iDM Warmtepomp

Het is ontzettend populair: een warmtepomp van iDM. Het is een nieuwe manier om een woning te verwarmen. Dit apparaat creëert warmte in appartementen en eventueel voor warm water. Zo’n installatie gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief ten opzichte van de ouderwetse CV. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas neemt gemiddeld af met 46 tot 68 procent. En ook je energierekening daalt. Mede door de huidige subsidieregeling laten meer en meer consumenten een iDM warmtepomp plaatsen in huis. Hoe werkt het? Hoeveel ben ik kwijt? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze website ontdek je de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de warmtepomp Alpha Innotec.

warmtepomp van iDM

Een Groen alternatief

Een warm huis en warm water zonder gas. Mogelijk: 40 procent schonere (Co2) uitstoot.

Bespaar op de energienota

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €320 op de jaarlijkse energierekening.

Voor elke woonruimte

Voor elk huis is er een oplossing.

Werking en kosten van de iDM warmtepomp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Hier vind je praktische informatie.

Hoe werkt de iDM warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de iPump A 3-11) wint simpel gezegd warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater. Dit product genereert hiermee geschikte warmte voor een woning. Deze apparaten gebruiken hierbij stroom. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Wat is het geheim van dit systeem? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het systeem haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een koelvloeistof verdampt naar de compressor. Dit koudemiddel kenmerkt zich door lage kookpunten, en zal eenvoudig verdampen.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu wordt deze damp geleid naar de condensor. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Een warm huis en warm water!
 4. Het expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van iDM?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dat kan bijvoorbeeld zijn de iPump A 3-11? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag allerhande systemen. Elke pomp met een eigen prijskaartje. Het prijskaartje van een warmtepomp zit gemiddeld rond de €4000 en €22000. De kostprijs wordt deels bepaald door de techniek. Vergeet niet: ook het installeren is complex en dus duur.

Het instapmodel is een hybride systeem. Deze beginnen al bij €4700, inclusief de WTW en het installeren. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. Reken op tarieven vanaf €20000 voor de complete levering en plaatsing. De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp van iDM. Veel bezocht: warmtepomp kopen in Houten.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (verwacht)
Grond-water €12000
Water-water €16000
Lucht-lucht €6000
Lucht-water €14000
Hybride €3500

warmtepomp iDM


iDM warmtepomp offerte aanvragen

Online het aanbod warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn verschillende energiebesparende producten van iDM. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Kies niet lukraak voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als after sales service. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op “vergelijken”, vul je gegevens in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Bloemendaal is mogeiljk.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Geef een schatting van jouw huidige stroom- en gas consumptie.
 6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van installateurs uit de regio.
 8. Maak een keuze uit de offertes en laat de goedkope iDM warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Hier vergelijk je alle systemen. Onder andere de iDM iPump A 3-11.