Warmtepomp Borne

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Borne. Een vernieuwende methode om je huis te verwarmen. Zo’n installatie genereert de verwarming voor huizen en zorgt dat je warm stromend water hebt. Deze installatie verbruikt energie en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Dit is een “groen” alternatief in vergelijking met gas (cv) ketels. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 45 tot 67%. En ook je energierekening daalt. Aangedreven door enorme subsidies laten steeds meer bewoners van Borne een warmtepomp plaatsen. Hoe werkt het? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze website bekijk jij de voorwaarden. Of lees direct meer over de Thermics Energie warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Borne

Duurzame oplossing

Een warm huis en warm water zonder gas. Reëel: 50% minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Met behulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €400 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elk huis

Voor ieder type woning (provincie Overijssel) zijn passende oplossing mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Borne Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit apparaat transformeert dit in bruikbare energie van hoge temperatuur. De installatie draait op stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De installatie creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Deze unieke vloeistof kookt supersnel, wat verdamping ten goede komt.
 2. De compressor zorgt vervolgens dat het goedje wordt gecomprimeerd. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Er vindt afgifte aan de verwarmingsinstallatie plaats. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een verminderd broeikaseffect. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Wat ga ik besparen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en het daadwerkelijke gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is ongeveer €390 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Juist om deze reden moet je zelf spaargeld in kunnen leggen. De gemiddelde terugverdienperiode schommelt tussen 9 – 13 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2300 €6200 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3100 €6200 8 jaar
Water-water €9600 €4100 €13700 11 jaar
Lucht-water €7900 €4100 €12000 12 jaar
Grond-water €12200 €8300 €20500 15 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Borne?

Het aanbrengen van zo’n warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs zijn verplicht te werken via certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bedreven warmtepomp installateur in Borne? In deze streek zijn er tal van gecertificeerde aanbieders. Deze partijen verzorgen het installeren en onderhouden van het WTW. Benieuwd of zo’n installateur in en rondom Borne bij jou kan komen? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van de geroutineerde warmtepomp vakman in de buurt. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Bergharen.

Wat kost een warmtepomp?

Wil jij overstappen op een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Ieder met een verschillende kostprijs. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt tussen de €4800 tot +/- €22000. De kostprijs zit’m voor een groot deel in de apparatuur. Let op: ook het plaatsen kan kostbaar zijn. Het goedkoopste systeem is nog steeds een hybride pomp. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4600, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is aannemelijk prijziger. De kosten daarvoor zijn zo’n €25000 (incl. boring en alle toebehoren). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Borne.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (bijvoorbeeld Auer) €10650
Water / water (van o.a. Techneco) €8400
Grond-water (bijv. Pico Energy) €9900
Hybride (bij Alpha Innotec) €9900

Welke warmtepomp past bij mij?

Welke warmtepomp moet ik hebben? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Factoren zijn onder andere de huidige gas- en stroom consumptie, het soort huis (jaren 30 woning, vrijstaand, 2 onder 1 kap, flat, oud huis) de isolatie en radiatoren, en natuurlijk budget. Voor het gemak onderscheiden we 3 types. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop ontdek je hulp bij het kiezen van een pomp-type.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Een warm huis zonder aardgas en coördineert ook het warme/hete water. Alleen aan te raden voor ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Overijssel.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. Jullie CV-ketel is nog wel nodig voor het opwarmen van water, en “gaat aan” als de pomp het niet alleen kan. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook voor huizen met matige isolatie.

Ventilatie warmtepomp
Een ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en werk goed bij woningen met mechanische afvoer van ventilatielucht. Een prima rendement, zelfs voor verouderde huizen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er is een subsidieregeling. De subsidies zijn aan te vragen voor ieder huishouden (dit is dus net zo goed aan te vragen voor een warmtepomp Bloemendaal). Dit wordt gedaan middels de ISDE. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1600 tot wel €11600. In het geval van een hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1500. In het geval van een installatie in de grond gaat het nog verder omhoog, tot wel €8400. Hoeveel ISDE subsidie je krijg hangt af van de functionaliteit van het systeem. In de tabel bekijk je actuele subsidies in Borne bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Trane CXAX 017 HE LN 370 €4850
Water/water Galletti EHW073HL 69 €8700
Grondboring Mastertherm AQ37IC 15,00 €3300

warmtepomp-Borne


Warmtepomp offerte aanvragen Borne

Gemakkelijk aanbieders van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Borne. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Selecteer niet vanzelfsprekend de goedkoopste. Neem ook zaken in acht als garantie en servicevoorwaarden. Deze week een unieke offerte krijgen? Klik op de knop hieronder, beantwoord de gestelde vragen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Aan welke prijscategorie zit je te denken (of wil jij de ketel huren)?
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een op maat gemaakte offerte van lokale installateurs.
 8. Vergelijk de offertes en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Borne.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Goede garantie
Reductie van Co2 uitstoot

nefit-warmtepomp

Nefit

Jaren actief
Natuurlijke warmte
Zeer energiezuinig

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Slimme thermostaat
Duurzame verwarming

vaillant-warmtepomp

Vaillant

uniTOWER
Goede garantie
Duurzame verwarming

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea T-CAP
Geschikt voor Nederlands klimaat
Toekomstbestendig

daikin-warmtepomp

Daikin

90+ jaar ervaring
Combineren met vloerverwarming
Op lange termijn voordelig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Werkt met huidige leidingen
Schoon & veilig systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Eenvoudige bediening
Een lagere energienota

installateur feenstra

Feenstra

Ook zonnepanelen
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Een lagere energienota

installateur energiewacht

Energiewacht

Gratis slimme thermostaat
Onderhoudsarm
Erg zuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Storingshulp
Hoog tapwater rendement
Verminding schadelijke

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Veelzijdig gebruik
Zeer energiezuinig


Zonneboiler Borne

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Borne: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Deze installatie gebruikt de zon als energiebron. Een zonneboiler werkt op daglicht (van de zon) en warmt water op. Met dit type installatie bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dat werkt? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte genereert +/- 100m3 (besparing op gas). Zo’n zonneboiler regelt grof gezegd tot 70% van al het warme water. Het is een 3 componenten systeem: De collector op het dak (variatie op zonnepanelen), het warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (dit is de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Borne schommelt rond de €3000. Dat is met (hybride) montage. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Het product is niet altijd rendabel. Dit heeft te maken met de ligging van het dak. Let wel: Een zonneboiler werkt samen met de (reeds geïnstalleerde) HR-ketel om de warmtegraad tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte zon-condities).


Zonnepanelen Borne

In combinatie met een warmtepomp kiezen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan profiteer je van nog meer voordeel. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt natuurlijk betalen voor energie, of het met een alternatief als zonnepanelen in Borne genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? 4, 8 of 10 zonnepanelen, een omvormer en een handige vakman die de montage regelt. De initiële investering bedraagt zo’n €3000 en €6700. Vergeet niet: het aanschaf-tarief hangt sterk af van aspecten als merken en het vermogen van de zonnecellen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Gebaseerd op deze website vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je inzichtelijk hebt wat jullie jaarlijkse stroomverbruik is

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Borne.