Warmtepomp Hooge Mierde

Meer en meer mensen stappen over op de warmtepomp in Hooge Mierde. Een baanbrekende methode om jouw huis op te warmen. Dit systeem genereert de verwarming voor huizen en ook voor opgewarmd water. Deze installatie maakt gebruik van energie om warmte op te wekken uit de grond of de lucht. Een verantwoord alternatief en het werkt niet op gas. Zo’n warmtepomp is goed voor het klimaat. De CO2-uitstoot mindert met 35 tot 61%. Ook zal je maandelijkse energienota lager worden. Door gebruik te maken van subsidieslaten steeds meer consumenten in Hooge Mierde de warmtepomp plaatsen in huis. Is dit ingewikkeld? Wat is het prijskaartje? Welke oplossing is voor mijn woning geschikt? Op deze website vind je de voorwaarden. Of klik direct door naar bijvoorbeeld de Radson installatie.

warmtepomp vergelijken Hooge Mierde

Duurzaam systeem

Jouw gasverbruik wordt stukken lager. Tot 58% Co2 reductie.

Bespaar op de energienota

Met behulp van een warmtepomp behaal je besparingen tot wel €335 op de jaarlijkse energie-afrekening.

Voor elke woonruimte

Voor vrijwel elke woning (provincie Noord-Brabant) is duurzame warmte mogelijk.

Warmtepomp vergelijken in Hooge Mierde Neem jij ook afscheid van je CV-ketel? Op deze website vind je belangrijke info.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de grond of het grondwater. Het systeem maakt op deze manier warmte die kan worden gebruikt voor verwarming en warm water. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Oftewel: de stroomconsumptie neemt toe, maar de gaskraan kan zo goed als dicht. Klinkt goed! Maar hoe werkt het? Je vindt hieronder de werkwijze:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een koelvloeistof transporteert de energie naar de compressor. Deze koelvloeistof kan snel aan de kook worden gebracht wat als voordeel heeft dat het snel verdampt.
 2. Een compressor drukt vervolgende de verdampte vloeistof samen. En voila! De warmte is geboren.
 3. In stap 2 wordt de damp naar een condensor gebracht. De laatste stap is de afgifte van warmte aan het huis. Warm douchen en een hete (vloer) verwarming!
 4. Het expansieventiel vermindert de druk van de damp. De damp wordt weer vloeistof. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

De elektrische cv ketel contribueert een schonere lucht. Maar ook de energiekosten kunnen omlaag. Hoever kan mijn energierekening omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. De besparing op energie ligt al gauw op €385 (jaarlijks).

Warmtepomp terugverdientijd
Overweeg jij het, jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp? Dan zal het besparen niet direct beginnen. Juist om deze reden zul je moeten beschikken over spaarcenten. De gemiddelde terugverdienperiode ligt in de range tussen de 8 en 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4300 €2400 €6700 5 jaar
Lucht-lucht €3300 €2800 €6100 7 jaar
Water-water €9600 €4100 €13700 11 jaar
Lucht-water €8000 €4100 €12100 12 jaar
Grond-water €12500 €8400 €20900 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Hooge Mierde?

Het positioneren van een warmtepomp is redelijk ingewikkeld. Installateurs moeten zich houden aan verschillende eisen en verplichtingen. Spoedig een warmtepomp laten plaatsen door een erkende warmtepomp installateur in Hooge Mierde? In deze regio functioneren verscheidene gekwalificeerde vakmensen. Allen met expertise op het gebied van de installatie en service voor WTW systemen. Nieuwsgierig of er een installateur in de regio Reusel-De Mierden aan huis langskomt? Vul dan snel je gegevens in en krijg binnen korte termijn een offerte via zo’n vakkundige warmtepomp aanbieder uit de direct omgeving. Andere regio? Zie ook warmtepomp installateur Herkenbosch.

Wat kost een warmtepomp?

Oriënteer jij je op de aanschaf van een warmtepomp? Dan ontvang je graag een indicatie van de kosten. Er bestaan op het ogenblik allerlei oplossingen. Allemaal met een ander kostenplaatje. De kostprijs van een warmtepomp begint bij plusminus €4200 tot €21000. De hoogte van de investering wordt deels bepaald door het apparaat. Goed om te weten: ook het plaatsingswerk is een dure aangelegenheid. De voordeligste variant is doorgaans de hybride ketel. Al te bestellen vanaf €4800, inclusief de materialen en plaatsing. Een bodem-water systeem is aanzienlijk kostbaarder. De kosten daarvoor zijn zo’n €23000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Hooge Mierde.


Type warmtepomp Prijs incl. aanleggen (schatting)
Lucht-water (zoals Energie EST) €8400
Water-water (via bijv. Galletti) €23400
Grond/water (via bijv. Alpha Innotec) €8700
Hybride (Daikin) €6150

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Welke warmtepomp installatie is geschikt voor jouw situatie? Dit hangt af van veel factoren. Bijvoorbeeld de huidige gas- en stroom consumptie, grootte van je woning (2 onder 1 kap, oud huis, rijtjeshuis, vrijstaand, jaren 30 woning) het aantal mensen dat in het huis woont, en natuurlijk speelt de prijs ook mee. Vaak zijn er 3 soorten systemen. Een ventilatie-, elektrische of hybride warmtepomp. Onderstaand bekijk jij informatie over de keuze voor zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Is de vervanger van je hr-ketel. Rechtstreeks aangesloten op de vloerverwarming en biedt warm water in de keuken en badkamer. Alleen geschikt voor geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Steeds vaker bij nieuwbouwprojecten toegepast in de provincie Noord-Brabant.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Zorgt voor warmte in huis. De CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en ondersteunt als het echt koud is. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Deze ventilatiewarmtepomp maakt gebruik van warme ventilatielucht en werkt voornamelijk bij ruimtes die een mechanische ventilatie (MV) hebben. Deze pomp is er dus niet alleen voor nieuwbouw.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Zeker, tot 2021 is er een subsidieregeling van toepassing. Het maakt het niet uit waar je woont (dus ook voor een warmtepomp Hoenzadriel). Dit wordt geregeld vanuit de RVO. Je hebt al bijdragen vanaf €1200, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €9900. Bij aanschaf van een hybride warmtepomp ontvang je al gauw een toelage van €1100. In het geval van een pomp in de grond is dit al gauw €7200. De ISDE toelage hangt af van de functionaliteit van het product. In het schema tref je actuele subsidies in Hooge Mierde bij drie soorten installaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Climaveneta NECS-Q /B 0182 350 €4650
Water/water Enerso TWW 37 36 €5400
Grondboring Weishaupt/Monarch WWP S 50 ID 52,00 €7000

warmtepomp-Hooge Mierde


Warmtepomp offerte aanvragen Hooge Mierde

Online installateurs van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Er zijn verschillende warmtepomp aanbieders in Hooge Mierde. Wie biedt bij de beste deal? Ons advies: Selecteer niet klakkeloos voor de scherpste offerte / installateur. Het is ook belangrijk te kijken naar de inspectie en onderhoud. Direct advies voor jouw situatie? Druk dan op de button ‘vergelijken’, beantwoord de gestelde vragen en krijg een vrijblijvende offerte, voor jouw situatie.


 1. Geef aan waar je naar op zoek bent.
 2. Wat voor type woning heb je?
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Kies de dag / maand wanneer de pomp kan worden geplaatst.
 5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
 6. Vul je naam + adresgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van installateurs uit de regio.
 8. Neem alle projecten door en en laat jouw goedkope warmtepomp plaatsen in Hooge Mierde.
inventum-warmtepomp

Inventum

Inventum Spaarpomp
Innovatief en energeizuinig
Lagere energielasten

nefit-warmtepomp

Nefit

Meest vertrouwde merk
Vele jaren ervaring
Een groene keuze

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Perfect voor nieuwbouw
Flinke verlaging CO2-uitstoot

vaillant-warmtepomp

Vaillant

vSMART
Verwarmen op duurzame manier
Ook gunstig voor de portemonnee

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Zeer geschikt voor nieuwbouw
Een bewuste keuze

daikin-warmtepomp

Daikin

Fluorkoudemiddel
Lucht en water mogelijkheden
Verminding schadelijke

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Gepatenteerd Systeem
Simpele interface
Zeer rendabel systeem

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Met eigen boilers
Aantrekkelijke subsidies
Uitstekend rendement

installateur feenstra

Feenstra

Landelijk actief
Perfect voor nieuwbouw
Zeer energiezuinig

installateur energiewacht

Energiewacht

In één dag geïnstalleerd
Natuurlijke warmte
Een lagere energienota

installateur warmgarant

Warmgarant

Installateur uit de buurt
Persoonlijke ondersteuning
Bespaar honderden euro’s

installateur kemkens

Kemkens

Levert het complete plaatje
A++ Energielabel
Minder schadelijke stoffen


Zonneboiler Hooge Mierde

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Hooge Mierde: de zonneboiler. Het wordt steeds betaalbaarder. Dit artikel gebruikt de warmte van de zon om (tap)water te verwarmen. Een zonneboiler werkt op zonlicht om water te verwarmen. Met deze installatie bespaar je fors op je gasverbruik. Waarom? 1m2 aan zonneboiler oppervlak produceert +/- 100m3 (besparing op gas). De zonneboiler produceert zo’n de helft van al het warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Gunstig gelegen zonnecollectoren (in lijn met zonnecellen), eigen warmwaterreservoir en de circulatiepomp om een water-reservoir energie (zon) te verschaffen (de warmteregelaar). De aanschafprijs van zo’n zonneboiler in Hooge Mierde begint vanaf €4250. De boiler wordt geïnstalleerd door een vakman. Tip: check ook de zonneboiler subsidies. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Tip: Dit type installatie werkt altijd in samenwerking met een HR-ketel om de watertemperatuur tot de juiste hoogte te verhitten (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Hooge Mierde

Als extra – naast de warmtepomp – kiezen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Zodra je jouw eigen stroom regelt, dan ben je nog “groener” bezig. De compressor in de CV-ketel zonder gas heeft stroom nodig. Je kunt zelf betalen voor deze stroom, dit kan uiteraard ook met zonnepanelen in Hooge Mierde genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Diverse zonnepanelen, de omvormer en een vakkundige installateur die het installeert. De initiële investering ligt tussen de €4250 en €5800. Let wel: het prijsvoorstel wordt sterk bepaald door het m2 oppervlak aan panelen en het vermogen van de zonnecellen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Op basis van de vergelijker kunt je meer details krijgen over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het kan helpen dat je weet wat jouw huidige verbruik is.

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Snel alle deskundigen vergelijken: warmtepomp kopen Hooge Mierde.