Warmtepomp Huizen

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Huizen. Het is een grensverleggende wijze om jouw huis op te warmen. Deze installatie dient als verwarming van je huis en eventueel voor warm water. Dit product maakt gebruik van stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een verantwoord alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas mindert met 42 – 67%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Dankzij aantrekkelijke subsidies laat een groeiend aantal consumenten in Huizen de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe steekt dit in elkaar? Wat is het prijskaartje? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze website bekijk jij verdere info. Of lees direct meer over de Waterkotte installatie.

warmtepomp vergelijken Huizen

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Haalbaar: 45% Co2 reductie.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €270 op de energienota.

Voor elk huis

Voor elk type huis (provincie Noord-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Huizen Streef jij ook naar een woning zonder gas? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

De warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Deze installatie transformeert dit in hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Let op: het stroomverbruik neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. De installatie onttrekt warmte uit bodem, lucht of grondwater. Een vloeibare stof vervoert deze energie naar een compressor. Deze vloeistof kan snel aan de kook worden gebracht en zal eenvoudig verdampen.
 2. Een compressor pompt de vloeistof naar de verdamper. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Een warm huis en warm water!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Waarna alles opnieuw begint (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel stimuleert een schonere lucht. Echter, het kan ook serieus geld opleveren. Wat ga ik besparen? Dat verschilt enorm per systeem, en de manier van gebruik. De hoogte van de besparing ligt al gauw op €400 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan bespaar je niet direct. Hiervoor moet je wel eerst zelf investeren. De hedendaagse terugverdientijd ligt ergens tussen de 4 en 10 jaar. Per huis is een specifieke inschatting nodig.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3900 €2100 €6000 5 jaar
Lucht-lucht €3100 €3300 €6400 8 jaar
Water-water €9900 €4300 €14200 10 jaar
Lucht-water €8300 €4300 €12600 13 jaar
Grond-water €12100 €8100 €20200 14 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Huizen?

Het aanbrengen van een warmtepomp is best gecompliceerd. Installateurs moeten werken conform verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Huizen? In deze plaats zijn er tal van geroutineerde aanbieders. Allen met expertise op het gebied van het installeren en onderhouden van het WTW. Belangstelling in welke installateur in de streek Huizen bij jullie kan werken? Vul alle velden van het formulier in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van een bedreven warmtepomp installateur in de buurt. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Hindeloopen.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan thans velerlei installaties. Elke pomp met een eigen prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp ligt ergens tussen de €5000 en loopt op tot €23000. De totaalprijs is te verklaren door de techniek. Echter, ook de plaatsing van de pomp kan kostbaar zijn. De goedkoopste optie is een hybride model. Deze heb je al vanaf €4600, inclusief de WTW en het installeren. Ga je de grond in? Dat is flink duurder. Kosten: reken op ongeveer €20000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Huizen.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht / water (via bijv. EnergyPanel) €13500
Water / water (van o.a. Galletti) €23400
Grond/water (via bijv. Alpha Innotec) €8400
Hybride (via o.a. Danfoss) €6600

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk type warmtepomp is geschikt voor jouw situatie? Daar is geen standaard berekening voor. Bijvoorbeeld de jaarlijkse energieconsumptie, de woning eigenschappen (flat, vrijstaand, rijtjeshuis, nieuwbouw, 2 onder 1 kap) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Meestal spreken we over 3 type installaties. Een elektrische- hybride of ventilatie warmtepomp. Verderop ontvang jij hulp bij het kiezen van een warmtesysteem.

Volledig elektrische warmtepomp
Zelfstandig systeem, geen HR-ketel meer benodigd. Een warm huis zonder aardgas en regelt warm tapwater. Is enkel rendabel bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel gaat nog niet de deur uit, deze warmt het water op, en springt bij als het koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp werkt op luchtstromen (binnen/buiten) en is toepasbaar bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Vanaf 1990 vaak standaard in woningen te vinden.

Is er warmtepomp subsidie (RVO) te krijgen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus bijvoorbeeld ook voor warmtepomp Hoogezand). Onze overheid regelt dit allemaal. De subsidies beginnen rond €1200 oplopend tot €9900. Wanneer we spreken van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €2000. Op een pomp in de grond is dit al gauw €8800. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt onderbouwd op basis van de “groene score” van de installatie. In het schema check jij direct toepasbare subsidies in Huizen bij 3 type aansluitingen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Climer AIRYS AI07 50 €1800
Water/water Galletti ENE009HL 9 €2650
Grondboring Alpha Innotec PWZS 82H3S 9,00 €2800

warmtepomp-Huizen


Warmtepomp offerte aanvragen Huizen

Eenvoudig de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onderstaand vind je een aantal tips. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Huizen. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Ons advies: Kies nooit gewoon de scherpste offerte. Bekijk ook de onderhoudsregeling. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Klik de leverdatum aan waarop de installateur kan langskomen.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Geef aan hoe je de offerte wenst te ontvangen.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een persoonlijk bericht van installateurs in de buurt.
 8. Vergelijk de offertes en laat de goedkope warmtepomp plaatsen in Huizen.
inventum-warmtepomp

Inventum

Volledig elektrisch of hybride
Verwarmen op duurzame manier
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Eenvoudige bediening
Goed voor later

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Met handige App
Werkt met gasketels
Goed voor later

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Ook goede koeling
O.a. mechanische ventilatie
Ook gunstig voor de portemonnee

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea H Generatie
Meerdere producten
Erg zuinig

daikin-warmtepomp

Daikin

Milieuverantwoordelijkheid
Hoge ISDE subsidie
Verlaag je vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Verschillende toepassingen
Verminding schadelijke

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Voor utiliteitsbouw
Geschikt voor subsidie
Besparen op gasverbruik

installateur feenstra

Feenstra

Met boilers
Veelzijdig gebruik
Verantwoord verbruiken

installateur energiewacht

Energiewacht

Onderhoudsabonnement
Lucht en water mogelijkheden
Erg zuinig

installateur warmgarant

Warmgarant

Eigen thermostaat
Slimme thermostaat
Erg zuinig

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Natuurlijke warmte
Zeer energiezuinig


Zonneboiler Huizen

Je kunt ook op een andere manier besparen op energie in Huizen: de zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze installatie gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. De zonneboiler gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Door gebruik van dit concept kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Waarom? Een oppervlakte van 100*100 CM levert +/- een gas-reductie van 100 m3. Zo’n zonneboiler regelt vaak ongeveer 50 procent van het bad- en douchewater. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Een speciale collector (lijken op zonnecellen), eigen warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om energie (via de zon) naar het water-reservoir te geleiden (dit is de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Huizen is nu om en nabij de €2500. Het systeem wordt dan geplaatst. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Helaas is deze installatie niet altijd even rendabel. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Goed om te weten: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om het aantal graden tot acceptabele kwaliteit te brengen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Huizen

Naast een warmtepomp nemen veel mensen ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Huizen genereren. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Meerdere zonnepanelen, zo’n omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur die alles op de juiste manier aansluit. De initiële investering ligt tussen de €3250 en €5500. Opletten: het prijskaartje hangt sterk af van o.a. het aantal panelen en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Gebruikmakend van de vergelijker kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je een idee hebt wat jouw jaarlijkse stroomverbruik is

Je CV ketel aan vervanging toe? Kies een warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Huizen.