Warmtepomp Bloemendaal

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Bloemendaal. Een vernieuwende aanpak om jouw huis op te warmen. Dit product zorgt voor verwarming van de woning en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie werkt op stroom om warmte uit de lucht, bodem of grondwater te halen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van broeikasgas wordt gereduceerd met 48 – 69%. Ook het energietarief neemt af. Aangedreven door enorme subsidies laten meer en meer consumenten in Bloemendaal zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe steekt dit in elkaar? Hoeveel ben ik kwijt? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Op deze website check je hiervoor de voorwaarden. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Remeha warmtepomp systeem.

warmtepomp vergelijken Bloemendaal

Een groen alternatief

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Reëel: 53 procent schonere (Co2) uitstoot.

Lagere energiekosten

Via een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €340 op de energienota.

Voor alle ruimtes

Voor alle woonruimtes (provincie Noord-Holland) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Bloemendaal Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de natuur (grond, lucht of water). Dit systeem genereert zo verwarmingswater van 40⁰C. De installatie draait op stroom. Dus: je gebruikt meer stroom, en het gasverbruik neemt af. Wil jij daarover meer informatie? Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. De installatie haalt de warmte eigenlijk uit natuurlijke bronnen als lucht, water of bodem. Een unieke vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. En voila! De warmte is geboren.
 3. De opgewarmde damp gaat naar een condensor. Het enige wat nu nog plaatsvindt is de afgifte. Dit zorgt voor een warme woning!
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk van de damp. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat is de gemiddelde besparing van een warmtepomp?

De elektrische cv ketel resulteert in een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat verschilt enorm per systeem, en het concrete gebruik. Het bedrag dat je minder kwijt bent aan energie is ongeveer €395 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Voordat deze er is moet er wel wat gebeuren. Daardoor is wel eerst een investering nodig. De huidige terugverdienperiode ligt in de range tussen de 5 t/m 12 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2500 €6700 6 jaar
Lucht-lucht €3300 €3300 €6600 8 jaar
Water-water €11000 €4600 €15600 12 jaar
Lucht-water €8400 €4600 €13000 14 jaar
Grond-water €12000 €8500 €20500 15 jaar

Hoeveel Warmtepomp installateurs zijn er in Bloemendaal?

Het inrichten van een warmtepomp is alleen weggelegd voor de vaklui. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Bloemendaal? In deze plaats opereren verscheidene vakkundige installateurs. Deze partijen verzorgen het installeren en onderhouden van het WTW. Belangstelling in of zo’n installateur in en rondom Bloemendaal voor jou klaarstaat? Maak een duidelijke situatieschets, en ontvang een op maat gemaakte prijsopgave van een professionele warmtepomp specialist uit de direct omgeving. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Bellingwolde.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat de kosten zijn. Er bestaan thans diverse constructies. Elk met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4900 tot €23000. De kostprijs is te verklaren door de pomp. Goed om te weten: ook de installatie is vrij duur (soms de helft van de totaalprijs). Het instapmodel is een hybride model. Al te bestellen vanaf €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een systeem met grondboring is aanzienlijk kostbaarder. De prijs: ga uit van +/- €21000 (inclusief grondboring en installatie). De tabel hieronder toont de gemiddelde prijzen van een warmtepomp in Bloemendaal.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (van o.a. Atlantic) €6000
Water-water (o.a. Techneco) €16200
Grond / water (bijvoorbeeld NIBE) €8400
Hybride (bij Alpha Innotec) €5400

Welke warmtepomp past bij mij?

Wat voor een warmtepomp moet ik hebben? Dit verschilt sterk per situatie. Factoren zijn onder andere het huidige gasverbruik, de woning eigenschappen (oud huis, vrijstaand, jaren 30 woning, nieuwbouw, 2 onder 1 kap) de omvang van het huishouden, en uiteraard het beschikbare budget. Vaak spreken we over 3 type installaties. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Op deze pagina ontdek je informatie over de keuze voor zo’n warmte-installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Verwarmt je hele huis en regelt warm tapwater. In de praktijk uitsluitend toegepast bij woningen met goede isolatie. Veel bij nieuwbouw toegepast in de provincie Noord-Holland.

Hybride warmtepomp
Opereert in samenwerking met hr-ketel. Het is ideaal als goedkopere duurzame oplossing. Een CV-ketel regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een prima tussenstap voor veel mensen. Woon je in een wat ouder huis? Dan is dit een mooi begin.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit ventilatielucht voor de verwarming en is toepasbaar bij woningen die beschikken over MV (mechanische ventilatie). Goed te combineren in veel woningen.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, duurzaamheid wordt beloond met subsidies. Deze is aan te vragen voor elke Nederlander (dus ook voor een warmtepomp Biddinghuizen). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1800 tot wel €10900. In het geval van de hybride warmtepomp incasseer je vaak al €2200. Bij plaatsing van een grond/water systeem loopt dit op tot €8000. De ISDE overheid-bijdrage hangt af van de energiezuinigheid van het product. In het overzicht ontdek je voorbeelden van subsidies in Bloemendaal bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Trane CXAM 020 HE SQ 380 €4950
Water/water Enerso DBW 11 11 €2900
Grondboring Kensa EVO 9 kW 9,00 €2800

warmtepomp-Bloemendaal


Warmtepomp offerte aanvragen Bloemendaal

Snel de verschillende warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Je ziet ze regelmatig: warmtepomp aanbieders in Bloemendaal. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Tip: Selecteer niet klakkeloos voor het voordeligste bedrijf. Net zo belangrijk als prijs zijn service en garantie. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, voer de details in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan of je al een begroting gemaakt hebt (huren is ook mogelijk).
 4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Binnen enkele dagen ontvang je een offerte van regionale installateurs.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Bloemendaal.
inventum-warmtepomp

Inventum

All electric of hybride
Natuurlijke warmte
Minder betalen voor gas + stroom

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Gebruikt hernieuwbare energie
Bespaar tot 25% energiekosten

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Uitgebreid assortiment
Zuinig systeem
Ook gunstig voor de portemonnee

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Breed portfolio
Een natuurlijke keuze
Op lange termijn voordelig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea DHW
Altijd vermogen beschikbaar
Duurzame verwarming

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Werkt met gasketels
Verlaag je vaste lasten

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Mitsubishi Ecodan
Innovatieve techniek
Minder betalen voor gas + stroom

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Waterstage
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Een bewuste keuze

installateur feenstra

Feenstra

Ook huisbeveiliging
Natuurlijke warmte
Flinke kostenbesparing

installateur energiewacht

Energiewacht

Nu tijdelijk €100 korting
Uitgebreide garantie
Bespaar energie en CO2-uitstoot

installateur warmgarant

Warmgarant

Service abonnement
Een natuurlijke keuze
Erg zuinig

installateur kemkens

Kemkens

Gemiddeld cijfer van 8.5
Slimme thermostaat
Bespaar energie en CO2-uitstoot


Zonneboiler Bloemendaal

Een andere optie om energie te besparen in Bloemendaal: een zonneboiler. Niet meer weg te denken. Dit type installatie gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon om water op te warmen. Door middel van dit product kun je aanzienlijk gasgebruik reduceren. Hoe? 1m2 aan zonneboiler oppervlak is gelijk aan 100m3 (besparing op gas). Een zonneboiler zorgt voor grof gezegd de helft van het water dat in keuken of badkamer wordt verbruikt. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (ook wel warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Bloemendaal schommelt rond de €2500. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let wel: Een zonneboiler werkt samen met een HR-ketel om de warmtegraad op het gewenste niveau te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Bloemendaal

Samen met de populaire warmtepomp kiezen veel consumenten ook voor zonnepanelen. Op het moment dat je je eigen stroom opwekt, dan ben je nog “groener” bezig. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of het met een alternatief als zonnepanelen in Bloemendaal genereren. Hiervoor heb je niet veel nodig. Verscheidene zonnepanelen, 1 omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur om alles aan te sluiten. De gemiddelde prijs bedraagt zo’n €2750 en €4700. Let wel: de prijs komt met name tot stand door de hoeveelheid zonnecellen en de capaciteit van de panelen. Jammer genoeg worden er geen subsidies meer verstrekt. Middels deze website kom je meer te weten over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je inzichtelijk hebt wat jullie energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Bloemendaal.