Warmtepomp Houten

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Houten. Dit is een populaire manier om een woning te verwarmen. Dit apparaat draagt zorg voor verwarming van jouw huis en zorgt dat je warm stromend water hebt. Dit product wendt stroom aan en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Het is dus een duurzaam alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is een bewuste keuze. De uitstoot van CO2 daalt gemiddeld met 45 tot 68%. Bovendien betaal je maandelijks minder energiekosten. Door gebruik te maken van subsidieslaat een groeiend aantal huishoudens in Houten zo’n warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Welk budget moet ik hebben? Moet ik gaan voor hybride of all electric? Op deze website vind je hulp en advies. Je vind ook meer info over specifieke systemen zoals de Thermia installatie.

warmtepomp vergelijken Houten

Duurzaam verwarmen

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Tot 40% minder Co2 uitstoot.

Bespaar op de energienota

Geholpen door een warmtepomp heb je snel een besparing van €430 op jullie energienota.

Voor alle woningen

Voor elk huis (provincie Utrecht) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Houten Streef jij ook naar een woning zonder gas? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Zo’n installatie gebruikt die warmte voor warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Consequentie is dat het systeem wel stroom gebruikt. Let op: het stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? In een aantal stappen vertellen we je alles:

 1. De machine onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een speciale vloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) gaat snel aan de kook, en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. Dit zorgt voor stijgende temperaturen.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Het wordt weer een vloeistof. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert een minder vervuild milieu. Maar het bespaart je ook geld. Wat is mijn besparing? Dat hangt af van het type systeem, en de manier van gebruik. De bezuiniging op de energierekening ligt vaak rond de €290 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Zie jij het zitten? Jouw CV-ketel vervangen door een warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Mede hierom dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 en 15 jaar. Dit is per situatie verschillend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €3800 €2200 €6000 7 jaar
Lucht-lucht €3000 €3200 €6200 6 jaar
Water-water €9700 €4500 €14200 11 jaar
Lucht-water €8200 €4500 €12700 13 jaar
Grond-water €12000 €8200 €20200 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Houten?

Het inrichten van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten voldoen aan nationale regelgeving en verplichte eisen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een vakkundige warmtepomp installateur in Houten? In deze buurt handelen verscheidene ervaren organisaties. Allemaal gespecialiseerd in de installatie + inspectie van wtw-systemen. Ontdekken of er een installateur in en rondom Houten voor jou klaarstaat? Vul dan snel je gegevens in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van zo’n geroutineerde warmtepomp installateur uit de streek. Of ga direct naar een warmtepomp installateur Hieslum.

Wat kost een warmtepomp?

Ruil jij de CV-ketel in voor een warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn momenteel diverse constructies. Elk systeem met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp ligt ergens tussen de €4700 tot ongeveer €20000. De hoge prijs is te verklaren door de machine zelf. Let op: ook het plaatsen is prijzig. Het instapmodel is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4800, incl. apparatuur en installatiewerk. Een pomp onder de grond is niet voor de kleine portemonnee. Hiervoor betaal je al snel €22000 inclusief boren, boiler en installatie. In de volgende tabel vind je gemiddelde kosten van zo’n warmtepomp in Houten.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht-water (zoals EnergyPanel) €6150
Water / water (bijvoorbeeld Galletti) €21300
Grond/water (van o.a. Alpha Innotec) €8400
Hybride (door Daikin) €11100

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welk warmtepomp systeem is geschikt voor jouw situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk bijv. aan huidige energieverbruik, de woning eigenschappen (oud huis, jaren 30 woning, rijtjeshuis, vrijstaand, flat) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Vaak zijn er 3 soorten systemen. Een hybride, elektrische of ventilatie warmtepomp. Bijgaand tref jij uitleg en ondersteuning over een systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Een warm huis zonder aardgas en zorgt voor warm water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij ruimtes die perfect geïsoleerd zijn. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Utrecht.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook geschikt voor verouderde huizen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is toepasbaar bij huizen met mechanische ventilatie. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook voor een warmtepomp Hooge Mierde). Dit wordt gedaan middels de ISDE. De subsidies beginnen rond €1100 tot wel €10800. In het geval van de hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1700. Bij plaatsing van een bodem-water installatie is dit al gauw €7500. De ISDE overheid-bijdrage gaat hand in hand met de efficiëntie van het systeem. In het overzicht bekijk je toepasbare subsidies in Houten bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Climaveneta NX-N /LN-CA 0302P 570 €7650
Water/water Galletti EHW073WL 69 €8700
Grondboring Alpha Innotec PWZS 122H3S 14,00 €3200

warmtepomp-Houten


Warmtepomp offerte aanvragen Houten

Zonder problemen de beste warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt. Er zijn flink wat warmtepomp aanbieders in Houten. Bij welke organisatie moet ik aankloppen? Niet vergeten: Kies niet klakkeloos voor de goedkoopste leverancier. Bekijk ook de inspectie en onderhoud. Een persoonlijke offerte ontvangen? Klik op “vergelijken”, beantwoord de gestelde vragen en start met besparen op gas en energie.


 1. Maak een keuze uit de verschillende systemen.
 2. In wat voor soort huis woon je?
 3. Is er een budget? Hoe hoog ligt dit (voorkeur voor huren van de ketel)?
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een kostenoverzicht van regionale installateurs.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Houten.
inventum-warmtepomp

Inventum

Al meer dan 100 jaar actief
Compatibel met HR-ketel
Schoon & veilig systeem

nefit-warmtepomp

Nefit

Professioneel
Veelzijdig gebruik
Goed voor later

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Nieuw: de pro-serie
Innovatief en energeizuinig
Goed voor later

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Buffersystemen
Werkt met gasketels
Enorme besparing mogelijk

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Gemakkelijk te plaatsen
Op weg naar een schoner milieu

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Compacte systemen
Ook gunstig voor de portemonnee

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Fluisterstil systeem
Hoge ISDE subsidie
Hoge besparingen mogelijk

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Poolstage
Subsidie is mogelijk
Korte termijn rendamenten

installateur feenstra

Feenstra

Storingsdienst
Hybride of All-electric
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Hoge besparingen mogelijk

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Hoge ISDE subsidie
Zeer enerziezuinig

installateur kemkens

Kemkens

Volledig gecertificeerd
Hoge subsidies mogelijk
Zeer enerziezuinig


Zonneboiler Houten

Een andere mogelijkheid tot energie besparen in Houten: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Deze installatie gebruikt zonne-energie voor het opwarmen van water. Een zonneboiler werkt op het licht van de zon en warmt uitsluitend water op. Aan de hand van zo’n boiler bespaar je veel op de energiekosten. Hoe dat werkt? 1m2 aan zonneboiler oppervlak voorziet in +/- een gasbesparing van 100M3. Een zonneboiler verschaft ruwweg tussen de 60 en 70% van het bad- en douchewater. Drie zaken zijn hier van belang: De collector op het dak (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en een circulatiepomp om zonne-energie over te brengen op het water-reservoir (de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Houten begint vanaf €6000. Dat is met (hybride) montage. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let wel: Het systeem gebruik je samen met CV-ketel (met gaskeur NZ label) om de watertemperatuur voldoende warm te krijgen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Houten

Naast een warmtepomp gaan opvallend veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Er is energie benodigd voor deze CV-ketel zonder gas. Je kunt de energie inkopen bij je maatschappij, of met duurzame mogelijkheden als zonnepanelen in Houten genereren. Dit is gemakkelijker dan je denkt. 4, 8 of 10 zonnepanelen, de omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur om alles aan te sluiten. De prijs bedraagt ergens tussen de €4000 en €5300. Belangrijk: de offerte is afhankelijk van het m2 oppervlak aan panelen en de capaciteit van de panelen. De zonnepanelen-subsidieregeling geldt niet meer. Gebaseerd op het formulier vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je inzichtelijk hebt wat jullie jaarlijkse stroomverbruik is

Uw CV ketel voor een warmtepomp vervangen? Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Houten.