Thermia Warmtepomp

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp van Thermia. Het is een nieuwe wijze om een woning te verwarmen. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie wendt stroom aan en wint zo warmte uit lucht, bodem of grond. Een milieuvriendelijk alternatief en het gebruikt geen gas / ketel. Een warmtepomp is heel erg milieu-bewust. De uitstoot van CO2 neemt gemiddeld af met 49 – 53%. Je energienota zal ook minder worden. Door de relatief hoge subsidies laat een groeiend aantal bewoners een Thermia warmtepomp plaatsen. Hoe gaat dat in z’n werk? Wat zijn deze prijzen? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op deze pagina ontdek je verdere info. Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de warmtepomp Hidros.

warmtepomp van Thermia

Een Groen alternatief

Je verbruikt amper tot geen gas meer. Tot 55 procent CO2 besparing.

Bezuinigen op energiekosten

Door de hulp van een warmtepomp bespaar je al gauw €360 op jullie energienota.

Voor alle appartementen

Voor elk type huis is er een oplossing.

Werking en kosten van de Thermia warmtepomp Wil jij je CV vervangen voor een duurzaam systeem? Check nu ook onze handige FAQ.

Hoe werkt de Thermia warmtepomp?

Zo’n warmtepomp (bijvoorbeeld de Atec 11) maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Dit systeem maakt op deze manier hoogwaardige warmte welke gebruikt kan worden voor verwarming. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Concreet: de stroomconsumptie neemt toe, echter zal je gas-afname minimaliseren. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk? We lichten het hieronder kort toe:

 1. Het product genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een vloeistof (koudemiddel) vervoert deze energie naar een compressor. Dit koudemiddel kan snel aan de kook worden gebracht en heeft een makkelijke verdamping.
 2. De compressor voert druk uit op deze verdampte stoffen. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. Nu hoeft deze warmte enkel nog afgegeven te worden. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Een expansieventiel verlaagt hierna de druk en temperatuur van de vloeistof. Daardoor verdampt het weer. Dit is een eeuwigdurende cyclus (circulair).

Wat kost een warmtepomp van Thermia?

Enthousiast over zo’n warmtepomp? Bijvoorbeeld het type Atec 11? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan momenteel veel verschillende systemen. Allemaal met een ander kostenplaatje. De investering van een warmtepomp begint bij plusminus €4800 tot plus minus €21000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met het apparaat. Vergeet niet: ook het installeren kan kostbaar zijn.

Het instapmodel is nog steeds een hybride pomp. Deze beginnen al bij €4500, inclusief de materialen en plaatsing. Ga je de grond in? Dat is alleen voor de grote budgetten. De kosten daarvoor zijn zo’n €24000 voor een alles in 1 opdracht (product+levering). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp van Thermia. Lees ook verder over: warmtepomp kopen in Tiel.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Grond-water €22000
Water-water €13000
Lucht-lucht €4000
Lucht-water €5000
Hybride €6000

warmtepomp Thermia


Thermia warmtepomp offerte aanvragen

Eenvoudig leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Hieronder tref je een aantal stappen. Er zijn flink wat energiebesparende producten van Thermia. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Goed om te weten: Kies niet doodleuk de laagste prijs. Het is ook belangrijk te kijken naar de service na plaatsing. Snel een op maat gemaakte offerte? Klik op de knop hieronder, geef antwoord op de vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie. Aangesloten installateurs door het hele land, dus ook warmtepomp plaatsen in Katwijk is mogelijk.


 1. Selecteer het type pomp.
 2. Wat zijn de isolatiewaardes van jouw woning?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Het is handig om het huidige verbruik (gas + stroom) te berekenen.
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Je krijgt vervolgens z.s.m. een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat een goedkope Thermia warmtepomp plaatsen.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle warmtepompen. Onder andere de Thermia Atec 11.