IJssel

Zonder problemen de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Capelle aan den IJssel. Maar welke moet ik kiezen? Ons advies: Selecteer niet blind voor het voordeligste bedrijf. Check ook zaken als garantieregeling. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op de knop met “vergelijken”, geef antwoord op de vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van regionale installateurs.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Capelle aan den IJssel.
inventum-warmtepomp

Inventum

Zeer ervaren partij
De totaaloplossing
Reduceer energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

All-in prijzen
Innovatieve technologie
Zeer milieuvriendelijk

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Biedt totaaloplossingen
Natuurlijke warmte
Minder schadelijke stoffen

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Lucht en water mogelijkheden
Erg zuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Geschikt voor subsidie
Zeer milieuvriendelijk

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Meerdere producten
Korte termijn rendamenten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Uitgebreide garantie
Op weg naar een schoner milieu

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Altijd vermogen beschikbaar
Zeer milieuvriendelijk

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Voor elk afgiftesysteem
Vermindert broeikasgassen

installateur energiewacht

Energiewacht

Vrijblijvend adviesgesprek
Voor elk afgiftesysteem
Toekomstbestendig

installateur warmgarant

Warmgarant

Hulp bij vervangen
Laag energieverbruik
Besparen op vaste lasten

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Hoge ISDE subsidie
Duurzame verwarming


Zonneboiler Capelle aan den IJssel

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Capelle aan den IJssel: zonneboiler. Dit is erg in trek. Dit concept maakt gebruik van de zon om energie op te slaan. Zo’n zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) om water op te warmen. Door middel van dit product gaan de gaskosten flink omlaag. Hoe? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- 100M3 gasverbruik-verlaging. Zo’n zonneboiler levert grof gezegd tussen de 60 en 70% van het tapwater van een gemiddeld huishouden. Het systeem kent 3 pijlers: Een speciale collector (vergelijkbaar met een zonnecel), het warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (of warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Capelle aan den IJssel bedraagt momenteel ongeveer €3000. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Je ontvangt al gauw €1.000 subsidie. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let wel: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Capelle aan den IJssel

Naast een warmtepomp kiezen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan bespaar je nog meer geld. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Capelle aan den IJssel genereren. Dit vergt niet veel. Diverse zonnepanelen, 1 omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die het installeert. De investering varieert tussen de €3250 en €5900. Learning: de offerte komt met name tot stand door o.a. het aantal panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Door gebruik van deze website ontvang je info over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is gewenst dat jij een indicatie hebt wat jouw stroom- en gasverbruik is op dit moment.

CV ketel vervangen voor een warmtepomp? Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Capelle aan den IJssel.