Warmtepomp Hoogeveen

Steeds meer mensen kiezen voor een warmtepomp in Hoogeveen. Een innovatieve methode om een woning te verwarmen. Dit systeem dient als verwarming van je huis en ook warm water voor huishoudelijk gebruik. Het systeem gebruikt stroom en kan warmte uit natuurlijke bronnen halen. Een innovatief en groen alternatief voor de traditionele cv-ketel. Met een warmtepomp draag je bij aan een schoner milieu. De uitstoot van broeikasgas daalt al snel met 44 – 66 procent. Ook het energietarief neemt af. Door gebruik te maken van subsidieslaat een groeiend aantal woningeigenaren in Hoogeveen de warmtepomp plaatsen in huis. Hoe werkt het? Hoeveel ben ik kwijt? Is een lucht, grond of water-systeem voor mijn plek aan te raden? Met behulp van deze website bekijk jij alle informatie! Of check direct de laatste updates over bijvoorbeeld de Samsung installatie.

warmtepomp vergelijken Hoogeveen

Beter voor het milieu

Een warm huis en warm water zonder gas. Tot 41% Co2 vermindering.

Minder betalen voor energie

Dankzij een warmtepomp bezuinig je gemakkelijk €275 op de energienota.

Voor alle ruimtes

Voor elk huis (provincie Drenthe) is een goede installatie.

Warmtepomp vergelijken in Hoogeveen Streef jij ook naar een woning zonder gas? Bekijk dan snel de details hieronder.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron (bodem, grondwater of lucht). Dit systeem produceert daarmee geschikte warmte voor een woning. Zo’n installatie werkt echter wel op stroom. Let op: de stroomconsumptie neemt toe, terwijl gasverbruik wordt teruggedrongen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand vind je 4 stappen:

 1. De pomp creëert warmte door boden, water of lucht bronnen. Een vloeibare stof transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof (koudemiddel) kookt al snel, en verdampt gemakkelijk.
 2. De compressor drukt de verdampte vloeistof samen. Dit heeft hoge temperaturen tot gevolg.
 3. Nu is het tijd dat de damp naar een condensor gaat. De warme wordt nu afgegeven aan de verwarmingsinstallatie. Het gevolg? Warm tapwater en een verwarmde woning.
 4. Een expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Daardoor verdampt het weer. Alles begint weer van vooraf aan (circulair).

Bespaar ik geld met mijn warmtepomp?

Een elektrische cv ketel stimuleert een minder vervuild milieu. Maar dat is niet alles: het is ook geldbesparend. Met welk bedrag kan mijn energienota omlaag? Dat loopt zeer uiteen per type installatie, en het daadwerkelijke gebruik. De energiebesparing is ongeveer €290 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Dan ga je niet per direct al bezuinigen. Mede hierom zul je moeten beschikken over spaarcenten. De huidige terugverdienperiode ligt in de range tussen de 6 en 13 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4200 €2200 €6400 5 jaar
Lucht-lucht €2800 €2800 €5600 7 jaar
Water-water €9500 €3800 €13300 10 jaar
Lucht-water €8100 €3800 €11900 13 jaar
Grond-water €11800 €8200 €20000 16 jaar

Zijn er Warmtepomp installateurs in Hoogeveen?

Het plaatsen van de warmtepomp is vrij complex. Installateurs hebben te dealen met allerlei certificaten en wetgeving. Wil jij een warmtepomp laten plaatsen door een geroutineerde warmtepomp installateur in Hoogeveen? In deze buurt werken tal van erkende installateurs. Allemaal gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van het WTW. Belangstelling in of zo’n installateur in omgeving Hoogeveen aan huis langskomt? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en bekijk de prijzen / kosten in een offerte via een competente warmtepomp vakman uit jouw woonplaats (of vlak daarbuiten). Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur Hertme.

Wat kost een warmtepomp?

Ga jij over op een (volledig elektrische) warmtepomp? Dan wil je weten wat het kost. Er bestaan thans ontzettend veel soorten pompen. Allemaal met een ander kostenplaatje. Het prijskaartje van een warmtepomp begint bij plusminus €5000 tot plus minus €23000. De hoogte van de investering heeft natuurlijk te maken met het product zelf. Vergeet niet: ook de plaatsing van de pomp is complex en dus duur. Het “budgetsysteem” is doorgaans de hybride ketel. Deze beginnen al bij €4900, incl. apparatuur en installatiewerk. Een grond-water systeem is niet voor de kleine portemonnee. Dit kost al gauw €21000 (inclusief grondboring en installatie). In de tabel hieronder tref je huidige prijzen van zo’n warmtepomp in Hoogeveen.


Type warmtepomp Prijs incl. installatie (schatting)
Lucht / water (o.a. Energie EST) €14400
Water-water (via bijv. Galletti) €26100
Grond/water (via bijv. Alpha Innotec) €9900
Hybride (Daikin) €5250

Welke warmtepomp is geschikt voor mij?

Wat voor een warmtepomp moet ik hebben? Dit hangt af van veel factoren. Denk aan het actuele stroom + gasverbruik, het soort huis (flat, 2 onder 1 kap, vrijstaand, rijtjeshuis, nieuwbouw) de samenstelling van je huishouden, en niet te vergeten de bestedingsruimte. Voor het gemak zijn er 3 soorten systemen. Een elektrisch (all electric), hybride of ventilatie warmtepomp. Op deze pagina vind je informatie over de keuze voor zo’n systeem.

Volledig elektrische warmtepomp
Vervangt je hr-ketel. Helemaal geen gas meer nodig voor verwarming en draagt ook zorg voor warm tapwater. Uitsluitend voor woningen met goede isolatie. Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Drenthe.

Hybride warmtepomp
Een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Het verzorgt de warmte in je woning. De CV-ketel is dan nog steeds noodzakelijk voor warm tapwater, en kan waar nodig extra vermogen leveren. Een goede tussenstap naar een vol-elektrische woning. Ook toepasbaar voor wat oudere woningen.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp zorgt voor ventilatie én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron en is toepasbaar bij huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Ook te gebruiken als je in een wat ouder huis woont.

Heb ik recht op subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, je kunt sowieso tot 2021 subsidies aanvragen. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus ook van toepassing op een warmtepomp Holsloot). We spreken dan over Investeringssubsidie duurzame energie ‘ISDE’. Subsidies zijn er vanaf €1000 en kunnen toenemen tot €10500. Bij het laten installeren van een hybride warmtepomp krijg je vaak al €1800. Bij het laten installeren van een pomp in de grond is dit al gauw €7900. Hoeveel ISDE subsidie je krijg wordt onderbouwd op basis van de “groene score” van het systeem. In het schema check jij direct hedendaagse subsidies in Hoogeveen bij meerdere types / systemen.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Climaveneta NX-N /CA 0182P 330 €4850
Water/water Enerso WW 11 11 €2900
Grondboring Western Airconditioning FUSIO-BW 11 11,00 €2900

warmtepomp-Hoogeveen


Warmtepomp offerte aanvragen Hoogeveen

A la minute leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Gebruik hiervoor de bijgaande stappen. Er zijn meerdere warmtepomp aanbieders in Hoogeveen. Hoe kan je het gunstigste aanbod vinden? Belangrijk: Kies niet blind voor de scherpste offerte / installateur. Neem ook zaken in acht als garantieregeling. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Klik op “vergelijken”, voer de gevraagde gegevens in, en begin jouw avontuur om energie te besparen.


 1. Kies het systeem waar je interesse in hebt.
 2. Kies de woonruimte / grootte van jouw huis.
 3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
 4. Geef aan wanneer de installatie kan plaatsvinden.
 5. Bereken je huidige verbruik (gas en energie).
 6. Voer jouw contactgegevens in.
 7. Binnen een week ontvang je per mail een op maat gemaakte offerte van installateurs uit jouw omgeving.
 8. Bekijk rustig alle voorstellen en laat snel een goedkope warmtepomp plaatsen in Hoogeveen.
inventum-warmtepomp

Inventum

StralendWARM
Gemakkelijk te plaatsen
Goed voor later

nefit-warmtepomp

Nefit

4.5 sterren kieskeurig
Altijd vermogen beschikbaar
Duurzame verwarming

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Kwaliteitsmerk
Ook in de winter werkzaam
Verminding schadelijke

vaillant-warmtepomp

Vaillant

Zelflerend
Innovatieve technologie
Een groene installatie

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Ook zakelijke toepassingen
Verschillende toepassingen
Ook gunstig voor de portemonnee

daikin-warmtepomp

Daikin

Proceskoeling
Vele jaren ervaring
Op weg naar een schoner milieu

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

Anti-vries functie
De totaaloplossing
Bespaar tot honderden euro’s

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Dynamische convectoren
Hoge ISDE subsidie
Toekomstbestendig

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Altijd vermogen beschikbaar
Korte termijn rendamenten

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
De totaaloplossing
Ook gunstig voor de portemonnee

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook ketels huren
A++ Energielabel
Schoon & veilig systeem

installateur kemkens

Kemkens

Onderhoudscontracten
Perfect voor nieuwbouw
Flinke kostenbesparing


Zonneboiler Hoogeveen

Ook zeer populair m.b.t. energie besparen in Hoogeveen: een zonneboiler. Dit zie je steeds meer. Dit systeem nuttigt de zon om water op te warmen. De zonneboiler werkt op zonlicht (ook als het bewolkt is) om water op te warmen. Door deze tool kan je heel wat energie besparen. Hoe? Het bezonnen van 1 m2 oppervlakte is gelijk aan honderd m3 gas. Een zonneboiler verschaft grof gezegd om en nabij 50% van het benodigde warme water. Hiervoor zijn 3 dingen nodig: Zonnecollectoren boven het huis (vergelijkbaar met een zonnecel), een warmwaterreservoir en daarnaast een circulatiepomp om zonlicht (energie) op het water-reservoir over te brengen (een warmteregelaar). De investering van een zonneboiler in Hoogeveen bedraagt momenteel ongeveer €3250. Vaak met een geheel verzorgde montage. Er zijn ook subsidies mogelijk. Niet elke woning is geschikt voor dit systeem. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Let op: Het apparaat werkt standaard samen met CV-ketel (die bestand is tegen inlaattemp. van min. 85 graden) om het water (temperatuur) voldoende warm te krijgen (bij slechte weersomstandigheden).


Zonnepanelen Hoogeveen

Naast een warmtepomp nemen veel Nederlanders ook voor zonnepanelen. Als jij zelf zorg draagt voor het opwekken van stroom, dan wordt de energienota ineens een stuk lager. De CV-ketel zonder gas vergt redelijk wat stroom. Jij kan kiezen om energie in te kopen, of via milieuvriendelijke opties als zonnepanelen in Hoogeveen genereren. Wat heb ik daarvoor dan nodig? Meerdere zonnepanelen, een omvormer en uiteraard een gekwalificeerde monteur om alles aan te sluiten. De investering bedraagt zo’n €3000 en €5200. Goed om te weten: het tarief heeft alles te maken met aspecten als merken en de capaciteit van de panelen. Hiervoor is helaas geen landelijke subsidie meer mogelijk. Middels warmtepompaanbieders.nl vraag jij extra uitleg aan over zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is bruikbaar dat je weet wat jouw energieverbruik (gas en stroom) is.

Je CV ketel vervangen voor zo'n warmtepomp? Hier vergelijk je alle vakmannen: warmtepomp kopen Hoogeveen.