Warmtepomp Hieslum

Meer en meer huishoudens gaan voor een warmtepomp in Hieslum. Het is een grensverleggende benadering om een huis op te warmen (en te koelen). Dit product genereert de verwarming voor huizen en ook voor opgewarmd water. Zo’n installatie wendt stroom aan en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Dit is een “groen” alternatief voor de cv-ketel op gas. Warmtepompen zijn duurzaam en toekomstgericht. De uitstoot van CO2 daalt al snel met 31 tot 65 procent. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door de relatief hoge subsidies laten steeds meer gezinnen in Hieslum de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe steekt dit in elkaar? Wat zijn de kosten? Uit welke systemen kan ik kiezen? Op onze site check je hiervoor verdere info. Je treft hier ook alle details over bijvoorbeeld de Fujitsu installatie.

warmtepomp vergelijken Hieslum

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Haalbaar: 45 procent minder Co2 uitstoot.

Besparen op energierekening

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je al gauw €355 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elk huis

Voor ieder type woning (provincie Friesland) is er een passend systeem.

Warmtepomp vergelijken in Hieslum Op een duurzame manier jouw huis verwarmen? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Dit product transformeert dit in warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Hiervoor gebruikt het systeem stroom. Belangrijk: het stroomverbruik in huis zal toenemen hoewel de gasaansluiting de deur uit kan. Wil jij daarover meer informatie? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

 1. Het apparaat genereert warmte uit natuurlijke bronnen (lucht, water). Een speciale vloeistof gaat naar de compressor. Deze vloeibare stof heeft een laag kookpunt, en heeft een vlugge verdamping.
 2. Een compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Het resultaat hiervan is een hoge temperatuur.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel vermindert de druk van de damp. Dit wordt vervolgens een vloeibare substantie. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel bevordert minder uitstoot van CO2. Het kan ook flink geld besparen. Hoeveel geld kan ik bezuinigen? Dat wordt sterk gebaseerd op het soort pomp, en de toepassing ervan. De energiebesparing bedraagt gemiddeld al snel €390 op jaarbasis.

Warmtepomp terugverdientijd
Laat jij jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Let op: de besparing geldt niet direct. Juist om deze reden moet je wel eerst zelf investeren. De actuele terugverdientijd schommelt tussen 6 t/m 11 jaar. Let op: dit zijn schattingen.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2500 €6800 7 jaar
Lucht-lucht €3200 €3100 €6300 6 jaar
Water-water €10500 €3800 €14300 11 jaar
Lucht-water €8400 €3800 €12200 12 jaar
Grond-water €12000 €8500 €20500 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Hieslum?

Het stationeren van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten werken conform verschillende eisen en verplichtingen. Op korte termijn een warmtepomp laten plaatsen door een bekwame warmtepomp installateur in Hieslum? In deze omgeving vind je meerdere ervaren installateurs. Vaak erg toegespitst op plaatsing, service, onderhoud en inspectie. Benieuwd of zo’n installateur in de streek Súdwest-Fryslân voor jou klaarstaat? Vul dan snel je gegevens in en bekijk de prijzen / kosten in een offerte van zo’n bekwame warmtepomp vakman in de regio. Of vraag een offerte op bij een warmtepomp installateur Heeswijk-Dinther.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan is het van belang wat het prijskaartje is. Er zijn tegenwoordig diverse constructies. Elk met een eigen prijskaartje. De kostprijs van een warmtepomp ligt tussen de €4700 tot +/- €25000. De hoge prijs is te verklaren door de techniek. Vergeet niet: ook het installeren is prijzig. De goedkoopste optie is een hybride model. Deze beginnen al bij €4900, inclusief de WTW en het installeren. Een systeem met grondboring is veel kosten-intensiever. Dit kost al gauw €25000 voor de complete levering en plaatsing. In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van een warmtepomp in Hieslum.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (verwacht)
Lucht/water (van o.a. ELCO) €11400
Water / water (bijvoorbeeld Galletti) €10350
Grond / water (bijvoorbeeld Weishaupt/Monarch) €8400
Hybride (bij Daikin) €7200

Welke warmtepomp heb ik nodig?

Welke warmtepomp installatie past bij mijn situatie? Daarvoor moet je een moeilijk berekening maken. Denk aan huidige energieverbruik, het soort huis (flat, rijtjeshuis, vrijstaand, oud huis, nieuwbouw) de samenstelling van je huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Grofweg maken we onderscheid tussen drie mogelijkheden. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand ontvang jij details die jou helpen bij het kiezen voor een installatie.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en levert water voor douchen en afwas. Is enkel rendabel bij huizen met uitstekende isolatie. Handig om direct te integreren bij nieuwbouw in de provincie Friesland.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. Een CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en springt bij als het koud is. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht , de energiewinst is het grootst bij woningen met een mechanische afzuiging. Goed te combineren in veel woningen.

Is er een subsidieregeling (RVO) van toepassing op warmtepompen?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke gemeente doet hieraan mee (dus dit geldt zo goed voor een warmtepomp Herkenbosch). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Je hebt al bijdragen vanaf €1800 tot wel €10900. Bij het laten installeren van een hybride warmtepomp heb je recht op ong. €2100. In het geval van een grond/water systeem loopt dit op tot €8200. De ISDE overheid-bijdrage komt tot stand op basis van de zuinigheid van de warmtepomp. Hieronder bekijk je populaire subsidies in Hieslum bij verschillende ketels.


Systeem Merk Model KW Subsidie
Lucht/water Climaveneta i-KIR2 0031m 60 €1900
Water/water Danfoss DHP-L Opti 10 11 €2900
Grondboring Waterkotte Eco Touch DS 5014.5 Ai NC (G/W) 9,00 €2800

warmtepomp-Hieslum


Warmtepomp offerte aanvragen Hieslum

Op je gemak leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Onze experts adviseren onderstaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Hieslum. Wie biedt bij de beste deal? Tip: Selecteer nooit lukraak voor de goedkoopste leverancier. Houd ook rekening met de service na plaatsing. Starten met je eigen offerte-aanvraag? Ga naar het offerte formulier, voer de details in en bekijk hoeveel jij kunt besparen.


 1. Kies het type product wat je zoekt.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Wat mag het project maximaal kosten (alternatief is ketel huren)?
 4. Klik een installatiedatum aan die past bij uw wensen.
 5. Voer jouw geschatte verbruik gas & stroom in.
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Je krijgt wanneer mogelijk een offerte van installateurs uit de regio.
 8. Overweeg de verschillende adviezen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Hieslum.
inventum-warmtepomp

Inventum

Ook warmtepompboilers
Gebruikt hernieuwbare energie
Een lagere energienota

nefit-warmtepomp

Nefit

Trendline
Hulp en advies
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Hoge ISDE subsidie
Zeer enerziezuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Met cashback
Uitgebreide garantie
Zeer energiezuinig

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Aquarea High Performance
Hulp en advies
Een groene keuze

daikin-warmtepomp

Daikin

Technische koeling
Compatibel met HR-ketel
Minder schadelijke stoffen

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Geluidsarme buitenunit
Werkt met huidige leidingen
Besparen op vaste lasten

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Breed toepasbaar
Goed voor later

installateur feenstra

Feenstra

Installateur
Simpele interface
Toekomstbestendig

installateur energiewacht

Energiewacht

Ook voor al het onderhoud
Eenvoudige installatie
Een lagere energienota

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
Goede garantie
Op weg naar een schoner milieu

installateur kemkens

Kemkens

Onderdeel van Essent
Goede garantie
Zeer enerziezuinig


Zonneboiler Hieslum

Een andere optie om energie te besparen in Hieslum: zonneboiler. Dit is sterk in opkomst. Deze installatie gebruikt de zon als duurzame energiebron. Een zonneboiler werkt op basis van zonlicht voor het verwarmen van water. Met deze installatie kan je heel wat energie besparen. Hoe? 1 m2 aan dakoppervlak staat gelijk aan een gasbesparing van 100M3. De zonneboiler produceert grof gezegd tussen de 60 en 70% van het benodigde warme water. Dit product bestaat uit: Zonnecollectoren boven het huis (lijkt op een zonnepaneel), een warmwaterreservoir plus een circulatiepomp om het water-reservoir van zonne-energie te voorzien (de warmteregelaar). De prijs van een zonneboiler in Hieslum is nu om en nabij de €2250. Dit is met montagekosten. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem niet in de schaduw staan. Let wel: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om de warmtegraad tot de juiste hoogte te verhitten (bij slecht presterende zonnecollectoren).


Zonnepanelen Hieslum

In aanvulling op een warmtepomp kiezen steeds meer mensen ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan kun je de energielasten nog verder drukken. Zo’n CV-ketel zonder gas gebruikt immers best wat stroom. Nu kan je dit – tegen betaling – laten leveren, of het met een alternatief als zonnepanelen in Hieslum opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?4, 8 of 10 zonnepanelen, 1 omvormer en natuurlijk een vakbekwaam persoon die de installatie regelt. Het prijskaartje varieert tussen de €4250 en €5500. Let op: de investering komt met name tot stand door factoren zoals merk en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Je kunt niet langer aanspraak maken op de subsidieregeling. Gebaseerd op warmtepompaanbieders.nl ontvang je tips & tricks m.b.t. zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Hierbij is het gemakkelijk dat jij een indicatie hebt wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

CV ketel vervangen? Ga voor de warmtepomp! Bij ons vergelijk je alle specialisten: warmtepomp kopen Hieslum.