Alpha Innotec Warmtepomp

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp van Alpha Innotec. Het is een grensverleggende manier om jouw huis op te warmen. Dit product creëert warmte in appartementen en zorgt voor warm douche-water. Zo’n installatie werkt op stroom en gebruikt daarnaast wind, water of grondbronnen. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van broeikasgas wordt teruggedrongen met wel 32 tot 60%. Ook het energietarief neemt af. Dankzij aantrekkelijke subsidies laten opvallend veel consumenten een Alpha Innotec warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het prijskaartje? Voor welke installatie komt mijn huis in aanmerking? Hieronder lees jij daarover verdere info. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de warmtepomp Sanden.

warmtepomp van Alpha Innotec

Duurzaam systeem

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Wel 52 procent CO2 beperking.

Een lagere energienota

Door de hulp van een warmtepomp heb je snel een besparing van €405 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor alle huizen

Voor elk type huis is er een passend systeem.

Werking en kosten van de Alpha Innotec warmtepomp Wil jij ook de CV ketel de deur uit doen? Bekijk hieronder veelgestelde vragen.

Hoe werkt de Alpha Innotec warmtepomp?

De warmtepomp (bijvoorbeeld de BWP 109) wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie genereert hiermee bruikbare warmte voor bijvoorbeeld je woning. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Dus: je zal iets meer stroom gaan gebruiken, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Geïnteresseerd? Lees dan verder. Hieronder vind je een korte toelichting:

 1. Het systeem creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeibare stof verdampt naar de compressor. Zo’n koudemiddel gaat snel aan de kook, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor perst deze damp samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel verlaagt de druk en daardoor ook de temperatuur. Daardoor verdampt het weer. Het rondje kan weer opnieuw beginnen (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Alpha Innotec?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Bijvoorbeeld het type BWP 109? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er zijn momenteel diverse constructies. Ieder met een ander prijskaartje. De kosten van een warmtepomp ligt ergens tussen de €5000 – €21000. De kostprijs heeft natuurlijk te maken met het product zelf. Vergeet niet: ook de vergoeding voor de installateur is een dure aangelegenheid.

Het “budgetsysteem” is een hybride systeem. Je laat ‘m al plaatsen vanaf €4800, inclusief de materialen en plaatsing. Een systeem met grondboring is prijstechnisch ongunstiger. De kosten daarvoor zijn zo’n €21000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). Hieronder vind je gemiddelde prijzen van een warmtepomp van Alpha Innotec. Ook mogelijk: warmtepomp kopen in Amsterdam.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (schatting)
Grond-water €17000
Water-water €18000
Lucht-lucht €9000
Lucht-water €5000
Hybride €9000

warmtepomp Alpha Innotec


Alpha Innotec warmtepomp offerte aanvragen

Gemakkelijk de zuinigste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn verschillende energiebesparende systemen van Alpha Innotec. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Tip: Kies nooit gewoon voor de scherpste offerte / installateur. Check ook zaken als service en garantie. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop hieronder, voer de details in en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Door het hele land verkrijgbaar, dus ook warmtepomp plaatsen in Rotterdam kan!


 1. Zoek je een warmtepomp of juist een ander product?
 2. Selecteer jouw type woning.
 3. Geef (bij benadering) aan wat het beschikbare budget is (of liever de ketel huren?).
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je overige contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een persoonlijk bericht van installateurs uit jullie streek.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat een goedkope Alpha Innotec warmtepomp plaatsen.

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Snel alle installaties vergelijken. Denk aan de Alpha Innotec BWP 109.