Warmtepomp Kampen

Het is sterk in opkomst: de warmtepomp in Kampen. Dit is een populaire manier om je huis energiezuinig te verwarmen. Deze installatie genereert de verwarming voor huizen en ook voor opgewarmd water. Deze installatie gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met 45 tot 53%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten meer en meer huishoudens in Kampen een warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? En welk systeem is geschikt voor mijn situatie? Via warmtepompaanbieders.nl tref je hulp en advies. Op deze website lees je daarnaast meer over bijvoorbeeld Eldom systeem.

warmtepomp vergelijken Kampen

Beter voor het milieu

Een 100% gasvrije woning is mogelijk. Reëel: 55% Co2 vermindering.

Minder betalen voor energie

Door de hulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €305 op de energierekening.

Voor alle ruimtes

Voor vrijwel elke woning (provincie Overijssel) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Kampen Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit product gebruikt die warmte voor bruikbare energie van hoge temperatuur. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Oftewel: de consumptie van stroom wordt minder, maar het verbruik van gas neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een speciaal soort vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze koelvloeistof gaat snel aan de kook, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. Een compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. De druk en temperatuur van de damp stijgt.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Het expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. De damp wordt weer vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel zorgt voor een schonere lucht. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat is mijn besparing? Dit varieert enorm per type pomp, en het concrete gebruik. De energiebesparing loopt al vlug op tot €365 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Ga jij jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd ligt ergens tussen de 6 t/m 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2200 €6100 6 jaar
Lucht-lucht €2900 €3000 €5900 8 jaar
Water-water €9600 €4600 €14200 10 jaar
Lucht-water €8100 €4600 €12700 14 jaar
Grond-water €12000 €8200 €20200 16 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Kampen?

Het inrichten van zo’n warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs moeten werken conform allerlei certificaten en wetgeving. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een professionele warmtepomp installateur in Kampen? In deze regio zijn er een groot aantal gecertificeerde vakmannen. Je kunt bij hen terecht voor het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd welke installateur in de streek Kampen werkzaam is? Maak een duidelijke situatieschets, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via deze bekwame warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Of bekijk de tarieven van een warmtepomp installateur Huijbergen.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan momenteel allerlei oplossingen. Elke installatie met een kostenplaatje. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4200 en €21000. De kostprijs zit deels in de apparatuur. Let op: ook de installatie is niet goedkoop. Het instapmodel is een hybride model. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €5000, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is alleen voor de grote budgetten. De prijs: ga uit van +/- €22000 (incl. boring en alle toebehoren). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van een warmtepomp in Kampen.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Lucht-water (zoals Enerso) €18000
Water/water (zoals IDM) €8400
Grond / water (zoals Climaveneta) €7950
Hybride (via o.a. ELCO) €12600

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Wat voor een warmtepomp past bij mijn situatie? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Onder andere het huidige gasverbruik, grootte van je woning (flat, nieuwbouw, oud huis, vrijstaand, rijtjeshuis) de omvang van het huishouden, en ook het budget speelt een grote rol. In grote lijnen differentiëren we drie soorten producten. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop bekijk jij uitleg en ondersteuning over een product.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. Is enkel rendabel bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Aanrader bij nieuwbouw in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Gebruik je i.c.m de standaard HR-ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Jouw CV-ketel zorgt nog wel dat er warm water uit de kraan komt, en ondersteunt als het echt koud is. Een interessante oplossing zonder veel installatiewerk. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en wordt meer en meer geplaatst in woningen met een mechanische afzuiging. Dus ook toepasbaar bij oudere woningen.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dus ook voor een warmtepomp Jellum). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Je hebt al bijdragen vanaf €1200 tot wel €11000. Bij plaatsing van een hybride warmtepomp krijg je vaak al €1600. Bij het laten installeren van een geothermische variant kan dat oplopen tot €8600. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt gegrond op de duurzaamheid van het systeem. In het overzicht ontdek je actuele subsidies in Kampen bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Clivet WSAN-XIN 131 exc 180 €2950
Water/water Galletti LEW 041WL 45 €6300
Grondboring Alpha Innotec WZS 122H3M 14,00 €3200

warmtepomp-Kampen


Warmtepomp offerte aanvragen Kampen

Online de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Kampen. Maar welke moet ik kiezen? Niet vergeten: Selecteer niet blind voor het voordeligste bedrijf. Neem in je overweging ook zaken mee als garantieregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Geef aan om welk soort huis het gaat.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een prijsvoorstel van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Kampen.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Compacte systemen
Een groene installatie

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Innovatieve techniek
Ook gunstig voor de portemonnee

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

PV-ready systeem
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Besparen op vaste lasten

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
O.a. mechanische ventilatie
Vermindert broeikasgassen

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Werkt met gasketels
Verlaag je vaste lasten

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook retail
Compatibel met HR-ketel
Verantwoord verbruiken

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Warm water van 60 graden
De totaaloplossing
Een lagere energienota

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Cascade-opstelling
Combineren met zonnepanelen
Zeer duurzame oplossing

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Aantrekkelijke terugverdientijd
Reduceer energielasten

installateur energiewacht

Energiewacht

24/7 storingsdienst
Verwarmen op duurzame manier
Schoon & veilig systeem

installateur warmgarant

Warmgarant

24/7 service
Hoog tapwater rendement
Zeer rendabel systeem

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Altijd vermogen beschikbaar
Hoge besparingen mogelijk


Zonneboiler Kampen

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Kampen: een zonneboiler. Dit is erg in trek. Deze installatie gebruikt zonlicht om water op te warmen. Deze zonneboiler gebruikt zonlicht en warmt uitsluitend water op. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je fors op je gasverbruik. Hoe dit kan? Een oppervlakte van 100*100 CM is gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler levert om en nabij de ongeveer 50 procent van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Het systeem kent 3 pijlers: Gunstig gelegen zonnecollectoren (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (ook wel warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Kampen bedraagt zo’n €6000. Dat is met (hybride) montage. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. De boiler moet wel voldoende zon krijgen namelijk. Let op: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om de watertemperatuur op het gewenste niveau te krijgen (in het geval zonne-energie niet voldoende is).


Zonnepanelen Kampen

Samen met de populaire warmtepomp nemen meer en meer huishoudens ook voor zonnepanelen. Als je voor jouw eigen stroom zorgt, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, maar ook zelf met zonnepanelen in Kampen genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, zo’n omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de montage regelt. De initiële investering ligt in de range tussen €3000 en €6000. Goed om te weten: de prijs wordt gedreven door factoren zoals merk en vermogen dat de panelen leveren. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Gebruikmakend van de vergelijker kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Daarbij hopen we dat je een idee hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Start met het vergelijken van aanbieders: warmtepomp kopen Kampen.